Skip to main content
Persbericht

Aanmelden voor activiteiten en voorverkoop op 06 augustus

Activiteiten in de Feestweek waarvoor u zich kan aanmelden of al kaartjes voor kunt kopen in de voorverkoop op zaterdag 06 augustus.

BRUGGENLOOP
Op woensdagavond tussen de Rabo Vlietloop voor de jeugd en de volwassenen in, is er een estafette wedstrijd voor de Rijnsburgse jeugd. Je kunt je van te voren opgeven, dat vind de organisatie fijn. Ter plaatse kan ook. Het is de bedoeling dat je met een team van 4 kinderen bent. Je rent een rondje van de Koestraatbrug over de Kerkstraatbrug, terug naar de Koestraatbrug. Vind je het leuk om mee te doen? Regel dan 4 vrienden, buurjongens/meisjes of teamgenoten en meld je aan via secretaris@ovrijnsburg.nl.

HEEL RIJNSBURG BAKT!
Vindt u het bakken van taarten of andere lekkere baksels ook zo leuk om te doen? Ga dan snel langs een van de winkels van Bakkerij van Tilburg. Haal daar een zakje op, waarmee u de basis van u baksel maakt. Op de rest van het baksel en de versiering kunt u, uw eigen creativiteit los laten. U mag alles gebruiken om uw baksel zo lekker mogelijk te laten smaken. De taarten kunt u inleveren op vrijdag 12 augustus om 09.00 uur in de Burgt. De prijzen zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Jeugd t/m 16 jaar, volwassenen en originaliteit. De commissie stelt het op prijs als u van te voren meldt dat u iets gaat bakken, dit kan via www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/Heel Rijnsburg bakt/.

65 JAAR
Vrijdag 12 augustus vieren we een feestje. Bent u in 2016 65 jaar geworden? Of moet u het nog gaan vieren dit jaar? Wij feliciteren iedereen van harte met zijn 65 jarige verjaardag en hebben voor deze mensen een presentje klaar liggen. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, vieren we deze verjaardagen op het Burg. Koomansplein. Aanmelden voor deze verjaardag kan tot woensdag 27 juli via de website www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/65 jarige/. Indien u niet zelf 65 jaar wordt of bent geworden in 2016, maar u kent wel iemand die 65 jaar is geworden, mag u ook diegene aanmelden. Wat een leuke verrassing zal dat zijn!

MOTORRIT RICHTING NOORD-HOLLAND
Op vrijdag 12 augustus is er een motorrit voor de motorliefhebbers. Rond 10.30 uur zal de eerste groep vertrekken voor een fantastische rit door het gebied aan de overzijde van het Noordzeekanaal. Omgeving Zaandam en Purmerend, Noord-Holland. De route neemt een dag in beslag. Maar natuurlijk zit er een lunch en een verfrissing bij inbegrepen. Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen via motorritrijnsburg@hotmail.com.

OLDTIMERSHOWRijnsburger 3
Ook dit jaar organiseert de Oranje Vereniging Rijnsburg op zaterdag 13 augustus een oldtimerdag. Na de ontvangst op het Burgemeester Koomansplein, vanaf 10.30 uur, zullen de oldtimers op de vertrouwde plek in de Graaf Florislaan, achter het gemeenschapshuis worden opgesteld waar ze tot 13.00 uur te bewonderen zijn. Net als vorig jaar kunt u niet alleen de klassieke oldtimers bewonderen, maar zullen wederom ook de klassieke youngtimers acte de présence geven. Om 13.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste auto. Natuurlijk is er een hapje, een drankje, en gezellige muziek.  Om 13.15 uur zullen de oldtimers worden opgesteld in de Graaf Florislaan om voor de Flowerparade uit door Rijnsburg te rijden. Indien u aan deze fantastische show mee wilt doen met uw oldtimer of youngtimer en uw auto is van voor 1995 dan kunt u zich opgeven via https://www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/oldtimer show/.

KINDERCORSO
Het kindercorso van Rijnsburg niet meer weg te denken in de Feestweek. De kaartjes voor dit kindercorso kunnen weer worden gekocht. Er zijn maar 500 kaartjes te koop, dus wees er snel bij. De kaartjes kosten € 7,50 voor niet leden, en € 5,- voor leden. Neemt u wel uw ledenpas 2016 mee als u een kaartje gaat kopen? Voor de kaartjes kunt u terecht bij de Grimsport en Slijterij ’t Vaatje. Voor alle kinderen die mee rijden is er een cadeautje. We zouden het leuk vinden als veel kinderen zich zullen verkleden, dat maakt de stoet met versierde fietsen nog vrolijker!

VELE HANDEN………….MAKEN LICHT WERK!
Het kindercorso wordt door de Oranje Vereniging georganiseerd, maar u zult begrijpen dat het opmaken van 500 kinderfietsjes geen peulenschil is. Daarom zoeken wij elk jaar naar enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen met de voorbereidingen van het kindercorso. Heeft u groene vingers en heeft u kennis van bloem binden? Of heeft u grijze vingers en kunt u ons helpen met het  opbinden van oase of andere randzaken? De voorbereidingen vinden plaats op dinsdag 9 augustus vanaf 12:00 uur en op woensdag 10 augustus vanaf 08:00 uur op bloemenveiling FloraHolland. Wij kunnen dit niet zonder u en hopen dat u daarom massaal op deze oproep zult regeren. Voor iedere vrijwilliger hebben wij een leuke attentie als dank voor de medewerking. Aanmelden kan via: www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/vrijwilligers kindercorso/.

DISCOAVOND VOOR KINDEREN MET EEN BEPERKING OF VAN HET SPECIAAL ONDERWIJS
In de bovenzaal van de Immanuelkerk organiseren we ook dit jaar weer de succesvolle Kinderdisco. Deze disco wordt georganiseerd voor kinderen van 8 tot 18 jaar die naar het speciaal onderwijs gaan of die een beperking hebben. Lekker dansen op diverse soorten muziek of gewoon lekker kletsen en dan ook nog gratis een hapje en een drankje. Ook de entree is gratis en er zijn ervaren vrijwilligers aanwezig om de avond te begeleiden en tot een knalfeest te maken. Dit mag je natuurlijk niet missen. Aanmelden vooraf is prettig, dit kan via www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/disco avond/. De activiteit is rolstoeltoegankelijk.

DARTTOERNOOI OPEN RIJNSBURG 2016
Op zaterdag 13 augustus staat de eerste editie van het Open Rijnsburg Darts op het programma. In de feesttent van Oranje wordt er op acht officiele wedstrijdbanen een toernooi gespeeld met poules en is er ook nog een verliezers en winnaars ronde. Je speelt dus minimaal 3 à 4 wedstrijden! Natuurlijk ga je voor de eeuwige roem, maar er zijn ook nog geldprijzen en sponsorprijzen te winnen. Deelname is vanaf 16 jaar en de kosten zijn € 7,50. Inschrijven kan via www.ovrijnsburg.nl/agenda/darttoernooi/.

BIERPONG TOERNOOI
Aansluitend op het darttoernooi en ook nieuw in de feesttent van Oranje, het Open Rijnsburgs Bierpong Toernooi. Een gezellig kroegenspel met wedstrijdelement. Wij zijn ervan overtuigd dat er een zware strijd zal losbarsten om de felbegeerde ‘Younglets Bierpong Cup 2016’. Het toernooi zal gespeeld worden in poules van 5 teams, ieder team bestaat uit 2 personen. Bedenk een naam voor je team en schrijf je in via younglets.bierpong@gmail.com, inschrijven kan tot en met 7 augustus. Deelname is vanaf 18 jaar en de kosten zijn € 25,- per team.

Tijdens de voorverkoop op zaterdag 6 augustus kunt u kaartjes kopen voor de volgende activiteiten.

COLA SCHUIVEN VOOR DE JEUGD
Op veler verzoek dit jaar ook voor de jeugd de mogelijkheid om het bierpul schuiven te proberen. We hebben het omgedoopt tot cola schuiven. Met een drietal ga je proberen om de levensgrote cola pul over de baan te schuiven. Meedoen kan van 8 tot en met 17 jaar. Koop je een kaartje in de voorverkoop met OV-ledenpas 2016, dan kosten een kaartje geen € 3,- maar € 2,- per team, een team bestaat uit drie personen. Er worden maximaal 10 kaarten verkocht tijdens de voorverkoop.

BIERPULSCHUIVEN
Met 3 vrienden samen de levensgrote bierpul op de juiste plek laten stoppen. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. Wie gaat er in de bierpul zitten en wie doen het zware werk? Koop nu alvast een kaartje voor jouw team. Meedoen kan vanaf 18 jaar. Koop je een kaartje in de voorverkoop met OV-ledenpas 2016, dan kosten een kaartje geen € 6,- maar € 5,- per team, een team bestaat uit drie personen. Er worden maximaal 10 kaarten verkocht tijdens de voorverkoop.

KINDERCORSO
De laatste kans om nog een kaartje te bemachtigen voor het kindercorso van 2016. Er zijn dit jaar ‘maar’ 500 kaartjes en OP = OP. Een kaartje kost € 5,- (met OV-ledenpas 2016) en zonder ledenpas € 7,50.
Het kindercorso wordt gehouden op donderdag 11 augustus en vertrekt om 09.30 uur vanaf het terrein van bloemenveiling FloraHolland.

MOUNTAINBIKE TECHNIEK CLINIC
Heb je altijd al van een professional, trucjes willen leren op je mountainbike dan is dit je kans om deel te nemen. Patrick Smit, voormalig Nederlands kampioen mountainbike trial, leert je spectaculaire front wheelies, surplace, bochten zetten, ook jij kan dit leren! Fietsen en helmen zijn ter plekke beschikbaar, maar je mag ook je eigen mountainbike meenemen. Een clinic duurt een kwartier en kost € 2,50. Mee doen kan tussen de 8 en 16 jaar. Er zijn maar 15 kaartjes beschikbaar tijdens de voorverkoop, dus wees er op tijd bij. Tijdens de clinic zijn er ook nog enkele kaartjes te koop.