Skip to main content
Feestweek

Aanmelden voor activiteiten in de Feestweek.

Oranje Vereniging Rijnsburg gaat met zijn tijd mee. De afgelopen jaren kon u al voor verschillende activiteiten een kaartje vooraf kopen, soms ook via de website. Sommige activiteiten zijn gratis, andere kosten geld. Maar om het u makkelijk te maken, hebben we alle activiteiten waarvoor u zich voor de Feestweek kunt aanmelden hieronder genoemd.
U kunt zich hier inschrijven. U krijgt een mail ter bevestiging van de aanmelding. Print deze uit en neem het mee naar de activiteit, uw aanmelding zal daar gescand worden. Krijgt u geen bevestigingsmail, dan zit deze waarschijnlijk in uw SPAM-mailbox.

HISTORISCHE RONDWANDELING
Wist u dat Rijnsburg al meer dan 1000 jaar bestaat? De afgelopen eeuwen hebben er zich tal van belangrijke en minder belangrijke zaken afgespeeld binnen onze dorpsgrenzen. Op maandag en vrijdagavond kunt u Rijnsburg op een andere manier leren kennen. Onder leiding van een gids van het Genootschap Oud Rijnsburg maakt u een wandeling door het centrum van Rijnsburg. De wandeling vertrekt om 19.30 uur vanaf het Museum, Oude Vlietweg 6, Rijnsburg.

KINDERCORSO
Het kindercorso van Rijnsburg niet meer weg te denken in de Feestweek. De kaartjes voor dit kindercorso kunnen weer worden gekocht. Er zijn maar 500 kaartjes te koop, dus wees er snel bij. De kaartjes kosten € 7,50 voor niet leden, en € 5,- voor leden. Neemt u wel uw ledenpas 2018 mee als u een kaartje gaat kopen? Voor de kaartjes kunt u terecht bij The Read Shop en Slijterij ’t Vaatje.
Voor alle kinderen die mee rijden is er een cadeautje.
We zouden het leuk vinden als veel kinderen zich zullen verkleden, dat maakt de stoet met versierde fietsen nog vrolijker!

VELE HANDEN………….MAKEN LICHT WERK!
Het kindercorso wordt door de Oranje Vereniging georganiseerd, maar u zult begrijpen dat het opmaken van 500 kinderfietsjes geen peulenschil is. Daarom zoeken wij elk jaar naar enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen met de voorbereidingen van het kindercorso. Heeft u groene vingers en heeft u kennis van bloem binden? Of heeft u grijze vingers en kunt u ons helpen met het opbinden van oase of andere randzaken? De voorbereidingen vinden plaats op dinsdag 7 augustus vanaf 12.00 uur en op woensdag 8 augustus vanaf 08.00 uur op bloemenveiling FloraHolland. Wij kunnen dit niet zonder u en hopen dat u daarom massaal op deze oproep zult regeren. Voor iedere vrijwilliger hebben wij een leuke attentie als dank voor de medewerking. Aanmelden kan hier.

RINGSTEKEN OP DE SCOOTER
Nieuw dit jaar in het programma is ringsteken op de scooter aan de Vliet. Versier jouw scooter op een unieke manier of verkleed jezelf en rij samen met je partner een rondje om de Vliet en probeer de ringen te steken. Naast de ronde prijzen krijgt ook de meest originele opgemaakte scooter de originaliteitsprijs.

HEEL RIJNSBURG BAKT!
Vindt u het bakken van taarten of andere lekkere baksels ook zo leuk om te doen? Ga dan snel langs een van de winkels van Bakkerij van Tilburg. Haal daar een zakje op, waarmee u de basis van u baksel maakt. Op de rest van het baksel en de versiering kunt u, uw eigen creativiteit los laten. U mag alles gebruiken om uw baksel zo lekker mogelijk te laten smaken. De taarten kunt u inleveren op vrijdag 10 augustus om 09.00 uur in de Burgt. De prijzen zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Jeugd t/m 16 jaar, volwassenen baksels gemaakt met de ingrediënten van Bakkerij van Tilburg.

65 JAAR
Vrijdag 10 augustus vieren we een feestje. Bent u in 2018 65 jaar geworden? Of moet u het nog gaan vieren dit jaar? Wij feliciteren iedereen van harte met zijn 65 jarige verjaardag en hebben voor deze mensen een presentje klaar liggen. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, vieren we deze verjaardagen op het Burg. Koomansplein. Indien u niet zelf 65 jaar wordt of bent geworden in 2018, maar u kent wel iemand die 65 jaar is geworden, mag u ook diegene aanmelden. Wat een leuke verrassing zal dat zijn!

MOTORTOERTOCHT NAAR DE ‘KOP VAN NOORD-HOLLAND’
Op vrijdag 10 augustus is er een motorrit voor de motorliefhebbers. Rond 10.30 uur zal de eerste groep van 10 motoren vertrekken voor een fantastische rit richting Noord-Holland. De route neemt een dag in beslag. Maar natuurlijk zit er een lunch, een verfrissing en een Chinees buffet bij inbegrepen.

DISCOAVOND VOOR KINDEREN MET EEN BEPERKING OF VAN HET SPECIAAL ONDERWIJS
In de bovenzaal van de Immanuelkerk organiseren we ook dit jaar weer de succesvolle Kinderdisco op vrijdag 10 augustus. Deze disco wordt georganiseerd voor kinderen van 8 tot 18 jaar die naar het speciaal onderwijs gaan of die een beperking hebben. Lekker dansen op diverse soorten muziek of gewoon lekker kletsen en dan ook nog gratis een hapje en een drankje. Ook de entree is gratis en er zijn ervaren vrijwilligers aanwezig om de avond te begeleiden en tot een knalfeest te maken. Dit mag je natuurlijk niet missen. De activiteit is rolstoeltoegankelijk.

OLDTIMERSHOW
Ook dit jaar organiseert de Oranje Vereniging Rijnsburg op zaterdag 11 augustus een oldtimerdag. Na de ontvangst op het Burgemeester Koomansplein, vanaf 10.30 uur, zullen de oldtimers op de vertrouwde plek in de Graaf Florislaan, achter het gemeenschapshuis worden opgesteld waar ze tot 13.00 uur te bewonderen zijn. Net als vorig jaar kunt u niet alleen de klassieke oldtimers bewonderen, maar zullen wederom ook de klassieke youngtimers acte de présence geven. Om 13.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste auto en brommer. Natuurlijk is er een hapje, een drankje, en gezellige muziek. Om 13.15 uur zullen de oldtimers worden opgesteld in de Graaf Florislaan om voor de Flowerparade uit door Rijnsburg te rijden. Aansluitend is er gelegenheid om op eigen gelegenheid een leuke route door de omgeving te rijden.