Skip to main content
Feestweek

Aanmelden voor activiteiten in de Feestweek

In de Feestweek vinden er allerlei activiteiten plaats waar u zich voor de Feestweek al kunt aanmelden. Dit kan via de website van Oranje Vereniging Rijnsburg.

Nieuw dit jaar is dat indien er kosten aan een activiteit zijn verbonden u ook via de site een kaartje kunt kopen. Aan de inschrijving is iDEAL gekoppeld en kunt u dus veilig en vertrouwd alvast een ticket kopen voor de activiteit waar u dit voor wilt.
Aan diverse activiteiten zijn geen kosten verbonden, maar willen wij graag dat u zich inschrijft, ook dit kan via de website.

Waar kunt u zich alvast voor inschrijven?

Historische rondwandeling
Voor de historische rondwandeling op maandag en vrijdag kunt u zich inschrijven zodra het programmaboekje bij u in de bus valt, zo rond 27 juli. De rondwandeling zal begeleid worden door een bestuurslid van het Genootschap Oud Rijnsburg.


Varen met Rijnsburgse ouderen
Dit jaar wordt er door de Rabobank, PCOB en Oranje Vereniging Rijnsburg een boottocht voor ouderen georganiseerd. Op dinsdagochtend, dinsdagmiddag en woensdagmiddag kunt u meevaren en genieten van de omgeving. De boot vaart naar de Kaag en keert weer terug naar de opstapplaats hoek Noordwijkerweg/Voorhouterweg nabij appartementencomplex Kanaalzicht.

Heel Rijnsburg bakt!
Vindt u het bakken van taarten of andere lekkere baksels ook zo leuk om te doen? Ga dan snel langs een van de winkels van Bakkerij van Tilburg. Haal daar een zakje op, waarmee u de basis van u baksel maakt. Op de rest van het baksel en de versiering kunt u, uw eigen creativiteit los laten. U mag alles gebruiken om uw baksel zo lekker mogelijk te laten smaken. De taarten kunt u inleveren op vrijdag 11 augustus om 09.00 uur in de Burgt.

65 Jaar
Vrijdag 11 augustus vieren we een feestje. Bent u in 2017 65 jaar geworden? Of moet u het nog gaan vieren dit jaar? Wij feliciteren iedereen van harte met zijn 65 jarige verjaardag en hebben voor deze mensen een presentje klaar liggen. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, vieren we deze verjaardagen op het Burg. Koomansplein. Aanmelden voor deze verjaardag kan tot woensdag 26 juli. Indien u niet zelf 65 jaar wordt of bent geworden in 2017, maar u kent wel iemand die 65 jaar is geworden, mag u ook diegene aanmelden. Wat een leuke verrassing zal dat zijn!

Motorrit
Op vrijdag 11 augustus is er een motorrit voor de motorliefhebbers. Rond 10.30 uur zal de eerste groep vertrekken voor een fantastische rit door het Groene Hart van Holland. Het Hollandse natuurgebied op z’n mooist. De route neemt een dag in beslag. Maar natuurlijk zit er een lunch en een verfrissing bij inbegrepen.

Braderie
Zoals iedere donderdag in de Feestweek ook dit jaar weer de braderie. Naast veel kramen waar allerlei koopwaar wordt verkocht is het ook mogelijk voor verenigingen om zich te presenteren. De eerste 10 aangemelde verenigingen krijgen een gratis kraam.

Scootertocht
Een toer maken met uw scooter of snorfiets, hoe heerlijk is dat. Op vrijdag 11 augustus wordt om 13.15 uur verzameld waarna de tocht gereden zal worden. U moet zich aanmelden voor 4 augustus. Er kunnen maximaal 150 scooters meerijden, dus wees er snel bij. Deelname kost € 15,00.

Paintball
Outdoor Paintball spelen op een speelveld van 2500 m2. Uitgerust met een overall, masker en paintball geweer ga je op missie in het grootste outdoor Paintballveld van de regio. Vind met jou team de perfecte beschuttingsplaats en schakel de tegenstander uit. Speel het spel met een team van 6 personen en ontdek hoe stoer je bent.

Oldtimershow
Ook dit jaar organiseert de Oranje Vereniging Rijnsburg op zaterdag 12 augustus een oldtimerdag. Na de ontvangst op het Burgemeester Koomansplein, vanaf 10.30 uur, zullen de oldtimers op de vertrouwde plek in de Graaf Florislaan, achter het gemeenschapshuis worden opgesteld waar ze tot 13.00 uur te bewonderen zijn. Net als vorig jaar kunt u niet alleen de klassieke oldtimers bewonderen, maar zullen wederom ook de klassieke youngtimers acte de présence geven. Om 13.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste auto en brommer. Natuurlijk is er een hapje, een drankje, en gezellige muziek.  Om 13.15 uur zullen de oldtimers worden opgesteld in de Graaf Florislaan om voor de Flowerparade uit door Rijnsburg te rijden. Indien u aan deze fantastische show mee wilt doen met uw oldtimer of youngtimer en uw auto is van voor 1995 dan kunt u zich opgeven.

Kindercorso
Het kindercorso van Rijnsburg niet meer weg te denken in de Feestweek. De kaartjes voor dit kindercorso kunnen weer worden gekocht. Er zijn maar 500 kaartjes te koop, dus wees er snel bij. De kaartjes kosten € 7,50 voor niet leden, en € 5,00 voor leden. Neemt u wel uw ledenpas 2017 mee als u een kaartje gaat kopen? Voor de kaartjes kunt u terecht bij de Grimsport en Slijterij ’t Vaatje. Nieuw dit jaar is de voorverkoop van kaarten voor het Kindercorso via de website van Oranje Vereniging Rijnsburg. Voor alle kinderen die mee rijden is er een cadeautje. We zouden het leuk vinden als veel kinderen zich zullen verkleden, dat maakt de stoet met versierde fietsen nog vrolijker!

Discoavond voor kinderen met een beperking of van het speciaal onderwijs.
In de bovenzaal van de Immanuëlkerk organiseren we ook dit jaar weer de succesvolle Kinderdisco op vrijdag 11 augustus. Deze disco wordt georganiseerd voor kinderen van 8 tot 18 jaar die naar het speciaal onderwijs gaan of die een beperking hebben. Lekker dansen op diverse soorten muziek of gewoon lekker kletsen en dan ook nog gratis een hapje en een drankje. Ook de entree is gratis en er zijn ervaren vrijwilligers aanwezig om de avond te begeleiden en tot een knalfeest te maken. Dit mag je natuurlijk niet missen. Aanmelden vooraf is prettig. De activiteit is rolstoeltoegankelijk.

Het aanmelden voor alle genoemde activiteiten kan via de website van OVR. Zoals u heeft kunnen lezen kunt u dit jaar ook via de site al kaarten kopen.

BIERPONG TOERNOOI
Na het succes van vorig jaar, opnieuw in de feesttent van Oranje, het Open Rijnsburgs Bierpong Toernooi. Een gezellig kroegenspel met wedstrijdelement. Wij zijn ervan overtuigd dat er een zware strijd zal losbarsten om de felbegeerde ‘Younglets Bierpong Cup 2017’. Het toernooi zal gespeeld worden in poules van 5 teams, ieder team bestaat uit 2 personen. Bedenk een naam voor je team en schrijf je in via younglets.bierpong@gmail.com, inschrijven kan tot en met 11 augustus. Deelname is vanaf 18 jaar en de kosten zijn € 25,00 per team.

VELE HANDEN………….MAKEN LICHT WERK!
Het kindercorso wordt door de Oranje Vereniging georganiseerd, maar u zult begrijpen dat het opmaken van 500 kinderfietsjes geen peulenschil is. Daarom zoeken wij elk jaar naar enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen met de voorbereidingen van het kindercorso. Heeft u groene vingers en heeft u kennis van bloem binden? Of heeft u grijze vingers en kunt u ons helpen met het  opbinden van oase of andere randzaken? De voorbereidingen vinden plaats op dinsdag 8 augustus vanaf 12:00 uur en op woensdag 9 augustus vanaf 08:00 uur op bloemenveiling FloraHolland. Wij kunnen dit niet zonder u en hopen dat u daarom massaal op deze oproep zult regeren. Voor iedere vrijwilliger hebben wij een leuke attentie als dank voor de medewerking. Aanmelden kan hier.