Skip to main content
Feestweek

Afsluitingen in het centrum van Rijnsburg

By 7 augustus 2017No Comments

Een groot feest voor alle inwoners van Rijnsburg
Doordat de Feestweek een dorpsfeest betreft, en om het gezellige karakter hiervan te behouden, wordt dit georganiseerd in het centrum van het dorp zelf.

Evenemententerrein
Het evenemententerrein is dusdanig ingericht om voor u zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Ook zijn de Gemeente Katwijk, Politie Hollands Midden, GGD/GGZ en de Brandweer hiervan op de hoogte. Zij kunnen nu op een goede en zeer snelle manier het centrum van Rijnsburg bereiken. Het niet houden aan de opgestelde (tijdelijke) regels kan ervoor zorgen dat u niet alleen ons als organisatie hindert, maar ook dat er gevaar ontstaat voor de bedrijfsgang of de hulpverlening door deze diverse noodhulpdiensten. Het bestuur heeft meerdere malen overleg met voornoemde instanties en de hulpverleningsdiensten hebben hierop hun aanrijdroutes aangepast.

De straten van het evenemententerrein zijn als volgt:

  • Rapenburg, vanaf “het gat van Peursum” tot de Kerkstraat
  • Burgemeester Koomansplein
  • Hoftuinplein
  • Graaf Florislaan, vanaf de Oude Vlietweg tot de Vliet Zuid Zijde (incl. parkeerplaatsen achter de Burgt)
  • Abdijlaan, vanaf de Kerkstraat tot de Graaf Florislaan
  • Vliet Zuid Zijde, vanaf de Kerkstraat tot de Graaf Florislaan
  • Koestraat, vanaf de Tulpenstraat tot Vliet Noord Zijde
  • Kerkstraat

Geen activiteiten
Wij kunnen ons voorstellen dat u zich, wanneer er zich geen activiteiten plaatsvinden in een straat, afvraagt waarom deze straat dan is afgesloten voor het verkeer en er een parkeerverbod van kracht is. Deze afsluitingen hebben te maken hebben met de veiligheid van de bewoners binnen het evenemententerrein, alsmede de bezoekers/deelnemers van de door ons georganiseerde activiteiten. Het afzetten van het gehele “oude” centrum van Rijnsburg, alsmede het parkeerverbod, draagt er zorg voor dat alle toegangswegen vrij zijn voor hulpdiensten in het geval van calamiteiten, welke zich ook in een woning, dat zich binnen het terrein bevind, plaats kunnen vinden.

Geldigheid parkeerverboden
Voor het gehele evenemententerrein geldt dat deze de gehele week is afgesloten voor het wegverkeer. Vanaf maandag 7 augustus 2017 06:00 uur tot en met zaterdag 12 augustus 2017 24:00 uur is er een parkeerverbodzone van kracht. Kom daarom zo veel mogelijk met de fiets naar het centrum van Rijnsburg, want ook het aantal parkeerplaatsen is beperkt.

Dank
Het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg dankt u voor uw medewerking en wenst u een goede, gezellige en veilige Feestweek toe!