Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koningsdag

za 27 april

Hieronder kunt u het programma lezen voor Koningsdag 2019 in Rijnsburg.
Niet alleen het uitgebreide programma maar ook alle routes van de optochten deze dag kunt u hier vinden.

Zaterdag 20 april

Rijnsburg Klassiek
19:30 – 20:40 uur
Rijnsburg Klassiek vind plaats in de hal van de Burgt. De zaal is open vanaf 18:45 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid om gezellig met elkaar iets te drinken en met elkaar te praten. Toegang is gratis.

Vrijdag 26 april

Oranje Boven Pubquiz
20:00 – 22:30 uur
Weet u alles over het Koningshuis, Nederlandstalige Muziek, Vaderlandse Geschiedenis etc.? Dan bent u op deze gezellig avond in de Burgt aan het juiste adres! Deelnemen kan in een team tussen de 2 en 6 personen. We spelen 5 rondes met vragen en tussendoor is er gelegenheid voor het nuttigen van een hapje of drankje. Tussen de rondes door wordt er live muziek gespeeld. Kortom, dit mag u niet missen. Meedoen kost € 2,50 voor leden van Oranje Vereniging Rijnsburg en € 5,00 voor niet-leden (pinnen is mogelijk). Hiervoor krijg je gedurende de avond wat lekkers te eten. Tickets koopt u in de voorverkoop via deze knop of bij de entree van De Burgt, neem uw ledenpas mee. Let op: VOL=VOL. De zaal is open vanaf 19:30 uur en om 20:00 uur start de quiz.

Zaterdag 27 april

Luilakken
07:30 – 08:00 uur
Ga met ons mee op een route door het dorp om mensen wakker te maken. Iedereen mag het horen, Rijnsburg viert FEEST!
Tussen 07:15 en 07:30 uur kunnen kinderen zich melden op het Burgemeester Koomansplein. Zorg dat je met de fiets komt en dat je iets dat herrie maakt, stevig aan je fiets vast maakt. Blikjes, toeters en bellen zijn goedgekeurd!! Na de rondtocht door het dorp, staat er in de Voorhof iets lekkers voor je klaar!

Route Luilakken:
Burgemeester Koomansplein, Heerenweg, Tramstraat, Oranjelaan, Floralaan, Koningin Julianalaan, Christinalaan, Kleipettenlaan, Kamerlingh Onnesstraat, Monetstraat, Kleipettenlaan, Boslaan, Siegenlaan, De Ruijterstraat, Witte de Withstraat, Evertsenstraat, Stephana van Rossumstraat, Burgemeester Meijboomstraat, Kanaalstraat, Tulpenstraat, Anemonenstraat, Burgemeester Hermansstraat, Noordeinde, Koestraat, Vliet NZ, de Voorhof.

Dorpsontbijt
08:00 – 09:30 uur
Wat is er nu gezelliger dan op Koningsdag gezamenlijk beginnen met een ontbijt? Wij kunnen het niet bedenken. Nieuw dit jaar daarom het Koningsdag Dorpsontbijt! Vanaf 08:00 uur bent u van harte welkom in De Voorhof waar lekkere broodjes, beleg en natuurlijk een vers kopje koffie of thee of sap voor u klaarstaan. Aanmelden voor deze activiteit kan hier, of op Koningsdag bij De Voorhof. Entreeprijs is: 5,00 of € 2,50 voor kinderen. Op vertoon van uw OV-ledenpas is de entreeprijs € 2,50.

Vrijmarkt
08:00 – 12:30 uur
Voor jong en oud in het centrum van Rijnsburg. Deelname is gratis. Het huren van een marktkraam is mogelijk, de kosten hiervoor bedragen € 15,00. Via deze knop kunt u zich aanmelden.
Let op: dit jaar is de vrijmarkt langs de Vliet N.Z., Kerkstraat, Abdijlaan.

Ballonnenwedstrijd
09:00 – 09:30 uur
Dit jaar is de ballonnenwedstrijd anders dan anders. Wil je weten hoe? Kom dan kijken op het Burgemeester Koomansplein!

Aubade
09:30 – 10:00 uur
Op het Burgemeester Koomansplein met medewerking van de Flora Brass onder leiding van Joop van Dijk.

Koffiedrinken
10:00 – 11:30 uur
Koffiedrinken in de Vlietstede met medewerking van de Flora Brass. Toegankelijk van bewoners van het verzorgingshuis en de bewoners van de aanleunwoningen.

Koffiecorner
10:00 – 13:00 uur
Koffiecorner in De Voorhof en De Burgt. Dit zijn de plekken voor een lekker bakje koffie met gebak en/of een aangeklede borrel.

Uitreiken versnapering
11:00 – 12:00 uur
Alle schoolgaande kinderen krijgen tegen inlevering van de bon die namens Oranje Vereniging Rijnsburg is uitgedeeld op de scholen een versnapering.
Je kunt je bon inleveren bij de kraam in de Kerkstraat.

Diverse opblaasspellen
11:00 – 16:00 uur
Er is iets voor de grote kinderen en iets voor de kleine kinderen. De opblaasspellen staan op het Burgemeester Koomansplein.

Fietstocht voor jong en oud
13:30 – 14:00 uur
U vertrekt vanaf het plein achter De Burgt om een tocht te maken in de omringende gemeenten. Dichtbij en toch ver, vertrouwd en toch nieuw. Een prachtige fietstocht met voldoende gelegenheid om even bij te komen op een bankje of een terras. De route is ongeveer 30 kilometer. Maar als u er zin in heeft kunt u zelfs kiezen om de route van 45 kilometer te fietsen.
Deelname voor leden is € 2,50, voor niet leden € 5,00. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis!

Oranjeconcert
19:30 – 20:45 uur
Een samenzangavond in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan de Katwijkerweg. Organist Gerben Glasbergen zal een mooi programma neerzetten, waarbij veel samenzang is. Mannenzanggroep Jeruël zal enkele liederen voor u zingen. De kerk is open om 18:45 uur. De entree van deze avond is gratis, maar na afloop zal er een collecte ter bestrijding van de onkosten zijn. Na afloop kunt u nog een kopje koffie drinken.

Muziekbingo
20:00 – 23:00 uur
Maak je klaar voor het feest van het jaar: de Koningsdag Muziekbingo! Muziekbingo is gewoon bingo, maar dan in een nieuw jasje. De getallen op uw bingokaart worden vervangen voor muzieknummers die u mag afstrepen als de DJ ze speelt. Heeft u Bingo? Dan wint u een mooie prijs! DJ Rob van Rossum bezorgt u een feestelijke avond voor jong en oud vol (oude) bekende hits, meezingers en klassiekers. Dit mag u natuurlijk niet missen. Koop uw kaarten vooraf in de voorverkoop via deze knop of aan de deur bij De Burgt (neem uw ledenpas mee). De entree van deze avond is € 10,00 voor niet leden en € 7,50 voor leden, pinnen is mogelijk. De zaal is open vanaf 19:30 uur, om 20:00 uur start de Muziekbingo.
Let op: VOL=VOL.

Lampionnenoptocht
21:00 – 21:45 uur
De tocht zal starten achter De Burgt en de Jong Flora Band zal ons muzikaal begeleiden.

Route Lampionnenoptocht
Vertrek, Abdijlaan, Graaf Florislaan, Oude Vlietweg, Smidstraat, Vliet ZZ, Bakkersebrug, Vliet NZ, Koestraat, Tulpenstraat, Irissenstraat, Burgemeester Hermansstraat, Hyacinthenstraat, Burgemeester Meijboomstraat, Kanaalstraat, Katwijkerweg, Rapenburg, Korte Vaart, Hofstraat, Burgemeester Koomansplein.

 

 

Gegevens

Datum:
za 27 april
Evenement Categorie:

Organisator

Oranje Vereniging Rijnsburg
E-mail:
info@ovrijnsburg.nl

Locatie

Burgemeester Koomansplein
Kerkstraat 17
Rijnsburg, Nederland
+ Google Maps