Skip to main content
Bestuur

Albert Jan, jong en klaar voor de OV!

Albert Jan van der Meij, een nog wat onbekend gezicht binnen het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg. Wij stellen hem graag aan u voor!DSC00229

1. Wanneer ben je bij de OV begonnen?
Dat is nog niet zo lang geleden. De week voor de Feestweek van 2015. Ik ben dus nog geen jaar bezig voor en met de OV.

2. Hoe kwam je bij de OV?
Via verschillende mensen kwam ik de afgelopen jaren in aanraking met OV. Het leek me altijd leuk, maar ik deed er niets mee. Tot ik hoorde dat de OV op zoek was naar mankracht. Toen dacht ik het lijkt me wel wat, nu moet ik actie ondernemen. Dat was ergens begin juli 2015. Ik heb toen contact gezocht met Wout Heemskerk en met hem een gesprek gehad. We besloten dat ik de Feestweek van 2015 mee zou draaien met het team van de OV. Ik had al vrij van mijn werk, dus dat kwam mooi uit.
De eerste kennismaking met het team was bij de BBQ voor de Feestweek. Hierbij zijn alle partners ook aanwezig en zo konden mijn vrouw en ik op ongedwongen wijze een beetje kennismaken met iedereen.

3. Welke commissies heb je allemaal gedraaid?
Ik heb niets zelfstandig gedraaid. Maar wel meegedraaid met de technische dienst, klaverjassen, Spuit ’m erover, en de frikandellenwedstrijd. Daarnaast heb ik geholpen bij alles wat nodig is, hekken op de juiste plek krijgen, elektra aansluiten, daar waar het nodig was. En ook geprobeerd overal te kijken, zodat ik een beetje een indruk kreeg van wat er in zo’n Feestweek allemaal te doen is.

4. Welke commissie lijkt je leuk om te doen?
Persoonlijk kies ik voor de technische dienst. Ik heb een technische achtergrond, dus die ervaring kan ik mooi gebruiken.
Ik ben nu werkzaam in de ICT, kan ik daar binnen de OV ook mijn steentje aan bijdragen. De OV is aan het automatiseren, dus daar kan ik mooi bij helpen.
Ik moet wel zeggen dat Spuit ‘m erover voor mij een hoogtepunt was. Dit trok heel veel publiek, voor mijn gevoel stond het hele dorp om het spel heen. Daar doe je het voor!
Voor dit jaar is het dan goed om meer aandacht aan dit spel te geven, om het nog beter te maken.
Daarnaast barst ik wel van de ideeën op allerlei gebieden, maar kijk ik eerst even de kat uit de boom.

5. Dit jaar maak je de aanloop naar de feestweek voor het eerst mee. Hoe ervaar je dat?
Vooral met verbazing. Ik heb nooit beseft hoeveel voorbereidingen er aan de Feestweek zitten.  En hoeveel werk er in zit. Je moet echt overal aan denken, alles tot in de puntjes, organiseren, maken en controleren.

6. Welke commissie vond je niet leuk?
Ik heb niks met financiën, dus daar zit ik niet op te wachten.

7. Welk lid van de Koninklijke familie is je favoriet?
Willem Alexander is gestegen in mijn achting. Sinds hij Koning is, komt hij meer in het nieuws. Nu krijg je meer met hem te maken.

8. Wat is er niet leuk aan de feestweek?
Ik heb nog geen slechte ervaringen. Wel heel zere voeten….
In 2015 hadden we schitterend weer, maar als het weer tegen zit, is dat een domper voor de organisatie. Dit jaar was alles nieuw, spannend en grappig.

9. Wat is er zo leuk aan de feestweek?
Ik was verrast over het team van de OV, het is een hecht team, het sluit goed op elkaar aan.
Na de Feestweek vond ik het jammer dat het voorbij was. Je bent zo op elkaar aangewezen,
je deelt alles met elkaar. Je lacht samen, maar als iets niet lukt of gaat zoals het moet, dan baal je daar ook samen van.

10. Hoeveel uur ben je voor de OV bezig per week?
Elke week, thuis of in een commissie of vergadering.
Het aantal uren is wisselend, gemiddeld is het nu zo’n 5 uur per week. Dat zal gaan toenemen, naar mate de feestweek dichterbij komt.

11. Hoe vaak vergader je voor de OV?
Om de week een avond, maar de Feestweek komt er aan, dus dan elke week en soms wel 3x per week. Soms zelfs wel vaker of een zaterdag. Het is dus heel wisselend.
Het zijn niet altijd vergaderingen, soms ook voorbereidingen van een activiteit voor de Feestweek of het maken van materialen voor een activiteit.

12. Vertel eens een leuke anekdote.
Ik stond te kijken bij tonnetje steken, toen werd ik geroepen. Ik moest op de kar. Ik lachte het nog een beetje weg, maar het was geen grap. Ik moest op de kar samen met Joyce, zij zat ook in haar aspirant jaar. Natuurlijk gingen we beide voor de bak met water. Maar toen er nog een droog plekje was… hadden we pech. Onder de ton met water werd het karretje stilgezet en waren we beide heel nat.
Er zat één voordeel aan, wat geen enkele andere OV’er had. Ik mocht naar huis! Heerlijk was de warme douche. Dus de koude verrassing werd een warme beloning!

13. Wat vind je belangrijk dat de OV doet, buiten de Feestweek?
Ik was me niet bewust van het feit dat de OV buiten Feestweek dingen organiseerden. Ik ging nooit naar Koningsdag of 4 mei. Het is dus niet alleen een focus op de feestweek.
Het is niet alleen vermaak maar ook de landelijke feest- en herdenkingsdagen worden ook door de OV ingevuld.

14. Jullie gaan elk jaar een weekend met elkaar uit. Waarom, waarheen?
Waarom? De band van het team te versterken. Onder een andere setting, onder het genot van een hapje, drankje, en een lekker bed.
Ik heb het pas één keer gemaakt, we waren in de buurt van Arnhem. De tocht ernaar toe eindigde in een woonwijk, foutje van de Tom Tom.
Het is mooi om naast het gezelschap en het plezier ook op zondag samen naar de kerk te kunnen gaan.

15. Albert Jan vertelt uit eigen werk.
Ik ben blij dat ik gekozen heb om bij de OV te gaan. Ik ben door hen met open armen ontvangen. Elk idee wat ingebracht wordt, wordt serieus genomen er wordt naar geluisterd en zo nodig uitgewerkt. Je kan je ei kwijt, dat geeft je energie.
Het was voor mij een heel bewuste keus. Maar het is wel belangrijk dat het in goed overleg is met je partner. Want het moet geen probleem zijn als je een ochtend of een avond weg bent, en dat je een hele week (of meer) van al je vrije dagen inlevert.