Skip to main content
Koningsdag

Ballonwedstrijd afgerond

Wie heeft er gewonnen?

Op maandag 27 april, Koningsdag 2015, gingen er meer dan 1500 oranje ballonnen de lucht in.
Ze vlogen allemaal  over de kerktoren heen, richting het zuiden.

Nogal verwonderd waren wij dan ook toen de dag er na, de eerste twee enveloppen met ballonbriefjes op de mat vielen. Deze waren gevonden in Drenthe. Dat riekt naar onheil, zo dachten wij. Maar niets bleek minder waar. De dagen die volgenden vielen er steeds meer enveloppen op de mat, met van alles erin. En alle ballonnen bleken in de lijn, Rijnsburg, Alphen, Giethoorn, richting Drenthe te zijn gevlogen. Enkele ballonnen gingen zelfs de Duitse grens over.

Van veel ballonnen kwam alleen het kaartje terug. Soms zaten de resten van het touw en ballon er nog aan. Maar hoe bijzonder is het als vinders van een ballon de moeite nemen om niet alleen het kaartje in een geadresseerde envelop met postzegel stoppen, maar er nog veel meer mee doen.
Zo ontvingen wij een kaart voor Noa van Duyn met een lieveheersbeestjesslinger, of het briefje van Anouk Hovingh, met een brief waarop geschreven staat dat de vinder op zoek was naar nesten van de Grutto, Kievit of Tureluur om deze te beschermen tegen het platmaaien van het gras.
Of de kaart van Marit die helemaal in Hooghalen (Drenthe) is gevonden, toen de honden op Koningsdag werden uitgelaten.
De meest bijzondere kaart kwam uit Stadskanaal. Het is een kaart met het ballonbriefje van Eef Hogewoning. De vinder heeft de ballon gevonden in een groot braambos. Hij heeft de ballon te pakken gekregen, maar hield er bebloede handen aan over. Deze meneer die op de respectabele leeftijd van 81 jaar is, heeft helemaal verteld hoe het werkt met ballonnen die stijgen en dalen door de nachtelijke kou en de opwarming van de zon.

De kinderen van wie de ballon het verst gekomen is, zijn op dinsdag 23 juni beloond met een kadootje. Sponsor WBE heeft de prijzen uitgereikt aan:  Max Zwaan, zijn ballon kwam 223.70 km ver. De ballon van Stan Paauw kwam 231.59 km ver en de ballon van Leanne Zwanenburg kwam maar liefst  262.88 km ver. De kinderen waren erg blij met hun cadeaubon en een van de kinderen vertrok naar de winkel om de bon te verzilveren. Het uitkiezen was nog best moeilijk en als er dan ook nog een broertje mee is, die ook allemaal mooie dingen ziet, dan is het wel bijzonder lief als je je kadootje dan deelt met je kleine broertje. Samen delen en samen spelen!!

Ben je benieuwd of jouw ballon ook terug gevonden is? Hier https://www.ovrijnsburg.nl/ballonnenwedstrijd/ kun je alle namen vinden van de terug gestuurde ballonbriefjes. Bij de bijzondere brieven staat een vermelding.ballonwinnars