Skip to main content
Geen categorie

Bevrijdingsconcert 5 mei.

By 11 april 2018mei 2nd, 2018No Comments

Net zoals de hele dag grootser is opgezet dan andere jaren zal ook het Bevrijdingsconcert groots zijn.
Deze avond zullen in de Immanuëlkerk in Rijnsburg voor jou aantreden, Band of Liberation en de Floraband.

Band of Liberation is ontstaan in 2000, het jaar waarin Nederland 55 jaar vrijheid vierde. De vraag was aan het Marchingband Management of zij een bijzondere band wilde oprichten, deze band zou gestoken zijn in geallieerde uniformen uit de Tweede Wereldoorlog en moest muziek spelen uit diezelfde periode. De bedoeling was dat de Band of Liberation een eenmalig optreden zou verzorgen tijdens de Internationale Rijntaptoe, in 2000, in het kader van de bevrijding. Echter door het grote succes van het optreden en de sfeer bij de repetities, gingen er stemmen op om de Band of Liberation een volwaardig bestaan te geven. En zie, anno 2018 bestaan ze nog steeds. Het repertoire is inmiddels flink uitgebreid en bestaat niet alleen uit oude marsmuziek. Alle muziek die ze spelen is in de stijl van de periode rond de Tweede Wereldoorlog. Band of Liberation staat onder leiding van majoor J.C. Dubbelaar en kapitein S. Dubbelaar.

Floraband bestaat dit jaar 50 jaar, op 01 augustus 1968 is de band opgericht. Al jaren een graag geziene gast tijdens vele taptoes in Nederland, maar zeker ook over de grens. Vorig jaar werd de Floraband wereldkampioen op het internationale Wereld Muziek Concours in Kerkrade, met de show ‘Britain’s Best’. Een geweldige prestatie waar heel Rijnsburg nog steeds trots op is.
Naast al deze optredens prijzen we ons gelukkig dat de Floraband ook regelmatig in Rijnsburg is te zien en te horen. Zowel de Floraband, de Flora Brass Band en de Jong Flora Band zijn graag geziene gasten bij alle activiteiten die Oranje Vereniging Rijnsburg organiseert. De Floraband zal op 5 mei onder leiding van Gerben Kralt staan.

Op 5 mei zullen beide bands diverse muziekstukken gelieerd aan de Tweede Wereldoorlog ten gehore brengen. Een greep uit het aanbod van deze avond, When Thunder Calls, Hymn for the Fallen, Going Home, Hallelujah en nog veel meer. Naast beide bands zal zangeres Emma Brown haar medewerking verlenen aan deze avond. Ook kunt u zelf meezingen met een bekende medley.

De kosten voor een kaartje zijn € 5.00. U kunt deze nu al kopen hier . Ook aan de deur zullen nog kaarten te koop zijn, maar op=op.
Het concert begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 18.45 uur.

Wij hopen dat we u nieuwsgierig hebben gemaakt en dat u op 5 mei aanwezig zal zijn.