Skip to main content
Geen categorie

De laatste dagen van de Feestweek

By 10 augustus 2018No Comments

De Feestweek is al vier dagen bezig, maar het is nog niet voorbij. Vrijdag en zaterdag hebben nog een vol programma dat ook nog heel vernieuwend is.

Vrijdag begint lekker! Want Heel Rijnsburg Bakt! Terwijl de kinderen op het Burg. Koomansplein aan het stoepkrijten zijn, of op het Wilhelminaplein aan het springen zijn, kunnen ouders en grootouders gezellig bijkletsen met een kopje koffie. De 65-jarigen worden door Oranje Vereniging Rijnsburg getrakteerd. Familie, vrienden en bekenden zijn allen van harte welkom om bij dit feestje aanwezig te zijn. Natuurlijk moeten de jarigen wel aangemeld zijn!

Voor de mensen die graag op een motor rijden is er een prachtige motortoertocht georganiseerd. Dit jaar gaat de tocht naar de ‘kop van Noord-Holland’. U moet zich aanmelden, maar ter plekke inschrijven zou kunnen, zolang er plaatsen vrij zijn.

Van 12.00 – 15.00 uur is er voor de eerste keer een prikkelarme kermis. De lichten en het geluid worden gedimd zodat iedereen die normaal nooit naar een kermis kan, dit op vrijdagmiddag wel kan doen.

Even later is het tijd voor de kinderen op het Burg. Koomansplein. Kinderen tussen de 3 en 12 jaar kunnen hier allerlei spelletjes doen. Natuurlijk krijg je ook nog iets lekkers. En papa en mama kunnen rustig op het Burg. Koomansplein wat drinken en toch ook bij hun kinderen zijn.

Aansluitend zal om 17.00 uur op het Burg. Koomansplein de barbecue worden aangestoken. Vorig jaar was deze activiteit een groot succes. Met het hele gezin, of met je vrienden, lekker eten en drinken.

Ook om 17.00 uur is er gelegenheid om te ontdekken welke wijn u het lekkerst vindt. High wine in de feesttent van Oranje, niet meer weg te denken op vrijdag. Natuurlijk kunt u ook een hapje eten bij de Roos on Tour.

In Bloemenveiling Holland start om 19.00 uur de Flowerparade show. Sfeervol, gezellig, elkaar ontmoeten. Dat zijn de sleutelwoorden tijdens de Flower Parade Show. Duizenden bezoekers komen elk jaar weer naar Rijnsburg om alle voertuigen van de Flower Parade rustig te bekijken. Deze show is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met muziek en heel veel bloemen.

Om 19.00 uur start er onder leiding van een gids van het Genootschap Oud Rijnsburg een historische rondwandeling door uw eigen dorp, Rijnsburg. Wij denken dat u tijdens deze wandeling vaak zult denken, dat heb ik nooit geweten van mijn eigen dorp!

Buiten de rust van de wandeling is er in het centrum veel muziek. In de Feesttent van Oranje zal Q-music The Party inclusief het Foute Uur zorgen voor een feestje. De Roos on Tour zorgt m.b.v. DJ Louis en Ray Benjamin voor gezelligheid op de Vliet. Voor de kinderen met een beperking of van het speciaal onderwijs is een disco in een zaal van de Immanuelkerk. Hier moet je bij zijn.

In de Voorhof zullen vanavond nog vele stiltes vallen tijdens de bloemencorso Bridgedrive en de damwedstrijden.

Tot slot van de vrijdag is er de traditionele lampionnenoptocht onder begeleiding van de Jong Floraband en de Flora Band trekt een stoet van lichtjes en glunderende kindergezichten door het dorp.

Zaterdag start al vroeg met het vissen voor senioren, kunt u na zo’n week nog vroeg uw bed uit?

Voor kinderen is er langs het Kanaal bij de Flora Band Kazerne weer een waterspektakel. Trek zwemkleding aan en vergeet geen schoenen die nat mogen worden! Ook de brandweer zal weer aanwezig zijn!

Op de kermis is het vandaag familiedag, gebruik de kortingsbonnen uit het programmaboekje. Op de Graaf Florislaan staan de oldtimers en klassieke youngtimers opgesteld.

Wilt u even tot rust komen breng dan een bezoek aan de Eben Haëzerkerk aan de Oegstgeesterweg.

Nieuw dit jaar is het jeugdcircus Atleta op het Burg. Koomansplein. Laat u verrassen door acrobatiek, jongleren en nog veel meer.

De warme dagen van de afgelopen weken doen vele Rijnsburgers terug denken aan 1000 jaar Rijnsburg. Wilt u er niet alleen aan denken, maar ook de tentoonstelling zien van 1000 jaar Rijnsburg. Breng dan een bezoek aan Museum Oud Rijnsburg.

Natuurlijk is op zaterdag de Flowerparade niet weg te denken, dit jaar met het thema ‘Around the World.

Zodra de Flowerparade voorbij is getrokken wordt het Burg. Koomansplein in orde gemaakt voor het ringsteken met paarden en pony’s. Blijf lekker zitten en laat u verrassen.
In de Feesttent van Oranje  zal ’s avonds het Bierpong Toernooi gehouden worden en aansluitend zal er een feestavond zijn.

Ook vandaag kunt u een hapje eten bij de Roos on Tour.

’s Avonds is de traditionele taptoe op het Burg. Koomansplein met aansluitend een knallend vuurwerk om deze Feestweek in stijl af te sluiten.