Skip to main content
Nieuws

Een kijkje achter de schermen, deel 1

By 19 mei 2017mei 23rd, 2017No Comments

Het bestuur

De komende weken zullen we jullie op de hoogte houden van allerlei activiteiten achter de schermen van Oranje Vereniging Rijnsburg. Wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren voordat onder andere Koningsdag georganiseerd is en er een Feestweek is. Wie werken daar allemaal aan mee?

We zullen ons eerst voorstellen. Het bestuur bestaat uit elf personen, waarvan 5 personen in het dagelijks bestuur zitting hebben en samen met de andere 6 personen het algemeen bestuur vormen. Wie doet nu wat in het bestuur? Zonder te beweren dat we alle taken beschrijven doen we toch een poging.

Robert-Jan, de voorzitter, hij overziet de grote lijnen van onze vereniging en zit de vergaderingen voor. Ook heeft hij veel contacten met allerlei organisaties rondom onze vereniging. De wijkraad, het genootschap Oud Rijnsburg, het gemeentebestuur, de uitbaters en nog veel meer.
Dan vicevoorzitter, Wout, hij vervangt Robert-Jan indien nodig. Hij trekt ook veel op met de voorzitter om gesprekken met mensen te voeren. Daarnaast organiseert Wout alle zangavonden, en draait mee met de commissie kindercorso.
Daan, onze penningmeester zit al zeker 35 jaar in het bestuur. Al die jaren is hij verantwoordelijk voor onze financiën. Zowel voor de uitgaven als de inkomsten. Ook de ledenadministratie neemt hij voor zijn rekening. Daan weet net als Jan heel veel over de munt!
Jan is algemeen adjunct. Hij kan binnen het dagelijks bestuur alle rollen overnemen, indien dat nodig is. Daarnaast is Jan de man die o.a. het ringsteken en de Vlietloop organiseert.
Petra is onze secretaris. Zij houdt zich bezig met alle contacten van organisaties rondom de Oranje Vereniging. Zij maakt afspraken, onderhoud de contacten met de gemeente rondom Koningsdag, 4 & 5 mei. De vergunningen van alle festiviteiten lopen via haar. Ook maakt zij deel uit van het PR team. De website, Facebook en persberichten worden mede door haar geschreven en op alle media geplaatst.
Ida is de andere persoon die zich bezighoud met de berichtgeving naar buiten. Al het drukwerk wordt door haar gecontroleerd. Daarnaast draait zij commissies als Kolonisten van Catan en de taartenbakwedstijd. Tevens is zij samen met Robert-Jan degene die een paar keer per jaar alle boodschappen doet, zowel voor eigen gebruik in ons Oranje Honk als om uit te delen aan kinderen tijdens activiteiten.
Erwin is een van onze technische mannen. Daar hebben we er 3 van. Zij maken voor de Feestweek nieuwe dingen, onderhouden alle materialen en zijn in de Feestweek druk met het ophangen van geluid op diverse locaties. Wouter is er ook één van onze technische dienst. Overal waar elektriciteit moet zijn kun je Wouter vinden. Maar ook op een heftruck rijden om hekken te verplaatsen kan hij goed. Albert-Jan is de derde persoon die technisch goed onderlegd is. Behalve dat hij goed kan knutselen is hij ook op ICT gebied heel handig. Hij onderhoudt onze website en komt daar steeds met vernieuwingen.
William is één van de bestuursleden die druk is met de sponsorcommissie. Niet alleen hen benaderen, maar ook alle administratie hieromheen. Ook zit hij in de organisatie van het kindercorso. Van oase en ijzerdraad bestellen, tot het zorgen voor bloemen.
Joyce is er als laatst bij gekomen. Met haar is ons elftal compleet. Joyce is het hele jaar door druk met de sponsorcommissie en de oldtimers. Want daar schrijft men zich al vroeg voor in. Ook speelt zij een rol in de kindercorsocommissie.
En last but not least, helpen we elkaar waar nodig en doen we met elkaar de inschrijvingen, het plaatsen van hekken, het terrein weer opruimen het schoonhouden van ons Oranje Honk en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Misschien denk je na het lezen van dit stuk wel, jeetje wat een veelzijdige mensen. Ik zou daar ook deel van uit willen maken. Neem dan eens contact met ons op. We staan namelijk open voor nieuwe mensen en ideeën.