Skip to main content
Persbericht

Feestweek 2016 komt er weer aan!

De Feestweek is dit jaar van 08 tot en met 13 augustus met op zaterdag als vanouds Rijnsburger 1 de Flowerparade, voor de Rijnsburgers, het bloemencorso. Het programma voor de Feestweek heeft vele herkenbare activiteiten maar ook dit jaar zijn er een aantal nieuwe activiteiten bedacht. De Feestweek is nog maar 6 weken van ons verwijderd, het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg is hard bezig om alle puntjes op de i te zetten, zodat het weer een week wordt om nooit te vergeten.

Vernieuwd programma

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer verschillende nieuwe activiteiten bedacht. De skelterrace op maandagmiddag is niet nieuw, maar we hebben wel een verzwaring van het parcours bedacht. Dus zomaar losgaan en heel hard trappen is niet meer genoeg, het vraagt ook behendigheid van de deelnemers.

Om niet alle activiteiten midden in het dorp te laten plaatsvinden hebben we een activiteit op maandag in Westerhaghe. Daar kan je meedoen met het Suppen. Suppen staat voor Stand Up Paddling waarbij je staand op een supboard een kort parcours aflegt. In het programmaboekje staat straks wanneer je hier aan mee mag doen.

Vorig jaar was er voor het eerst op donderdag ‘Spuit ‘m erover’ op de Vliet en het bierpulschuiven op het Burg. Koomansplein. Dit jaar zijn deze beide activiteiten wederom opgenomen in het programma, maar……………… we hebben het allemaal wat spectaculairder gemaakt, dus zorg dat je erbij bent. Naast het bierpul schuiven voor de volwassenen is er dit jaar ook een variant voor de kinderen van 8 tot 17 jaar.

Tussen het schuiven door zorgen we voor een spectaculair optreden waar nog lang over gesproken wordt. Later vindt u hier meer over in de Rijnsburger en op de sociale media.

Het spelletjesplein op vrijdagmiddag was een groot succes, maar dit jaar zorgen we ervoor dat ook de -niet- kinderen zich kunnen vermaken op het plein. Het plein is aangevuld met het jeu de boules spel voor de oudere jeugd onder ons. Op zaterdag is er het eerste Open Rijnsburg Darttoernooi in de Feesttent van Oranje, inschrijven kan via de website www.ovrijnsburg.nl/agenda/darttoernooi/, aansluitend zal in dezelfde Feesttent in samenwerking met de Younglets het Open Rijnsburgs Bierpong Toernooi plaatsvinden. Inschrijven hiervoor kan tot en met 07 augustus via younglets.bierpong@gmail.com.

Last but, not least kunt u op woensdagavond en vrijdagavond onder leiding van een gids van het genootschap Oud Rijnsburg een historische wandeling maken door uw eigen Rijnsburg, hiervoor kunt u zich opgeven via henkwestra@ziggo.nl.

65 jaar

Hebt u in 2016 uw 65 jarige verjaardag gevierd, of gaat u dat nog vieren in 2016, dan kunt u zich opgeven. Kent u iemand, of bent u het zelf, geef u op. Wij nodigen de jarige job dan uit voor het feestje op vrijdagochtend 12 augustus. Opgeven kan vanaf nu tot en met 27 juli, via de website www.ovrijnsburg.nl/agenda/65-jarige/. U wordt even in het zonnetje gezet en zal door uw dorpsgenoten worden gefeliciteerd en toegezongen. Natuurlijk mag u als één van de eerste een heerlijk gebakje uitkiezen.

Heel Rijnsburg bakt!

Ook dit jaar staat er weer een taartenbakwedstrijd op het programma, maar we gaan het anders doen. Vindt u het bakken van taarten of andere lekkere baksels ook zo leuk om te doen? Ga dan snel langs één van de winkels van Bakkerij van Tilburg. Haal daar een zakje op, waarmee u de basis van u baksel maakt. Op de rest van het baksel en de versiering kunt u, uw eigen creativiteit loslaten. U mag alles gebruiken om uw baksel zo lekker mogelijk te laten smaken. Op vrijdagmorgen 12 augustus kunt u uw taart(en) inleveren bij de Burgt. De baksels zullen daar door een deskundige jury worden beoordeeld. De commissie stelt het op prijs als u van te voren meldt dat u iets gaat bakken, dit kan via www.ovrijnsburg.nl/agenda/Heel-Rijnsburg-bakt/.

Vrijwilligers kindercorso gezocht

Het kindercorso wordt door de Oranje Vereniging georganiseerd, maar u zult begrijpen dat het opmaken van 500 kinderfietsjes geen peulenschil is. Daarom zoeken wij elk jaar naar enthousiaste vrijwilligers om ons te helpen met de voorbereidingen van het kindercorso. Heeft u groene vingers en heeft u kennis van bloem binden? Of heeft u grijze vingers en kunt u ons helpen met het opbinden van oase of andere randzaken? De voorbereidingen vinden plaats op dinsdag 9 augustus vanaf 12:00 uur en op woensdag 10 augustus vanaf 08:00 uur op bloemenveiling FloraHolland. Wij kunnen dit niet zonder u en hopen dat u daarom massaal op deze oproep zult regeren. Voor iedere vrijwilliger hebben wij een leuke attentie als dank voor de medewerking. U kunt zich aanmelden via de website www.ovrijnsburg.nl/agenda/vrijwilligers-voor-het-kindercorso/.

Motorrit richting het Noordzeekanaal Op vrijdag 12 augustus is er een motorrit voor de motorliefhebbers. Rond 10.30 uur zal de eerste groep vertrekken. Dit jaar gaat de rit door het gebied aan de overzijde van het Noordzeekanaal. Omgeving Zaandam en Purmerend, Noord-Holland op zijn mooist. De route neemt een dag in beslag. Maar natuurlijk zit er een lunch en een verfrissing bij inbegrepen. Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen via motorritrijnsburg@hotmail.com.

Oldtimershow

Ook dit jaar organiseert de Oranje Vereniging Rijnsburg op zaterdag 13 augustus een oldtimerdag. Na de ontvangst op het Burgemeester Koomansplein, vanaf 10.30 uur, zullen de oldtimers op de vertrouwde plek in de Graaf Florislaan, achter het gemeenschapshuis worden opgesteld waar ze tot 13.00 uur te bewonderen zijn. Dit jaar kunt u niet alleen de klassieke oldtimers bewonderen, maar zullen er ook klassieke youngtimers acte de présence geven. Om 13.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste auto. Natuurlijk is er een hapje, een drankje en gezellige muziek.  Om 13.15 uur zullen de oldtimers worden opgesteld in de Graaf Florislaan om voor de Flowerparade uit door Rijnsburg te rijden. Indien u aan deze fantastische show mee wilt doen met uw oldtimer of youngtimer en uw auto is van voor 1995 dan kunt u zich opgeven via www.ovrijnsburg.nl/agenda/oldtimer-show/.

Kinderdisco voor kinderen van het speciaal onderwijs of met een beperking

In de bovenzaal van de Immanuelkerk organiseren we ook dit jaar weer de succesvolle Kinderdisco op vrijdag 12 augustus van 19.30 – 21.30 uur. Deze disco wordt georganiseerd voor kinderen van 8 tot 18 jaar die naar het speciaal onderwijs gaan of voor kinderen die een beperking hebben. Lekker dansen op diverse soorten muziek of gewoon lekker kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. De entree is gratis en er zijn ervaren vrijwilligers aanwezig om de avond te begeleiden en tot een knalfeest te maken. Dit mag je natuurlijk niet missen. Aanmelden vooraf is prettig, dit kan via www.ovrijnsburg.nl/agenda/discoavond-voor-kinderen-met-een-beperking-of-van-het-speciaal-onderwijs/. De activiteit is rolstoeltoegankelijk.

Raad je plaatje

Als laatste nog iets nieuws. Misschien heeft u het al gezien op Facebook. Wij zijn gestart met een soort quiz ‘Raad je Plaatje’. Iedere week verschijnt er op Facebook een plaatje wat verwijst naar een activiteit in de Feestweek. Natuurlijk hebben we het u niet gemakkelijk gemaakt, maar wij zijn er zeker van dat u een groot aantal plaatjes zult raden. Veel plezier!