Skip to main content
Feestweek

Feestweek komt er weer aan!

De feestweek is dit jaar van 03 tot en met 08 augustus met op zaterdag 08 augustus als vanouds de Flowerparade, voor de Rijnsburgers, het corso. Het programma voor de feestweek heeft vele herkenbare activiteiten maar ook dit jaar hebben we een aantal nieuwe activiteiten bedacht. De feestweek is nog maar 6 weken van ons verwijderd, het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg is hard bezig om alle puntjes op de i te zetten, zodat het weer een week wordt om nooit te vergeten.

Vernieuwd programma
Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer verschillende nieuwe activiteiten bedacht. Met name op de donderdag en de vrijdag zijn er vele nieuwe en ook hele spectaculaire activiteiten.
Via Facebook heeft u de testfase van de nieuwe activiteit ‘Spuit ‘m erover’ al kunnen zien. Deze activiteit zal plaatsvinden op donderdagmiddag in plaats van het boegsprietlopen. Op de Vliet kan je op een piepschuimblok met een waterstraal de bal onder de vlaggetjes van je tegenstander spuiten. Of is de kans dat je van het blok valt groter, of vind je het leuker om je tegenstander van het blok te spuiten. Wij denken dat het hilarisch wordt.
Op de donderdagavond hebben we ook een heel nieuw programma bedacht. De komende weken zullen we dit beetje bij beetje aan u laten weten.
Vrijdagmiddag is een middag voor de jeugd van Rijnsburg. Op het Burgemeester Koomansplein zullen allerlei spelletjes te doen zijn en krijgen de kinderen ook nog een versnapering. Voor de ouders zal er een horecaplein zijn, zodat ze hun kinderen kunnen aanmoedigen onder genot van een hapje en een drankje.
Voor de wat grotere kinderen zijn we bezig om een vervanging van het tokkelen te organiseren. Zodra het rond is hoort u meer.

65 jaar
Hebt u in 2015 uw 65 jarige verjaardag gevierd, of gaat u dat nog vieren in 2015, dan kunt u zich opgeven. Kent u iemand, of bent u het zelf, geef u op. Wij nodigen de jarige job dan uit voor het feestje op vrijdagochtend 07 augustus. Opgeven kan vanaf nu via website https://www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/65-jarigen/. U wordt even in het zonnetje gezet en zal door uw dorpsgenoten worden gefeliciteerd.

Taartenbakwedstrijd
Ook dit jaar staat er weer een taartenbakwedstrijd op het programma. Ook dit jaar hebben we er een thema aan verbonden, het thema is: fruit!! Bent u een kei in het bakken van allerlei baksels met fruit? Dan kunt u nu uw creativiteit met fruit de vrije loop laten gaan! Dit is het moment om de Rijnsburgse bevolking te laten proeven van uw bakkunsten (het is niet toegestaan om gebruik te maken van fondant of marsepein). Verras de jury en Rijnsburg! Daarom nodigen wij u nu al uit om aan het bakken te gaan, want een goede taart moet natuurlijk eerst uitgeprobeerd worden! Is het een succes, dan dagen wij u uit om u zelf te overtreffen en de taart of ander gebak met fruit, nogmaals te bakken en deze in te komen leveren bij de vakjury. Dit alles vindt plaats op vrijdagochtend 07 augustus. De taarten zullen hierna door de Rijnsburgse bevolking worden genuttigd. Ook voor deze taartenbakwedstrijd kunt u zich aanmelden via de website https://www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/taartenbak-wedstrijd/.

Motorrit richting de Lek
Op vrijdag 07 augustus is er een motorrit voor de motorliefhebbers. Rond 10.30 uur zal de eerste groep vertrekken voor een fantastische rit richting de rivierdijken van de Lek. De route neemt een dag in beslag. Maar natuurlijk zit er een lunch en een verfrissing bij inbegrepen. Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen via motorritrijnsburg@hotmail.com.

Oldtimershow
Ook dit jaar organiseert de Oranje Vereniging Rijnsburg op zaterdag 08 augustus een oldtimerdag. Na de ontvangst op het Burgemeester Koomansplein, vanaf 10.30 uur, zullen de oldtimers op de vertrouwde plek in de Graaf Florislaan, achter het gemeenschapshuis worden opgesteld waar ze tot 13.00 uur te bewonderen zijn. Dit jaar kunt u niet alleen de klassieke oldtimers bewonderen, maar zullen er ook klassieke youngtimers acte de présence geven. Om 13.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste auto. Natuurlijk is er een hapje, een drankje en gezellige muziek.  Om 13.15 uur zullen de oldtimers worden opgesteld in de Graaf Florislaan om voor de Flowerparade uit door Rijnsburg te rijden. Indien u aan deze fantastische show mee wilt doen met uw oldtimer of youngtimer en uw auto is van voor 1995 dan kunt u zich opgeven via https://www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/oldtimers-youngtimers/.

Kofferbakverkoop
U kunt het zo gek niet bedenken of het is te verkopen of te koop. Vanuit de kofferbak van uw auto, verkoopt u uw spullen op 08 augustus. Tegen betaling van €10,- mag u uw auto parkeren en verkopen. U kunt zich aanmelden via de website https://www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/kofferbakverkoop/. Bij de aanmelding krijgt u informatie over de locatie en tijden.