Skip to main content
Nieuws

Feestweek voor kinderen

De Feestweek in Rijnsburg is een feestelijke week met een programma voor jong en oud. In dit artikel vertellen wij u wat er allemaal voor kinderen wordt georganiseerd.

Maandag
We trappen dit jaar af met de nieuwe activiteit GPS-Speurtocht. Niet alleen voor kinderen, samen met je ouders de schat zoeken dat is toch wel heel spannend. Iedere dag kan je zoeken naar de schat. Vrijdagmiddag om 16.00 uur sluit de speurtocht. ’s Middags vindt er in Westerhaghe weer het suppen plaats. Staand op een supboard zo snel mogelijk een parcours in het Westerwater afleggen en de snelste tijd neerzetten. Een unieke belevenis. Je moet tijdens het suppen schoenen aan en een zwemdiploma hebben. Vind je wandelen leuk en heb je een goede conditie dan kan je met je ouders deelnemen aan de wandeltocht. Zit je liever rustig om je heen te kijken, kom dan om 19.00 uur naar het vissen langs het Kanaal. Inschrijven is niet nodig. Vissen is voor jongens en meisjes tot en met 15 jaar. Iedere deelnemer krijgt een lekker ijsje.

Dinsdag
Om 14.00 uur wordt de kermis geopend door de heldhaftige brandweerman Sam, bekend van televisie. De televisieserie toont de avonturen van een brandweerman. Wie wil nu niet met zo’n held op de foto!
Om 18.30 uur begint het levend Kolonisten van Catan in de Voorhof, de Rijnsburgse versie van dit spel wordt gespeeld. Als je tussen 8 en 15 jaar bent kun je mee doen met het bouwen van dorpen en steden. Als je het spel niet kent, geeft dat niets, want het wordt uitgelegd. Meedoen kost niets!

Woensdag
Vorig jaar een groot succes, voetbal op het Burg. Koomansplein. Om 10.00 uur starten de groepen 3, 4 en 5. En om 13.00 uur de groepen 6, 7 en 8. Je doet mee in de groep waar je het komende schooljaar in zit.
Je kunt deze dag allerlei vaardigheden oefenen met een voetbal. Mensen van Rijnsburgse Boys en Come4sports zullen jullie hierbij helpen.
’s Middag is er bingo. De eerste groep die mee kan doen is voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar, de tweede groep is voor kinderen vanaf 11 jaar. Het is in de Voorhof en het meedoen kost € 1,00. Natuurlijk krijg je wat te drinken en iets lekkers te eten.
Om 18.30 uur kan je mee doen met de Vlietloop. Je loopt 3 rondjes om de Vliet. Best pittig. Je kan mee doen van 0 tot 15 jaar, dus probeer het eens!! Aan het einde verdien je een medaille. Om 18.00 uur begint de inschrijving en meedoen kost 1 munt. Hou je van een sprintje trekken? Dan kun je met een groep van 4 kinderen mee doen met de Bruggenloop, een estafette. Er wordt gestart in twee poules: 8, 9 & 10 jaar of 11, 12 & 13 jaar. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur. Meedoen is gratis!

Donderdag
Vandaag is er van alles in het centrum te doen. ’s Morgens zien we jullie natuurlijk allemaal meelopen met het Kindercorso. De kaartjes hiervoor zijn in de verkoop gegaan. Bij zowel Slijterij ’t Vaatje als De Grim Sport zijn de kaartjes te koop voor € 7,50, bent u lid van OV Rijnsburg, dan kost een kaartje met de OV ledenpas 2017 maar € 5,00. Ook kunnen jullie ouders via de website kaartjes kopen voor het kindercorso, www.ovrijnsburg.nl/aanmelden.
Net als afgelopen jaar verzorgen de dames van DWS weer een spetterende MINI-DISCO waarbij de kinderen uitgedaagd worden om te dansen.
Kinderen vanaf 10 jaar kunnen meedoen met tonnetje steken of durf je mee te doen met het boegsprietlopen. Je kan wel nat worden!! Misschien durft je vader of moeder ook wel mee te doen… trek wel schoenen aan die in het water mogen. En op veler verzoek dit jaar voor de jeugd tot 18 jaar ‘cola schuiven’ op het Burg. Koomansplein. Doe mee met drie vrienden en zorg dat je de ton op precies de juiste plek laat stoppen. Lukt je dat niet……………….. tja dan wacht je een verrassing. Lukt het jou en je team wel, dan staat er iets lekkers voor jullie klaar. Als je er dan toch bent, dan kan je ook mee doen met het buikschuiven. Dit is voor de jeugd van 12 – 16 jaar. De baan wordt ingesmeerd met groene zeep, en wie het verste glijdt op de buik is de winnaar.

Vrijdag
Kun je taart of iets anders lekkers bakken? Dan kan je meedoen met de taartenbakwedstrijd. Het thema dit jaar is: Heel Rijnsburg bakt!! Kinderen tot en met 16 jaar maken kans op een prijs!
Dit jaar is er een straattekenwedstijd voor kinderen tot 12 jaar. Het thema is zeehelden, maak een mooie tekening en ga met je zeeheld op de foto. Wil je even wat anders, dan kan je springen op het springkussenfestijn. Papa en mama kunnen dan koffiedrinken, terwijl jij je wel vermaakt!
’s Middags is er een spelletjesmiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar op het plein. Allemaal leuke spelletjes iets lekkers en ook nog een slushpuppy, wat wil je nog meer. Dit jaar kan je tijdens het spelletjes spelen ook mastklimmen. Meedoen is gratis.
Natuurlijk proberen we iedere groep in de Feestweek binnen boord te halen. Dit lukt ons al een aantal jaren met groot succes voor de kinderen tussen de 8 en 18 jaar, met een beperking of van het speciaal onderwijs. Vanaf 19.30 uur barst het feest los in de bovenzaal van de Immanuelkerk.
Om 19.30 uur is er in de Gogo voor de jeugd van 12 – 17 jaar weer een heuse schuimparty! Het is bijna jammer dat papa en mama er niet in mogen, wij denken echt dat zij jaloers zijn, heerlijk een schuimparty! De toegang is € 3,00. Als afsluiter van de vrijdag is er natuurlijk weer een lampionnenoptocht!!

Zaterdag
Speciaal voor kinderen een activiteit waarbij je nat wordt. Doe je zwembroek en je waterschoenen aan! Kom naar de Kazerne langs het Kanaal. Dat wordt hartstikke leuk! Op de kermis is het vandaag Familiedag je krijgt bij diverse attracties € 0,50 korting.

Wij denken een heel leuk programma gemaakt te hebben voor alle kinderen uit Rijnsburg. Het lijkt ons heel leuk om je deze week tijdens één van de activiteiten te ontmoeten. Wij hebben er zin in en jij………………….?