Skip to main content
Feestweek

Feestweek voor kinderen!

De Feestweek in Rijnsburg is een feestelijke week met een programma voor jong en oud. In dit artikel vertellen wij u wat er allemaal voor kinderen wordt georganiseerd.

Maandag
We trappen dit jaar af met de activiteit GPS-Speurtocht. Vorig jaar bleek dit een groot succes. Niet alleen voor kinderen, maar samen met je ouders de schat zoeken dat is toch wel heel spannend. Wandelend door ons mooie dorp speur je aan de hand van GPS-coördinaten naar de puzzels. De coördinaten voert u in op Google Maps op uw smartphone. Wie wil dit nu niet legitiem met je smartphone in de hand lopen! Iedere dag kunt u zoeken naar de schat. Vrijdagmiddag om 16.00 uur sluit de speurtocht. Overigens kan de GPS-Speurtocht ook alleen door volwassenen worden gelopen.

’s Middags vindt er in Westerhaghe weer het suppen plaats. Staand op een supboard zo snel mogelijk een parcours in het Westerwater afleggen en de snelste tijd neerzetten. Een unieke belevenis. Je moet tijdens het suppen schoenen aan en een zwemdiploma hebben. Je speelt één tegen één, je mag samen opgeven, maar ook alleen.

Vindt u wandelen leuk en heeft u een goede conditie dan kan u deelnemen aan de wandeltocht. Deze tocht is ook uitermate geschikt voor kinderen. Ongeveer 10 kilometer lang is de wandeltocht. Er zijn diverse stempelposten en aan het einde………..ontvangt u natuurlijk een medaille!

Voor de minder sportieve mensen hebben we vissen. Rustig kijken naar de kinderen die vissen en een praatje maken met iedereen die u daar tegenkomt. Om 19.00 uur start het vissen langs het Kanaal. Inschrijven is niet nodig. Vissen is voor jongens en meisjes tot en met 15 jaar. Iedere deelnemer krijgt een lekker ijsje.

Ook om 19.00 uur start het feest op het Burg. Koomansplein. De Rijnsburgse, wereldbekende, DJ Stan Frijns trapt al met het draaien van platen en zal zeker een feest ervan maken.

Dinsdag
Willen de kinderen meedoen met het Kindercorso op donderdag dan is vandaag de dag om de fiets in te leveren. Bij zowel Slijterij ’t Vaatje als The Read Shop zijn de kaartjes te koop voor € 7,50, bent u lid van OV Rijnsburg, dan kost een kaartje met de OV ledenpas 2018 maar € 5,00. De fiets, of ander vervoermiddel, moet wel een standaard hebben en geen mandje in verband met het steken van de bloemen. Het is belangrijk te weten dat er een nieuwe locatie is waar u de fiets kan inleveren, bij de fietsenstalling aan de entree van de veiling. De fietsen kunnen ingeleverd worden tussen 09.00 – 18.00 uur.

Ook vandaag kunt u weer meedoen met de GPS-speurtocht.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Dorpshuis. Tussen 11.00 – 12.00 uur kunnen kinderen daar een knutselwerkje maken. Er kan worden gekozen tussen een bloemendiadeem of een stropdas. Hoe leuk zou het zijn dat alle kinderen tijdens het kindercorso zo’n mooi bloemendiadeem of stropdas dragen.

Om 14.00 uur wordt de kermis geopend door Sonic, de egel met de blauwe stekels en rode hardloopschoenen. Sonic is bekend om zijn enorme snelheid, hij kan net zo hard achteruit lopen als vooruit. Het is te hopen dat hij even stilstaat om met de kinderen op de foto te gaan.

Om 18.30 uur begint het levend Kolonisten van Catan in de Voorhof. Dit jaar hebben we een Feestweek versie van het spel gemaakt. Kinderen die tussen 8 en 15 jaar zijn kunnen mee doen met het bouwen van dorpen en steden. Als uw kinderen het spel niet kennen, geeft dat niets, want het wordt uitgelegd. En o ja, ze krijgen ook nog iets lekkers te eten en iets te drinken.

Woensdag
Ook vandaag kan iedereen weer meedoen met de GPS-speurtocht.

Het Burg. Koomansplein is vandaag omgetoverd tot een voetbalplein. Samen met Rijnsburgse Boys organiseert Come4Sports dit spektakel. Tussen10.00 – 11.30 uur is het voor de groepen 3, 4 en 5. En tussen 12.00 – 13.30 uur is het voor de groepen 6, 7 en 8. Het gaat om de groep waar de kinderen het komende jaar naar toe zullen gaan. Trek hen gymschoenen en een korte broek aan en kom met ze naar het plein. Er wordt een klein toernooitje georganiseerd.

Zoals de ochtend in het teken staat van sport, is het ’s middags tijd voor rust: BINGO. De eerste groep start om 14.15 uur en is voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar. De tweede groep is voor kinderen vanaf 11 jaar en start om 16.15 uur. Vader en moeder kunnen thuis blijven, want er zijn mensen om te helpen. Ook al vinden uw kinderen het nog een beetje moeilijk, wij gaan hen helpen. Natuurlijk is ook hier wat lekkers te eten en iets te drinken. Het is in de Voorhof en het meedoen kost 1 munt.

Om 18.30 uur start de Vlietloop. Kinderen lopen 3 rondjes om de Vliet. Best pittig. Er kan worden meegedaan van 0 tot 15 jaar, dus laat het ze eens proberen. Om 18.00 uur begint de inschrijving en meedoen kost 1 munt.

Houden ze meer van een sprintje trekken? Dan kunnen ze met een groep van 4 kinderen mee doen met de Bruggenloop, een estafette. Er wordt gestart in twee groepen: 8, 9 & 10 jaar en 11, 12 & 13 jaar. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur. Meedoen is gratis!

Zijn de kinderen moe geworden van de Vlietloop of Bruggenloop dan kunt u om 19.30 uur uitrusten op het Burg. Koomansplein. Hier start dan het muzikaal uitblazen en de Jong Flora Band zal het spits afbijten. Misschien vinden de kinderen het wel zo leuk dat ze er volgend jaar zelf bij zijn!

Donderdag
Vandaag is alles in het centrum van Rijnsburg.

Natuurlijk kunt u de GPS-speurtocht weer lopen.

’s Morgens zien we de kinderen natuurlijk allemaal meelopen met het Kindercorso, met je bloemendiadeem of stropdas en in prachtige kleren. Komen de kinderen verkleed? Dat vind de organisatie erg leuk! Wist u dat het Kindercorso zo’n unieke activiteit is dat het Guiness Book of Records het niet eens wil vermelden in het boek? Er is nergens op de wereld een activiteit waarmee wij een wedstrijd kunnen doen. Is wel jammer, maar………… we hebben dus al gewonnen!!

Zoals het Kindercorso hoort bij de Rijnsburgse Feestweek geldt dit ook voor het tonnetje steken. Vraag maar eens aan de opa’s of oma’s, die hebben vast ook vroeger wel eens meegedaan. Iedereen kan meedoen als zij 10 jaar of ouder bent hoe leuk zou het zijn al er een volwassene mee gaat zoals vroeger, dat zou echt heel leuk zijn.

Kinderen die toch al nat zijn, of misschien zijn ze nog wel droog, kunnen doorlopen naar de Vliet. Daar ligt de boegspriet klaar, een lange steeds dunner wordende ronde stam. Hier moet overheen worden gelopen naar de andere kant en aan de bel worden getrokken. Wie gaat dit jaar winnen? Trek wel schoenen aan die in het water mogen.

Net als afgelopen jaar verzorgen de dames van DWS weer een spetterende MINI-DISCO waarbij de kinderen uitgedaagd worden om te dansen. Dit jaar ook een ‘Stormbaan voor de allerkleinste’. Spelenderwijs leren turnen: klimmen, klauteren, springen en rollen.
Sinds vorig jaar is het buikschuiven weer terug. Op je buik over een baan van 50 meter, die is ingesmeerd met groene zeep, zover mogelijk schuiven. En als het even kan in de bak met water aan het einde van de baan eindigen. Er mag met het buikschuiven worden meegedaan als je tussen de 12 en 16 jaar bent.

Vrijdag
Vanaf 10 uur kan weer worden gestart met de GPS-speurtocht.

Zowel ouders als kinderen kunnen taart of iets anders lekkers bakken. Vindt u dat leuk om alleen of samen te doen? Dan kan u meedoen met de taartenbakwedstrijd. In de winkels van Bakkerij van Tilburg kan u een zakje tarwebloem ophalen waarmee u kunt bakken. Maar u mag ook je eigen ingrediënten gebruiken. Het thema dit jaar is: Heel Rijnsburg bakt!! Er zijn diverse prijzen te winnen. Waaronder ook eentje speciaal voor kinderen tot en met 16 jaar! Wij zijn heel benieuwd naar de creativiteit van de kinderen uit Rijnsburg.
Als u de taart heeft ingeleverd kunnen de kinderen gelijk meedoen met de straattekenwedstrijd, ook hier is het thema: Heel Holland Bakt! Ze kunnen ook op de foto met een bakker of een wandelende taart. Zijn ze klaar met tekenen, dan kunnen ze even springen op de springkussens die op het plein van de Wilhelminaschool staan. Dan kunnen ze even alle energie kwijt.

En voor vader en moeder? U kunt al die tijd lekker koffie drinken op het Burg. Koomansplein en na 10.30 uur ook nog proeven van de taarten die ingeleverd zijn.

Wilden u kinderen altijd al heel graag naar de kermis, maar vinden zij al die muziek teveel herrie en de lichten veel te fel? Ga dan vandaag tussen 12.00 – 15.00 uur naar de prikkelarme kermis. Ook voor hen eindelijk toegang tot de kermis.

’s Middags is er een spelletjesmiddag voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar op het plein. Allemaal leuke spelletjes, wat denkt u van spijkerbroek hangen, koe melken, sjoelen en nog veel meer. Natuurlijk krijgen zij hier ook iets lekkers.

Zijn de kinderen na al die spelletjes moe en hebben ze honger, blijf dan op het plein om met z’n allen barbecueën. Na de spelletjesmiddag toveren wij het Burg. Koomansplein om tot een BBQ plein.

Natuurlijk proberen we iedere groep in de Feestweek binnen boord te halen. Dit lukt ons al een aantal jaren met groot succes voor de kinderen tussen de 8 en 18 jaar, met een beperking of van het speciaal onderwijs. Vanaf 19.30 uur barst het feest los in de bovenzaal van de Immanuelkerk.
Bent u al die activiteiten een beetje zat en op zoek naar wat rustigers dan bent of u kind uitgenodigd om een potje te gaan dammen op vrijdagavond in de Voorhof. Wij weten al jaren dat het nog niet zo makkelijk is, dammen. Dus gaat u het eens proberen.
Als afsluiter van de vrijdag is er natuurlijk weer een lampionnenoptocht!!

Zaterdag
Het waterspektakel langs het Kanaal is een activiteit waarbij je nat wordt. 

Trek de kinderen een zwembroek en waterschoenen aan! Kom naar de Kazerne langs het Kanaal. Dat wordt hartstikke leuk! Ook dit jaar is de Brandweer weer van de partij. Kinderen mogen zelf ook even oefenen met de brandweerspuit.

Op de kermis is het vandaag Familiedag bij diverse attracties kan je € 0,50 korting krijgen.

U zult vandaag moeten kiezen, het nat worden bij het waterspektakel of kijken naar het jeugdcircus Atleta op het Burg. Koomansplein. Dit jeugdcircus zal meerdere acts laten zien, u kunt denken aan jongleren, diabolo, eenwieler rijden, acrobatiek en trapeze.

En natuurlijk aan het einde van de Feestweek………..het vuurwerk langs het Kanaal een mooie opblijfavond voor de kinderen!