Skip to main content
Persbericht

Kerstboom op het Burgemeester Koomansplein

By 10 december 2016december 26th, 2016No Comments

kerst-klein-websiteWie of wat zet jij in het licht?

Op zaterdag 10 december is het weer tijd om de Kerstboom van Rijnsburg op te tuigen. Zoals ieder jaar gebeurt dit op het Burgemeester Koomansplein door Oranje Vereniging Rijnsburg. Dit jaar zal de boom niet alleen versierd worden met lichtjes en oranje sterren, maar roepen wij u op om ons te helpen om de boom te vullen. In Den Bosch heeft Joris Linssen ieder jaar op het plein een Kerstboom staan waar iedereen zijn of haar bijzondere persoon of bijzondere gebeurtenis in kan hangen. Hier wordt ieder jaar een televisie uitzending aan gewijd.

In Rijnsburg willen we u dit jaar ook in gelegenheid stellen om een foto in de boom te hangen. Dit kan een foto zijn van iemand die u de liefde wilt verklaren, iemand die u wilt herdenken, maar ook iemand die u wilt bedanken voor wat die persoon in uw leven betekent of heeft betekend. Maar ook een gebeurtenis die u heeft aangegrepen verdiend een plek in de boom. Zo groeit de boom uit tot een monument van betekenisvolle mensen en gebeurtenissen.

Na de kerstsamenzang in de Grote- of Laurentiuskerk op 17 december worden de lampjes in de boom ontstoken. Nu staan de betekenisvolle mensen en gebeurtenissen in het LICHT. Onder het genot van een warm bekertje glühwein en een stukje kerstbrood kunt u nog even napraten en elkaar fijne feestdagen wensen.

Wilt u uw bijzondere persoon of bijzondere gebeurtenis ook in de Kerstboom hangen dan kan dat. Uw kunt uw foto of iets anders bijzonders zelf in de boom hangen. Maar u kunt ook op

  • 10 december tussen 09.30 – 10.30 uur
  • 12 december tussen 18.00 – 19.00 uur
  • 14 december tussen 15.00 en 16.00 uur of
  • 16 december tussen 17.00 – 18.00 uur

terecht in de Burgt waar bestuursleden van Oranje Vereniging Rijnsburg aanwezig zullen zijn om uw foto, tekening, van een plastic laagje te voorzien. Zodat uw bijzondere bijdrage in de Kerstboom beschermt is tegen weer en wind en hopelijk zelfs tegen de sneeuw. Ook bestaat de mogelijkheid om uw bijdrage op te sturen naar Oranje Vereniging Rijnsburg, antwoordnummer 15006, 2220 VD Rijnsburg. Wij zorgen er dan voor dat uw bijdrage in de Kerstboom komt te hangen.

Wij hopen dat de Kerstboom dit jaar niet alleen zwaar wordt van de lichtjes en de kerststerren, maar dat de Kerstboom uitgroeit tot een monument van betekenisvolle mensen en gebeurtenissen.