Skip to main content
Persbericht

Muziek in de Feestweek

Als eerste natuurlijk de aftrap met Rijnsburg Klassiek op zaterdag 06 augustus. Niet georganiseerd door de Oranje Vereniging Rijnsburg, maar onlosmakelijk verbonden met de Feestweek.

Het carillon zal ook tijdens deze Feestweek zijn mooie klanken door ons dorp laten horen.

Voor de jeugd zijn er vele activiteiten waarbij muziek de boventoon voert. Wat te denken van Radio 538 op het plein op maandagavond, de discoavond op woensdag met DJ Stan Frijns en de schuimparty op vrijdag in de Gogo.

Voor de iets kleine kinderen is er een mini-disco in de Feesttent van Oranje op donderdag.

Dit jaar ook een muzikaal feest voor de kinderen met een beperking of zij die op het speciaal onderwijs zitten. Een disco op vrijdag in een zaal in de Immanuëlkerk.

Voor de ouderen in Rijnsburg is er op maandag een seniorenmiddag georganiseerd, ook hier zal muziek een grote rol spelen.

De gehele week is er ook een schitterend programma voor u in de Feesttent van Oranje en bij Bar Bistro de Roos ‘on tour’. Vanaf dinsdagavond kunt u op beide locaties genieten van verschillende DJ’s, hedendaagse muziek, classics, meezingers en de coverband Out of Control.

Op dinsdagavond in de Grote- of Laurentiuskerk, zomeravondzang. Een bijzonder muzikale avond met medewerking van het koor Voice of Joy, Dirk Durieux op het orgel, René de Mooij en Jan Willem de Winter op bes cornet, Mark Prins op es cornet en Rob Aarssen op het slagwerk en de pauken. Dit jaar zal er veel samenzang zijn van bekende liederen. De verbindende teksten neemt Carolien van Egmond voor haar rekening. Rijnsburger 4

Muzikaal uitblazen op het plein op woensdagavond zal dit jaar gebeuren door de drie ‘korpsen’ van de Floraband, te weten de Floraband, en de Flora Brass Band. Muzikanten die op heel hoog niveau in Nederland, en daarbuiten, presteren. En dat zomaar gratis voor u op het plein in ons dorp, daar moet u bij zijn!

Donderdag spant muzikaal echt de kroon, ’s morgens de aubade onder begeleiding van de Flora Brass Band en voorafgaande aan het unieke kindercorso.
Natuurlijk begeleidt de Jong Floraband dit jaar weer het kindercorso.
Daarna zal de Flora Brass Band voor de muzikale omlijsting zorgen tijdens het koffiedrinken in de Vlietstede.
Op donderdagmiddag is er dit jaar voor de tweede keer het ‘Koekoekfestival’ op de Tramstraat. Een festival met een geweldige programmering. Laat u verrassen en geniet.
Aan het begin van de avond, bij de Wilhelminaboom het optreden van gezelligheidskoor Recht door Zee. Dit jaar nodigt het koor u uit om met hen mee te zingen. De teksten worden ter plaatse uitgedeeld en iedereen kan meezingen met onder andere; Hollandse Medleys, Sarie Marais, Slavenkoor, het kleine café aan de haven en zo nog veel meer.

Op vrijdagavond zullen de Jong Floraband en de Floraband voor de muzikale omlijsting van de lampionnenoptocht zorgen.

De muzikale afsluiter dit jaar is de Taptoe op zaterdagavond. Samen met de Floraband hebben we verschillende korpsen bereid gevonden om hier acte de présence te geven. Het voorprogramma neemt de Flora Brass Band voor haar rekening. Tijdens de taptoe ziet u de Damiateband uit Haarlem, Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten, Showband Excelsior uit Delft, de Jong Floraband en de Floraband uit Rijnsburg. Zij zullen een programma brengen waar nog lang over gesproken zal worden, zorg dat u erbij bent!

Zoals Rijnsburg Klassiek genoemd wordt aan het begin, wordt hier ook de openluchtdienst op zondag 14 augustus genoemd. Traditiegetrouw georganiseerd op de zondag na de Feestweek door de PKN Rijnsburg. Een dienst waar muziek en samen zingen centraal zal staan.