Skip to main content
Feestweek

Muziek in de Feestweek

By 2 augustus 2015No Comments

Als eerste natuurlijk de aftrap met Rijnsburg Klassiek op zaterdag 01 augustus. Niet georganiseerd door de Oranje Vereniging Rijnsburg, maar onlosmakelijk verbonden met de Feestweek. Dit jaar zal voor het eerst door disco GOGO een 30+ party worden georganiseerd als start van de feestelijkheden. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 01 augustus vanaf 20.30 uur.
Het carillon zal ook tijdens deze Feestweek zijn mooie klanken door ons dorp laten horen.
Voor de jeugd zijn er vele activiteiten waarbij muziek de boventoon voert. Wat te denken van Radio 538 op het plein op maandagavond, de discoavond op woensdag met DJ Stan Frijns en de schuimparty op vrijdag in de Gogo.
Voor de iets kleine kinderen is er een disco in de Feesttent van Oranje.
Dit jaar ook een muzikaal feest voor de kinderen met een beperking of zij die op het speciaal onderwijs zitten. Een disco op vrijdag in een zaal in de Immanuëlkerk.
Voor de ouderen in Rijnsburg is er op maandag een seniorenmiddag georganiseerd, ook hier zal muziek een grote rol spelen.

De gehele week is er ook een schitterend programma voor u in de Feesttent van Oranje en bij Bar Bistro de Roos ‘on tour’. Vanaf dinsdagavond komen hier, onder andere, vele artiesten voorbij, DJ’s, hedendaagse muziek, classics, de band Soulbeach, smartlappen, Captain Midnight’s Piano Party en een surprise act met Amsterdams tintje.

Op dinsdagavond in de Grote- of Laurentiuskerk, zomeravondzang. Een bijzonder muzikale avond met medewerking van het Rijnstreekkoor en Dirk Durieux. Dit jaar zal er veel samenzang zijn van bekende geestelijke liederen. De verbindende teksten neemt Caroline van Egmond voor haar rekening.

Muzikaal uitblazen op het plein op woensdagavond zal dit jaar gebeuren door twee ‘korpsen’ van de Floraband, te weten de Floraband, en de Flora Brass Band. Muzikanten die op heel hoog niveau in Nederland, en daarbuiten, presteren. En dat zomaar gratis voor u op het plein in ons dorp, daar moet u bij zijn!

Donderdag spant muzikaal echt de kroon, ’s morgens natuurlijk de aubade onder begeleiding van de Flora Brass Band en voorafgaande aan het unieke kindercorso.
Ook begeleidt de Jong Floraband dit jaar weer het kindercorso.
Daarna zal de Flora Brass Band voor de muzikale omlijsting zorgen tijdens het koffiedrinken in de Vlietstede.
Op donderdagmiddag is er dit jaar voor het eerst het ‘Koekoekfestival’ op de Tramstraat. Een festival met een geweldige programmering. Laat u verrassen en geniet.
Aan het begin van de avond, bij de Wilhelminaboom het optreden van gezelligheids- en shantykoor.

 

Op vrijdagmiddag tijdens de spelletjesmiddag is er wel heel bijzondere muziek. De muziek wordt vanuit een Ford Transit oldtimer gedraaid. En wel met de ouderwetse platenspeler. Zo zal de spelletjesmiddag niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar ook voor de ouders!
‘s Avonds zullen de Jong Floraband en de Floraband voor de muzikale omlijsting van de lampionnenoptocht zorgen.

De muzikale afsluiter dit jaar is de Taptoe op zaterdagavond. Samen met de Floraband hebben we verschillende korpsen bereid gevonden om hier acte de présence te geven. Het voorprogramma neemt de Flora Brass Band voor haar rekening. Tijdens de taptoe ziet u Showband Marum uit Marum, Arnhems Trompetterkorps uit Arnhem en Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt uit Velp, Showband Noordenveld uit Roden, de Jong Floraband en de Floraband uit Rijnsburg.
Zij zullen een programma brengen waar nog lang over gesproken zal worden, zorg dat u erbij bent!

Zoals Rijnsburg Klassiek genoemd wordt aan het begin, wordt hier ook de openluchtdienst op zondag 09 augustus genoemd. Traditiegetrouw georganiseerd op de zondag na de Feestweek door de PKN Rijnsburg. Een dienst waar muziek en samen zingen centraal zal staan.