Skip to main content
Nieuws

Prijswinnaars creatieve wedstrijd Feestweek 2017

By 1 september 2017No Comments

Al voor de Feestweek van 2017 begon klepperde op diverse adressen in Rijnsburg de brievenbussen al. Tal van creatieve kinderen gingen met potlood, stiften en knutselmaterialen aan de slag.

Elk jaar doen er een hoop kinderen mee aan de wedstrijd. Maar dit jaar staken twee creatieve werken er met kop en schouders bovenuit. De keuze om de winnaars uit te kiezen was dan ook niet moeilijk, vond de jury, die bestond uit de penningmeester en de secretaris van de organiserende Oranje Vereniging. Maar ook de overige bestuursleden die de creatieve werken zagen, waren enthousiast. Wat een leuk idee, vonden zij!

Bridget en Nicolette Zwaan, twee zusjes van 5 en 8 jaar, woonachtig aan de Vliet gingen niet alleen met knutselmaterialen aan de slag, maar ook met het programmaboekje. Op een wat regenachtige zondagmiddag werd er begonnen aan het knutselwerk. Het maken van een kijkdoos wilden de meiden al een poosje, dus toen het programmaboekje in de bus viel werd er een plan gemaakt. De basis van de schoenendoos is de Rijnsburgse Vliet. Een bruggetje, huizen en winkels het is allemaal rondom de Vliet te vinden. In de Vliet zwemmen ook nog zwanen. Ook de oranje vlaggetjes die Oranje Vereniging Rijnsburg uitdeelt aan haar leden, zijn terug te vinden in de doos. Nicolette knipte de bestuursfoto in stukken en lieten alle bestuursleden in de schoenendoos terug komen. Bridget wilde graag de Vlietloop maken en zo kwamen de foto’s van activiteiten die in het programmaboekje stonden in de doos terecht. De moeder van de meiden ging op zoek naar papier om de doos mee te beplakken en de bovenkant van de doos werd doorzichtig gemaakt.

Het uitreiken van de prijs gebeurde dan ook langs de Vliet. De zusjes kregen een kadobon van een speelgoedwinkel, zodat ze zelf iets leuks kunnen uitkiezen.