Skip to main content
KoningsdagNieuws

Programma Koningsdag voor kinderen

Elk jaar krijgen de kinderen een heerlijke bak met snoep uitgereikt door de Oranje Vereniging. Dit jaar zal dat anders gaan dan u gewend bent. Maar er is weer snoep met een heerlijke sinaasappel.

Op woensdagavond 21 april heeft het bestuur samen met enkele vrijwilligers 1800 snoepbakken klaargemaakt. Op het moment van dit schrijven is de bestelling van het snoep en de sinaasappels gedaan en geleverd. Ook de bakjes staan klaar om gevuld te worden. Diverse soorten snoep, waaronder ook een zakje chips zijn zorgvuldig uitgezocht. Want alles moet natuurlijk wel in het bakje passen!
Op bloemveiling FloraHolland werd alles ingepakt. RTV Katwijk kwam daar filmen. In het tv-programma dat op Koningsdag wordt uitgezonden kunt u zien hoe dat in zijn werk gaat. Het is altijd een hele organisatie, waarbij 1 kink in de kabel, alles op kan houden. Gelukkig gaat het elk jaar goed en wordt er hard gewerkt, terwijl er ook plezier wordt gemaakt.

Op vrijdagochtend 23 april zal een deel van het bestuur samen met een vrijwilliger alle traktaties op de Rijnsburgse scholen en kinderdagverblijven gaan brengen. U kunt hen zien rijden in een auto met een volgeladen aanhangwagen. Want 1800 snoepbakken vervoer je niet zo 1, 2, 3.  Alle kinderen kunnen die dag hun traktatie mee naar huis krijgen. In het bakje zit behalve de traktatie ook een Win-bon. Op deze bon staat een code die in te voeren is op de website van Oranje Vereniging Rijnsburg. Wie weet wint uw kind wel een prijs!! Er zijn meer dan 100 prijzen weg te geven. Deze aktie loopt tot en met maandag 26 april.

Naast de traktatie die de kinderen mee krijgen, zal er ook voor elk kind een speurtocht zijn. Van 24 april tot en met 16 mei kunnen kinderen alleen of samen met vriendjes en vriendinnen of misschien wel met het hele gezin of opa en oma op pad. Op verkenning in Rijnsburg, op zoek naar de foto’s die op het vel zijn afgedrukt. In de omgeving van de foto is een letter te vinden, die ingevuld moet worden op de juiste plek. Zo ontstaat er een zin. Ook nu is er weer een prijs te winnen. Sommige foto’s zijn heel herkenbaar, anderen zijn wat moeilijker te vinden. Op Facebook en Instagram zullen de foto’s ook voorbij komen, daar kunt u om een hint vragen.
Omdat de speurtocht ook tijdens de mei vakantie te lopen is, kunt u de tijd nemen voor deze wandeling. Het hoeft namelijk niet op één dag allemaal te gebeuren. Het kan ook verspreid worden over een langere periode.

Oranje Vereniging Rijnsburg hoopt met haar programma iedereen in beweging te krijgen. Want behalve de speurtocht voor kinderen of het hele gezin bieden zij ook een wandeltocht aan en zelfs diverse fietstochten. Deze zijn hier te vinden voor de prijs van € 2,50 per stuk. Ook de speurtocht en zelfs een kleurplaat zijn te vinden op de website.
Natuurlijk is het volledige programma ook hier te vinden!