Skip to main content
Kerst-Inn

Terugblik Kerst-Inn

By 14 december 2015No Comments

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Kerst-Inn georganiseerd door Oranje Vereniging Rijnsburg.

Rond half 7 uur was het al een drukte van belang op het Burg. Koomansplein. Koorleden die nog even hun stem wilden opwarmen, muzikanten die hun instrument ook wilden opwarmen en Oranje Vereniging Rijnsburg die het plein wilden omtoveren in Kerstsfeer.

Om half acht begon de samenzangavond in de Grote- of Laurentiuskerk. Bij binnenkomst werden de bezoekers verrast door de prachtige liederen van een Dickens ensemble, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.
Voice of Joy startte de avond met een prachtig lied: Als alles duister is. Wim Vooijs, voorzitter van Oranje Vereniging Rijnsburg heette daarna iedereen welkom. Onder leiding van Dick Durieux op het orgel en ondersteund door prachtige trompet- en dwarsfluitklanken hebben we met elkaar vele eeuwenoude kerstliederen gezongen. Deze liederen werden afgewisseld met zang van Voice of Joy en mannenzanggroep Jeruël.
Jeruël zong net als vorig jaar het lied: Carol of the drum, met begeleiding van Luuk van Gastel, als drummerboy. Na afloop kreeg hij een daverend applaus.

Tijdens de samenzangavond hoorden we in de kerk al het geluid van een aanzwellende storm. Helaas moest Oranje Vereniging Rijnsburg daarom besluiten om het samenzijn op het plein onder genot van snert, glühwein, chocolademelk en kerstbrood af te lasten.
Gelukkig kon iedereen bij het verlaten van de kerk wel genieten van het overheerlijke kerstbrood geschonken door Bakkerij gebr. Van Tilburg, onder de klanken van de liederen van Voice of Joy.
De snert, glühwein en chocolademelk zijn dezelfde avond nog naar de Vlietstede gebracht waar de bewoners hier op zondag van genoten hebben.

Het was een prachtige avond! Oranje Vereniging Rijnsburg, bedankt iedereen die is wezen luisteren en iedereen die een bijdrage aan de Kerst-Inn geleverd heeft.
Wij wensen u fijne Kerstdagen en een fantastisch Nieuwjaar.