Skip to main content
Archief

Terugblik Koningsdag

By 28 april 2015juni 8th, 2015No Comments

We willen graag met u terugkijken naar een fantastische, zonnige Koningsdag. We zijn gestart met het dorp wakker maken, met veel herrie. In oranje uitgedoste kinderen kwamen met hun fiets, waaraan herrie makende attributen hingen. Na een fietstocht van ruim een half uur, kregen de kinderen als beloning een ‘snelle Jelle’, ontbijtkoek.

Niet iedereen hoefde wakker gemaakt te worden, de eerste mensen stonden, voor zes uur, al zaken te doen op de vrijmarkt. Het werd er al snel gezellig druk, speelgoed, kleren en wat lekkers, alles was er te koop.

Rond 09.00 uur zagen we de eerste kinderen die hun ballon kwamen ophalen. De Flora Brass Band begeleidde ons tijdens de aubade. Na de aubade telden we gezamenlijk tot tien en….. gingen alle ballonnen de lucht, tenminste buiten die in de bomen bleven hangen.

Hierna werd het op de vrijmarkt nog drukker en werd er goed verdiend, om bij de kraam ernaast weer uit te geven. Aan het einde van de ochtend was het hoogtepunt voor de kinderen gekomen. Het uitdelen van de bakjes gevuld met snoep, meer dan 1200 kinderen zijn blij gemaakt. Gepakt en gezakt met de bakjes werd daarna veelvuldig gebruik gemaakt van de springkussen op het plein van de Wilhelminaschool.

Na een heerlijke lunch gingen ruim 200 fietsers van start voor een tocht van 25 kilometer, richting Katwijk, Teijlingen en Noordwijkerhout. Getooid met twee consumptiebonnen voor een versnapering onderweg. Ondertussen ging het feest op het plein rustig van start. Diverse bandjes gaven acte de prescence en zorgden voor veel plezier.

’s Avonds was er een zangavond in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Onder leiding van Maarten Verhoef werden er vele vaderlandse liederen gezongen. Mannenzanggroep Jeruël zong diverse liederen begeleid op het orgel door Gerben Glasbergen.

Toen het bijna donker was kwamen de kinderen met lampionnen naar de Graaf Florislaan om samen met de Jong Floraband de traditionele optocht te lopen. Zo kwam er rond een uur of tien een einde aan een prachtige dag.