Skip to main content
Koningsdag

Uitslag ballonwedstrijd

By 9 juni 2016juni 10th, 2016No Comments

ballonnenwedstrijdOp woensdag 27 april rond 10 uur werden op het Burgemeester Koomansplein zo’n 1500 ballonnen opgelaten. Eerder die week hadden alle Rijnsburgse kinderen op de scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven een briefje ontvangen om aan de ballon te binden.

Na het zingen van de aubade liederen, werd er afgeteld en op 0 werden alle ballonnen los gelaten. Het leverde mooie plaatjes op, want alle ballonnen vlogen over de kerktoren heen op weg naar het onbekende.

Dezelfde middag werd er op Facebook om 14.48 uur een berichtje geplaatst dat er ballon net over de Duitse grens was neer gekomen. Wat gaat dat snel!

De dichtstbijzijnde ballon kwam zo’n 60 km vanaf Rijnsburg weer op de grond. De ballon die de verste reis had gemaakt, vloog zo’n 200 km door de lucht. De ballonnen vlogen allemaal richting Brabant. Ballonbriefjes kwamen terug uit Schijndel, Helmond en Tegelen. Maar ook uit veel andere plaatsen kwamen ballonbriefjes terug. In het totaal namen ruim 30 mensen de tijd om de briefjes terug te sturen naar Oranje Vereniging Rijnsburg. Sommige enveloppen bevatten alleen het ballonbriefje, andere bevatten ook het touwtje en de ballonrest. 8 kaartjes waren voorzien van een ansichtkaart of een klein briefje. Sommige verhalen op de kaartjes zijn echt leuk om te lezen. Zo werd de kaart van Ryan Onderwater gevonden door een 25 jarige tweeling die samen in een Belgisch kasteeltje wonen. Zij vonden de kaart in de tuin van oma Mientje in Nederland.

Dinsdag 31 mei was de prijsuitreiking. Sponsor WBE had voor de 3 kinderen, wiens ballon het verste weg was gevlogen een kadobon. Jort Haasbroek (3), Levi Schreve (2) en Judith Judels (1) waren de geluksvogels en gaan zelf een kadootje uitzoeken.