Skip to main content
Feestweek

Varen met Rijnsburgse ouderen

Nieuwe activiteit tijdens Feestweek

In samenwerking met de PCOB Rijnsburg/Valkenburg en de OV Rijnsburg organiseert het kernteam Rijnsburg/Valkenburg van de Rabobank een vaartocht voor ouderen. Doel is de ouderen hiermee een onbezorgde middag te bezorgen. De boot vertrekt zowel op 8 als 9 augustus vanuit Rijnsburg, zodat vrienden en familie de volle boot kunnen uitzwaaien. Rederij van Hulst gaat de afvaarten verzorgen en uiteraard hoort hier ook een hapje en drankje bij.

De coöperatieve Rabobank Leiden-Katwijk gelooft in het sterke sociale netwerk in de dorps- en stadskernen in de gemeenten Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Door haar klanten, leden en medewerkers, die hier zelf wonen en werken, heeft de bank in deze kernen ook een persoonlijk gezicht. Medewerkers zijn betrokken bij evenementen in hun eigen woonplaats. Zo ook in Rijnsburg.

“Door ons actief te verbinden met de sociale netwerken in de dorps- en stadskernen helpen wij de lokale gemeenschap ook verder. Denk hierbij aan onze aanwezigheid bij een lokale sportclub, maar ook onze steun aan een veelvoud aan goede doelen en maatschappelijke initiatieven.” Aldus Projectmanager Frank van Noort in het voorjaarsnummer van het Rabo-blad Dichterbij.

Janneke Huiberts uit Rijnsburg, voorzitter kernteam Rijnsburg/Valkenburg, tevens assistent financiële logistiek bij de bank, vervolgt “de ouderen zijn een belangrijke bewonersgroep in Rijnsburg. Samen met de PCOB Rijnsburg/Valkenburg en de OV Rijnburg willen wij graag onderdeel uitmaken van deze bewonersgroep en ze ook helpen. Dat doen wij nu met een leuke vaartocht over de Kagerplassen. Maar dit kan natuurlijk ook op vele andere manieren.”

“Als vereniging zijn wij enorm blij met al onze sponsoren. Door sponsoring in financiële- of materiele zin, kunnen wij een gevarieerde Feestweek bieden en kunnen wij al onze activiteiten organiseren. De Rabobank is al vele jaren als hoofdsponsor aan ons verbonden en het is geweldig dat we dit jaar extra uit kunnen pakken met deze rondvaart voor ouderen!” aldus Robert-Jan Heemskerk, voorzitter Oranje Vereniging Rijnsburg.

Janneke Huiberts sluit af: “wij hopen tijdens deze drie uur durende vaartocht zoveel mogelijk mensen een leuk uitje te bezorgen”. Wij nodigen ouderen in Rijnsburg en Valkenburg uit om zich aan te melden. Aanmelden voor de boottocht op 8 en 9 augustus kan vanaf 5 juli hier, of via de PCOB op 5 juli van 13.30 – 15.00 uur in de Burgt te Rijnsburg. De bijdrage per deelnemer bedraagt € 7,50.