Skip to main content
Geen categorie

Vrijwilligers

By 14 juli 2017juli 15th, 2017No Comments

Een Feestweek organiseren kunnen we niet alleen. Behalve dat ons bestuur heel hard werkt, zijn er om ons bestuur heen veel vrijwilligers die ons helpen. We zijn dankbaar dat mensen de moeite nemen om ons te ondersteunen. Vele handen maken nu eenmaal licht werk!

Een voorbeeld is de Korfbalvereniging Madjoe. Zij staan in de Feestweek op verschillende momenten voor ons klaar. Een grote groep jongens en mannen helpt ons elke dag, en soms wel 2 keer per dag, de hekken op de juiste plek te zetten. Want in de Feestweek zijn er wel 300 hekken die steeds op een ander plekje staan. De wat jongere generatie Madjoe komt op woensdagmiddag in FloraHolland alle mooi opgestoken kinderfietsjes op de plek zetten.
Op datzelfde FloraHolland wordt al vanaf maandagochtend gewerkt voor het kindercorso. Eerst het klaarzetten van alle benodigdheden, alle oases onder water zetten en zorgen dat we op dinsdagochtend zo rond de klok van 7 uur kunnen starten met het inpakken van de oases, die hierna op de fietsjes en kinderwagens worden gebonden. Hiervoor komen altijd een aantal mensen ons helpen. Het is een behoorlijke klus om zo’n 500 fietsjes, bakfietsen en kinderwagens te voorzien van oase. Vrijwilligers spelen hier een hele grote rol in! Dit jaar kunnen we rekenen op de helpende handen van de jeugd van World Servants.
Maar ook het opsteken met bloemen van al die fietsen moet gebeuren. Deelnemers aan de bloemschikcursus helpen hierbij , maar er komen ook altijd wat mensen helpen. En wat zijn we daar blij mee! Vind je het leuk om met bloemen te werken? Je bent van harte welkom om ons te helpen!

Tijdens de Feestweek hebben we altijd veel activiteiten voor kinderen. We schrijven heel vaak hun namen op, zodat we weten wie er aan de beurt is. Een uurtje werk, vaak zelfs nog minder. Vind je het niet erg om een uurtje van de Feestweek op te offeren, kom ons dan eens helpen. Bij de vlietloop of het suppen bijvoorbeeld.

Daarnaast zoeken we altijd hulp op vrijdagmiddag. We organiseren dan een spelletjes plein. Meer dan 10 spelletjes kunnen de kinderen spelen en het is dan ook altijd een drukte van jewelste. Vorig jaar deden er wel meer dan 200 kinderen mee met de spelletjes. Bij elk spel staat altijd iemand om het spel te begeleiden, een kind te helpen of kijkt toe of het allemaal wel goed gaat. Natuurlijk wordt je voorzien van wat te drinken en staat er een stoel voor je klaar. Het is gebleken dat de mensen die ons helpen het met plezier doen. Maar toch moeten we elk jaar weer ons uiterste best doen om mensen te vinden. Want de Feestweek is een week waarin veel mensen moeten werken of op vakantie gaan of gewoon de Feestweek willen vieren.

Ga je ook naar de bingo op woensdagavond? Kom een uurtje eerder en help ons met het verkopen van de bingobordjes. Niet moeilijk, maar wel fijn als je ons helpt. En als je klaar bent, kun je gewoon mee doen met een spelletje bingo. Wie weet ga je wel met een prijs naar huis.

Tijdens de Feestweek worden altijd veel foto’s gemaakt. Menig fotoalbum bij u thuis bevat vast wel foto’s van de Feestweek. Er lopen ook altijd fotografen rond die geen foto’s maken voor eigen gebruik maar foto’s maken voor de Oranje Vereniging. Wij gebruiken deze foto’s voor diverse uitingen naar buiten. Op de website kun je altijd wat beelden terugkijken. We gebruiken deze foto’s ook voor de persberichten in de kranten en Facebook. Elk jaar maken we ook een jaarverslag, die vertoont wordt op de algemene ledenvergadering in januari. Daar gebruiken we bewegende beelden en foto’s voor.

Heb je bij het lezen van het bovenstaande gedacht, daarbij zou ik best even kunnen helpen? Klik dan hier, je vind daar allerlei mogelijkheden. De meeste hulp zoeken we voor een korte periode van 1 à 2 uur. Je bent daarna weer vrij om de leuke dingen van de Feestweek te gaan doen.