Skip to main content
Feestweek

Zonder helpende handen kunnen we het niet!!!

Zonder helpende handen kunnen we het niet!!!

 

Een Feestweek organiseren kunnen we niet alleen. Behalve dat ons bestuur heel hard werkt, zijn er om het bestuur heen veel vrijwilligers die ons helpen. We zijn dankbaar dat mensen de moeite nemen om ons te ondersteunen. Vele handen maken nu eenmaal licht werk! 

Korfbalvereniging Madjoe bijvoorbeeld. Zij staan in de Feestweek op verschillende momenten voor ons klaar. Een grote groep jongens en mannen helpt ons elke dag, en soms wel 2 keer per dag, de hekken op de juiste plek te zetten. Want in de Feestweek zijn er wel 300 hekken die steeds op een ander plekje staan. Maar ook bemannen vrijwilligers, mannen en vrouwen, van Madjoe onze munt kassa’s. De wat jongere generatie Madjoe komt op woensdagmiddag in FloraHolland alle mooi opgestoken kinderfietsjes op de plek zetten.

Op datzelfde FloraHolland wordt al vanaf maandagochtend gewerkt voor het kindercorso. Eerst het klaarzetten van alle benodigdheden, alle oases onderwater zetten en zorgen dat we op dinsdagochtend zo rond de klok van 7 uur kunnen starten met het inpakken van de oases, die hierna op de fietsjes en kinderwagens worden gebonden. Hiervoor komen altijd een aantal mensen ons helpen. Het is een behoorlijke klus om zo’n 400 fietsjes, bakfietsen en kinderwagens te voorzien van oase. Vrijwilligers spelen hier een hele grote rol in!

Maar ook het opsteken met bloemen van al die fietsen moet gebeuren. Deelnemers aan de bloemschikcursus helpen hierbij , maar er komen ook altijd wat mensen zo maar aanwaaien. En wat zijn we daar blij mee! Vindt u  het leuk om met bloemen te werken? U bent van harte welkom om ons te helpen!

Tijdens de Feestweek hebben we altijd veel activiteiten voor kinderen. We schrijven heel vaak hun namen op, zodat we weten wie er aan de beurt is. Een uurtje werk, vaak zelfs nog minder. Vindt u het niet erg om een uurtje van de Feestweek op te offeren, kom ons dan eens helpen. Bij het tonnetje steken, boegsprietlopen of het suppen bijvoorbeeld.

Daarnaast zoeken we altijd hulp op vrijdagmiddag. We organiseren dan een spelletjes plein. Meer dan 10 spelletjes kunnen de kinderen spelen en het is dan ook altijd een drukte van jewelste. Vorig jaar deden er wel meer dan 300 kinderen mee met de spelletjes. Bij elk spel staat altijd iemand om het spel te begeleiden, een kind te helpen of kijkt toe of het allemaal wel goed gaat. Natuurlijk wordt u voorzien van wat te drinken en staat er een stoel voor u klaar. Ieder jaar zoeken we weer hulp hiervoor. En het is gebleken dat de mensen die ons helpen het met plezier doen. Maar toch moeten we elk jaar weer ons uiterste best doen om mensen te vinden. Want de Feestweek is ook gewoon een week waarin veel mensen moeten werken of op vakantie gaan. Niet iedereen is vrij, elk jaar.

Sinds een aantal jaar vieren we op vrijdagochtend de verjaardagen van de 65 jarigen in ons dorp. Elk jaar komen hiervoor weer aanmeldingen binnen. Het leuke, of eigenlijk het lekkere hiervan is, dat er taart wordt geserveerd. Er worden taarten gebracht door inwoners van Rijnsburg die het leuk vinden om iets te bakken. De één hoopt ook te winnen, de ander maakt het niets uit. Na het zingen van het ‘lang zal hij/zij leven’ is het tijd voor koffie met de taart! Het uitschenken van de koffie, het uitdelen van de taart, het schoonhouden en bijvullen van alles is altijd een druk moment waarbij een helpende hand prettig is. Heeft u affiniteit met horeca, vindt u het leuk om met mensen om te gaan. U bent welkom om ons te helpen. Het enige nadeel van je aanmelding bij deze activiteit is dat er soms geen taartje voor de helpers overblijft….

Tijdens de Feestweek worden altijd veel foto’s gemaakt. Menig fotoalbum bij u thuis bevat vast wel foto’s van de Feestweek. Er lopen ook altijd fotografen rond die geen foto’s maken voor eigen gebruik maar foto’s maken voor Oranje Vereniging Rijnsburg. Wij gebruiken deze foto’s voor diverse uitingen naar buiten. Op de website kunt u altijd wat beelden terugkijken. We gebruiken deze foto’s ook voor de persberichten in de kranten en Facebook.

Helpt u mee?

Heeft u bij het lezen van het bovenstaande gedacht, daarbij zou ik best even kunnen helpen? Ga dan eens naar onze website www.ovrijnsburg.nl, u vindt daar onder het kopje vrijwilligers allerlei mogelijkheden. De meeste hulp zoeken we voor een korte periode van 1 à 2 uur. U  bent daarna weer vrij om de leuke dingen van de Feestweek te gaan doen. Staat onder dit kopje niet iets waar u ons bij kunt of wilt helpen? Stuur dan even een mailtje aan onze secretaris, secretaris@ovrijnsburg.nl en geef aan dat u graag wilt helpen. Wij nemen dan contact met u op en samen vinden we vast wel een moment waar u kunt bijdragen aan het feest in de Feestweek.