Skip to main content
Nieuws

Ballonnenwedstrijd

Op 27 april, Koningsdag 2017, rond de klok van 10 uur, gingen zo’n 1700 ballonnen de lucht in. Altijd een mooi gezicht als de oranje ballonnen omhoog gaan. Ook dit jaar gingen ze weer over de kerktoren heen, maar dat belooft niets over de plek waar ze heen vliegen.

De dag na Koningsdag, kwam het eerste bericht via Facebook al binnen. Er is een ballon gevonden in Heerjansdam. De daaropvolgende dagen kwam de post. Soms wel 5 enveloppen tegelijk. Het open maken is altijd spannend. Want waar komen deze berichten vandaan? Al snel werd duidelijk welke kant de wind op had gestaan. Een rechte lijn over de kerktoren richting Brabant, via Achtmaal, Hoeven en Oudenbosch. En sommige ballonnen zijn zelfs de grens over gegaan naar België. De dagen erna druppelden er steeds een paar enveloppen binnen. Een enkele vinder stuurde de post naar het kind die de ballon had opgelaten. Maar gelukkig kwamen deze ook weer bij de Oranje Vereniging terecht.

Een paar mooie avonturen van de ballonnen willen we u niet onthouden. Zo kwam er een brief van de lokale politie uit Wemmel, België. De brief start met een hoera voor onze Koning. Deze ballon was op donderdag rond de middag al aangekomen. De betreffende inspecteur hebben wij inmiddels op de hoogte gesteld van het feit dat de gevonden ballon tot de prijswinnaars behoort.

Een ander verhaal komt van mensen uit Egmond Binnen. Zij waren op Koningsdag aan het fietsen vanuit Parijs naar huis. Het feest in Nederland ging aan hen voorbij. Totdat zij om 14.00 uur langs de rivier De Nete bij Lier in België aan het fietsen waren. Daar dwarrelden twee oranje ballonnen naar beneden, ze bleven hangen in het riet. De ballonnen werden gepakt en meegenomen tijdens de rest van de fietstocht richting Egmond Binnen. Zo vierden zij in België toch een beetje Koningsdag. Een mooi verhaal, helaas waren deze twee ballonnen niet het verst gekomen.

De derde ballon met een verhaaltje kwam ook in België terecht. Deze kwam op een militair domein terecht. Volgens de vinder moesten we bij de adres van de vinder zo’n 1,5 kilometer optellen om tot de juiste afstand te komen. Zo gezegd zo gedaan.

Nadat er geen nieuwe ballonbriefjes meer binnenkwamen, zo’n 4 weken na het oplaten van de ballonnen, hebben we de kinderen waarvan de ballon het verste is gekomen ingelicht. Een broertje en een zusje stonden te springen in de gang, eindelijk een keer een prijs gewonnen.

Op maandag 29 mei stonden de kinderen met hun ouders klaar om hun prijs van de sponsor WBE in ontvangst te nemen. De ballon van Luuk Kelner kwam in Wemmel terecht, zo’n 142 km vanaf Rijnsburg, de derde plaats. Puck en Ties Jungerius, een broer en zus hadden de ballonnen aan elkaar gebonden. Zij wonnen samen de tweede prijs. Hun ballonnen kwamen terecht in Zaventum zo’n 145 kilometer van Rijnsburg. De eerste prijs was voor Nanda Binnendijk. Haar ballon vloog over Brussel heen en zette de landing in Louvain- la neuve, een kleine 170 kilometer van Rijnsburg af.

Alle kinderen gingen blij naar huis met een kadobon.

Van deze kinderen zijn de ballonnen ook gevonden.

Sanne Bastelaar
Jesslynn Strijk
Jason Kroon
Julian Ravensbergen
Yannick Lindhout
Nils Martens
Gijs Ravensbergen
Anouk en Marit ???   Siegenlaan 30
Brian v.d. Nagel
Nanda Binnendijk
Jamula Dobbow
Freek Heemskerk
Sven van der Meij
Pip en Charlie van Nieuwkoop
Elise Brouwer
Max en Britt Warmerdam
Hosna
Joël van Dijk
Daan de Koning
Finn Ferrari
Thijs Oudshoorn
Lotte de Winter
Sarah Hendriks
Puck en Ties Jungerius
Luuk Kelner
Janelle en Lilian Koot
Jasper Star
Rens de Jong
Sabine de Koning