Skip to main content
FeestweekPersbericht

5000 badeenden

By 29 mei 2022juni 3rd, 2022No Comments

Kent u het verhaal van 5000 badeenden die mee gingen doen met een race?

Het verhaal gaat dat er op 13 augustus 2022 een badeenden race is in de Vliet in Rijnsburg. Alle eenden zijn genummerd en ze worden tegelijk in de Vliet gegooid. Nu is dat niet erg, want badeenden kunnen immers zwemmen.
Na ongeveer 100 meter ligt er een finish. Dat wordt nog wel een uitdaging voor de eenden, want zonder echte zwemvliezen is het toch wel een opgave. Maar niet getreurd, de brandweer staat met de waterspuit paraat om de badeenden te helpen. Zo komen ze stukje bij  beetje vooruit, dichterbij de finish.

Als ze dichterbij de finish komen zien ze opeens een bootje met daarin de notaris. O jee, vals spelen gaat dus echt niet er wordt op ons gelet. Alle badeenden blijven hun best doen om als eerste over de finish te komen, want als je als eerste daar bent dan krijg je echt een hele mooie prijs! Wat dacht u van een First Class ballonvaart voor 2 personen, een weekend Beekse Bergen voor 6 personen, of een Tandem Skydive op Texel voor 1 persoon.

Wil je ook dat jou badeend op die zaterdag 13 augustus in de Vliet zijn best doet? Koop dan snel een lot voor de badeenden race bij The Readshop in de Hoftuin of online op onze website en win één van die prachtige prijzen.

De burgemeester heeft tijdens Koningsdag symbolisch de eerste ‘burgemeester’ badeend mogen ontvangen.

Close Menu

Aankomende evenementen