Skip to main content
BestuurPersbericht

Een nieuwe Oranje Vereniging Rijnsburg?

By 14 september 2022No Comments

De afgelopen jaren, tijdens de Corona periode, heeft het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg niet stil gezeten. We hebben in deze tijd regelmatig gesprekken gevoerd met elkaar en daarin hebben we bekeken hoe we een vereniging voor de toekomst kunnen zijn. De bestuursleden worden gedreven door een enorme passie om mensen bij elkaar te brengen en met elkaar als Rijnsburgers een feest te organiseren. Ook merken we dat het zijn van bestuurslid voor vele ‘buitenstaanders’ als een enorme opgave wordt gezien, maar niets is minder waar! Het zijn van bestuurslid of het zijn van vrijwilliger verrijkt jezelf! Niet in financiële of materiële zin, maar in de zin van doen wat je leuk vindt, energie krijgen van wat je organiseert en je competenties uitbreiden of verbreden. Daarom zetten we als bestuur een nieuwe organisatie neer, eentje welke voldoet aan de huidige tijd(sgeest).

Je hebt de afgelopen Feestweek kunnen zien dat we enorm werden bijgestaan door zeer veel vrijwilligers. Zij hielpen deze Feestweek tot een succes te maken en namen ook veel werk uit handen. Wij zijn hen daar ook zeer dankbaar voor! Maar naast het ‘operationele’ werk, is er ook veel werk te verzetten als bestuur. Zo zijn de processen omtrent vergunningverlening, de verschillende veiligheidsaspecten en draaiboeken veel belangrijker geworden dan in het verleden. De aandacht van bestuursleden is meer op deze onderwerpen gewenst, dan de daadwerkelijke uitvoering van activiteiten.

Wat betekent de nieuwe organisatie?

Het bestuur van de vereniging wil de komende tijd de commissies inrichten, waarbij vrijwilligers kunnen deelnemen aan de voorbereiding van één of meerdere activiteiten/commissies. Velen weten namelijk meer dan één en door te doen wat je leuk vindt of waar je passie ligt, krijg je energie en voldoening van het werk dat je verzet. Het werk wordt daarmee opgeknipt in stukjes, waardoor je betrokken bent bij onze vereniging, leuke dingen kunt doen, maar niet de ‘zwaarte’ van het volledige pakket ervaart. Hiermee ontstaat ruimte voor het bestuur om te besturen, maar ook ruimte voor vrijwilligers welke misschien ambities hebben om door te stromen als bestuurslid. De lasten worden daarmee over meerdere schouders verdeeld, waardoor het leuk blijft om te organiseren.

Samen met jou en onze vrijwilligers bekijken we wat het beste bij jou en de vereniging past. Je krijgt ruimte om binnen de commissie met ideeën te komen, dingen te verbeteren en anderen te helpen, maar je bent ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld jouw budget. Hiermee kun je een waardevolle bijdrage leveren voor Rijnsburg, maar bijvoorbeeld ook jouw CV aantrekkelijker maken. We zoeken namelijk nog steeds vrijwilligers en eventueel bestuursleden. Twijfel je nog of dit bij je past? Kijk dan eens naar ons filmpje waarin vrijwilligers vertellen hoe mooi en leuk het werk van onze vereniging is.

Mocht je tijdens het lezen van dit artikel denken en/of het zien van het filmpje, ik wil ook mijn steentje bijdragen aan de vereniging, laat het ons dan weten. Samen gaan we uitzoeken wat bij jou past. Wil je meer informatie of wil je contact met ons opnemen, klik dan hier,  dan laten wij snel iets van ons horen!

Close Menu

Aankomende evenementen