Skip to main content
FeestweekPersbericht

Eindelijk een Feestweek maar dan anders

By 17 juli 2022No Comments

Heeft u er ook zo’n zin in, feestvieren, mensen ontmoeten en genieten van en met elkaar.

Wij wel in ieder geval, ook al loopt de aanloop naar de Feestweek voor het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg anders dan anders. Wij nemen u weer even mee in wat er dan anders is in de aanloop en tijdens de Feestweek.

Voorafgaand aan de Feestweek gaat het bestuur altijd in september na de Feestweek alweer aan de slag. Dit liep dit jaar iets anders, we hadden immers nog volop te maken met de Corona maatregelen. Ook het feit dat we al twee jaar onze plannen weer in de kast moesten opbergen, hielp niet mee om te starten. Maar nu alles weer loopt, ontdekken we dat zaken die normaal automatisch gaan, dit jaar meer moeite kosten. Dit zorgt ervoor dat er de afgelopen vier weken een grote druk ligt bij het bestuur. Wij verzuchten wel eens, het lijkt wel een fulltime baan. Maar langzaamaan begint de passie, het enthousiasme het toch weer te winnen!

Er zijn echter een aantal zaken anders dit jaar. Ten eerste zal er dit jaar geen programmaboekje bij u op de deurmat vallen. De prijzen voor papier en het drukken van het boekje heeft ons doen besluiten om het boekje dit jaar digitaal aan te bieden. U kunt het programma en het boekje vinden op onze website: www.ovrijnsburg.nl/programma. Het boekje kunt u downloaden op uw telefoon, dan heeft u het toch de hele Feestweek tot uw beschikking. En voor het gemak, treft u ons verkort programma aan in deze krant. Knip dit uit en hang het op de koelkast!

In de Rijnsburger en op de socials heeft u al kunnen lezen dat er dit jaar voor het eerst een Feestterrein is met twee feesttenten. U kunt dus op één plek genieten van verschillende soorten muziek, uw vrienden ontmoeten. Of zoals wij een inwoner van Rijnsburg hoorden zeggen, ‘ik hoef niet meer met een biertje in de hand door het dorp te lopen van de ene naar de andere tent’.

Wat ook anders is dit jaar is dat er geen taptoe is op zaterdagavond. Helaas is het ons niet gelukt om korpsen te vinden die op zaterdagavond hun shows konden laten zien. Oorzaken hiervan zijn het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar veel korpsen aan deelnemen, maar ook Corona is hier debet aan. Om toch met elkaar de Feestweek feestelijk af te sluiten, hebben we nu op zaterdag de Open Barbecue op het Burgemeester Koomansplein. Just4Fun zal voor de muzikale omlijsting zorgen. Wij hopen u daar met uw familie en vrienden te ontmoeten, koop alvast uw ticket op onze website.

Wat ook anders is dit jaar is de inzet van onze vrijwilligers. Normaal vragen we altijd mensen om ons te helpen waar wij nog gaten hebben. Dit jaar hebben we het anders aangepakt. Wij hebben contact gezocht met de mensen die ons willen helpen, in dit gesprek hebben we gevraagd wat hun passie is, waar worden ze blij van? Met deze informatie hebben we een voorstel gedaan waar zij bij zouden kunnen helpen. Dus dichtbij hun interesse. Dit heeft tot nu toe voor veel energie gezorgd, waardoor we vele nieuwe namen hebben kunnen noteren als vrijwilliger.

Om onze vrijwilligers goed beslagen ten ijs te laten komen, is er op 26 juli een briefing georganiseerd, waar men meer informatie krijgt over wat er van ze verwacht wordt en kan men ook zijn/haar verwachtingen naar het bestuur uitspreken.
Mocht u na het lezen van dit verhaal denken, ik wil ook wel helpen, neem dan hier contact op.

Aan het begin van dit artikel schreven wij dat het anders is dan anders, nou dat is ook echt zo. Na twee jaar geen Feestweek, is het nu echt bijna zover. Wij zijn er klaar voor en u?

Close Menu

Aankomende evenementen