Skip to main content
Feestweek

Hoofdsponsor Kindercorso

By 5 juli 2022No Comments

Het kindercorso wordt al heel wat jaren gesponsord door de Agrarische Vereniging Katwijk. De AVK is de komende 3 jaar weer de hoofdsponsor van dit unieke evenement welke plaatsvindt op donderdag in de Feestweek.
Maar voordat al deze fietsjes met prachtige bloemen van de kinderen hun opwachting kunnen maken op het Burgemeester Koomansplein wordt er door de vrijwilligers van Oranje Vereniging Rijnsburg veel werk verzet.

Vanaf dinsdag is een hal in Royal Bloemenveiling Holland het toneel van bloemen, fietsen, oase, ijzerdraad, maar natuurlijk ook koffie, iets lekkers en contact maken met elkaar.
Op dinsdagochtend worden de eerste fietsjes gebracht en voorzien van oase. Zo staan er aan het begin van de middag de nodige fietsen klaar en kunnen de bloemenstekers aan het werk.
Gaandeweg dinsdagmiddag komt er steeds meer kleur in de hal.
Na een welverdiende nachtrust, gaan de vrijwilligers op woensdagochtend met frisse moed weer verder met het opsteken van de bloemen op de fietsjes.

Rond vier in de middag zijn de fietsjes allemaal klaar en komen de hulptroepen om alle fietsjes op nummer volgorde te zetten.
En dan is het donderdagochtend, het draaiorgel speelt al en rond 09.15 uur gaan de deuren open en komen de kinderen binnen. De verbaasde gezichtjes zijn goud waard, is dat mijn fiets? Dat kan toch niet? Kan ik daar wel op fietsen?
En dan gaan we op weg, langs opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes, de ooh’s en aah’s zijn niet bij te houden. Genieten met een hoofdletter!

En dit alles is wederom mogelijk gemaakt door de Agrarische Vereniging Katwijk, waar wij hen zeer erkentelijk voor zijn.

Close Menu

Aankomende evenementen