Skip to main content
FeestweekPersbericht

Kindercorso afscheid nemen en vooruit kijken.

By 7 juli 2022No Comments

Na twee jaar geen kindercorso organiseren mogen we gelukkig dit jaar weer aan de slag.

Wil Peppelenbos en Heléne van Elk namen dan ook zoals ieder jaar contact op, om zoals wij dachten zaken te bespreken, in gang te zetten en af te stemmen. Helaas verliep dit gesprek dit jaar anders dan andere jaren. Wil en Heléne gaven te kennen dat zij besloten hadden om te stoppen met het zijn van de drijvende kracht bij het steken van de bloemen voor het kindercorso.

Wil Peppelenbos nam het ongeveer 45 jaar geleden over van Herman van de Berg. Herman was arrangeur en deed overal shows en was ook nog leraar op de tuinbouwschool. Herman deed in die tijd zowel het Bloemencorso als het Kindercorso. Omdat beide corso’s steeds meer gingen vragen van de arrangeurs en organisatie was het niet meer te combineren. En daar kwam Wil Peppelenbos in het vizier, vanaf die tijd heeft zij het overgenomen van Herman. Haar zus Helène van Elk kwam vijftien jaar later naast haar staan. Samen hebben zij bij elkaar opgeteld 75 jaar het Kindercorso vorm gegeven. In het gesprek wat wij met hen hadden, kwamen vele anekdotes  en namen naar voren. Eén anekdote was dat Wil geridderd zou worden door Burgemeester Arie van der Lee. Dit zou plaatsvinden op donderdag op het bordes van toen nog het gemeentehuis. Natuurlijk wist Wil van niets, en Heléne kreeg op woensdag persoonlijk de opdracht van de Burgemeester om ervoor te zorgen dat Wil op donderdag op het bordes zou staan. Het bezorgt Heléne nog hoofdpijn als ze er aan denkt hoe ze uiteindelijk ervoor gezorgd heeft dat Wil geridderd werd op donderdag in de Feestweek, door Burgemeester Arie van der Lee.
Naast het Kindercorso zijn ze beide ook al jaren mede de gezichten van de bloembindcursus. Voor het steken van de bloemen op de fietsjes is dit altijd heel fijn geweest, menig cursist heeft meerdere fietsjes van prachtige bloemen voorzien. De kleurige stoet die door Rijnsburg trok en niet los te denken was van Wil en Heléne.
In de veiling waren Wil en Heléne altijd degene die elk fietsje controleerde. Zij liepen de hele dag rond om mensen te helpen, vrijwilligers voorzien van tips en advies. Hoe kan je de bloem het beste steken, welke bloemen staan mooi bij elkaar. Soms ging een fietsje nog even terug omdat er meer bloemen ingestoken moesten worden.
Dankzij de ongelooflijke groene vingers van de 2 zussen, is ons kindercorso zo uniek!

Zowel Wil als Heléne hebben er veel moeite mee gehad om de knoop door te hakken, ze hebben altijd een goed gevoel gehad en het met veel plezier gedaan. Ook wel aanvaringen geweest, maar Wil en Heléne staan en stonden altijd voor kwaliteit. Het ging niet om de persoon, maar om de kwaliteit van het steken. Maar naast de kwaliteit was het ook altijd een sociale bijeenkomst.

Wil en Heléne zullen altijd een speciaal plekje in hun hart houden voor het Kindercorso. Wij hopen hen dan ook op donderdag in de Feestweek op het bordes een donderend applaus te kunnen geven voor alles wat ze voor ons, voor Rijnsburg en alle Rijnsburgse kinderen hebben gedaan. 

En nu? Nu kijken we weer vooruit, want het Kindercorso gaat altijd door. Dus zijn we op zoek naar nieuwe mensen die ons willen helpen. We zoeken vrijwilligers die ons willen helpen bloemen steken. Maar ook zijn we op zoek naar mensen die andere stekers kunnen coachen bij het steken. Want iedereen is welkom op dinsdagmiddag 9 augustus en woensdag 10 augustus om de kinderfietsen en andere vervoersmiddelen op te steken. Maar niet iedereen is daar even bedreven in. Daarom zoeken we hiervoor coaches, mensen die iets meer affiniteit en ervaring hebben met de bloemsierkunst.

Ben jij zo’n persoon? Kun je goed met bloemen werken, vind je het leuk om andere bloemstekers te helpen? U kunt hier contact met ons opnemen.

Close Menu

Aankomende evenementen