Skip to main content
Feestweek

Nieuw in de Feestweek en start online verkoop

By 7 juli 2022No Comments

Zoals bijna iedere Feestweek hebben we ook deze keer weer nieuwe activiteiten bedacht en uitgewerkt voor de Feestweek van 2022.

U heeft een aantal nieuwe activiteiten al voorbij zien komen in de pers of op Sociale media.

Als eerste starten we op zaterdag 6 augustus met Bijenpop op het terrein van de Rijnsburgse IJsclub, het IJswaerd. En het tweede grote nieuws hebben we vorige week gedeeld, dit jaar zijn de twee tenten, Bistro de Roos en Feesttent van Oranje, gezamenlijk te vinden op het Feestterrein aan de Abdijlaan/Graaf Florislaan.

Dinsdag in de Feestweek zal in het teken staan van spellen, bordspellen en online games. Tijdens Corona was er een vernieuwde kennismaking met de bordspellen en hier wilden we op inspelen. In de Voorhof wordt er in samenwerking met The Readshop een bordspellen dag georganiseerd. Allerlei bordspellen kunt u spelen en er zijn zelfs levensgrote bordspellen aanwezig, zodat u kunt voelen wat het is om onderdeel te zijn van het spel. Er zijn spellen voor jong en oud en alle leeftijden er tussenin. U kunt de tussen 11 en 16 uur bij de Voorhof binnenlopen en zo ontdekken of er voor u nog een leuk (nieuw) spel te vinden is.
’s Middags is er voor kinderen tot en met 15 jaar de mogelijkheid om online met vriendjes, klasgenootjes en familie een FIFA-toernooi te spelen. Je moet je hier wel voor inschrijven en er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In de avond wordt dit toernooi weer gespeeld maar dan voor iedereen vanaf 16 jaar.

Woensdag is er voor kinderen tot en met 12 jaar de mogelijkheid om onder leiding van een sport en beweegmakelaar van het Welzijnskwartier  in beweging te komen. Dit zal dit plaatsvinden bij het voetbalveld in de Kleipetten. Kinderen die hieraan mee willen doen, dienen zich vooraf in te schrijven. Let op, er is beperkt plek.

En dan de zaterdag, naast de over bekende oldtimershow die dit jaar op een andere plek gesitueerd is, zijn er in het centrum nieuwe activiteiten. Het waterspektakel is nieuw leven ingeblazen en zal opgesteld staan langs de Vliet en het Rapenburg. Samen met de Brandweer Rijnsburg wordt dit een feest voor iedereen.

Vind je het niet fijn om nat te, kunnen, worden, dan kan je kiezen voor de theatervoorstelling ‘Stamppot, een sprookjesmix’. Deze voorstelling zal plaatsvinden in de gymzaal aan de Korte Vaart.
Om 11.00 uur gaan de 5000 badeenden de Vliet in, wat zal dit een spektakel zijn die zijn weerga niet kent! Aan het einde bij de finish zal de notaris er op toezien dat de badeenden elkaar niet verdringen en de prijzen aan de juiste badeenden worden toegekend.

Na het voorbij rijden van de Flowerparade zal het Burgemeester Koomansplein ingericht worden als groot barbecue plein. Met elkaar genieten van alles wat geweest is in deze prachtige week onder het genot van een heerlijk stukje vlees en een drankje.

Voor veel van onze activiteiten kunt of moet u zich aanmelden of vooraf een ticket kopen. Dit kunt u hier doen. Vanaf nu zijn de tickets te koop, doe dit snel want er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar.

O ja, als u dan toch onze site bezoekt, koop dan gelijk een aantal loten voor het spektakel met de badeenden.

Close Menu

Aankomende evenementen