Skip to main content
NieuwsPersbericht

75 jaar Oranje Vereniging Rijnsburg

By 30 mei 2020juli 16th, 2020No Comments

Rijnsburger, 28 mei 2020

Dank
Velen keken er naar uit: de jubileumfeestweek ter gelegenheid van 75 jaar Oranje Vereniging Rijnsburg. 30 mei 2020 is het 75 jaar geleden dat OV Rijnsburg werd opgericht. In de week voorafgaand zou er een feest georganiseerd worden voor iedereen. De jubileumcommissie had dan ook een gevarieerd programma samengesteld. Toen kwam het coronavirus. Met alle gevolgen van dien. Toch willen we even stilstaan bij dit bijzondere jubileum. Met foto’s uit de oude doos van de Oranje Vereniging. Wat is er veel veranderd….En toch ook weer niet. Feestvieren door de jaren heen is vooral elkaar ontmoeten en plezier hebben. Bestuur OV Rijnsburg van harte gefeliciteerd met dit jubileum en dank voor jullie jaren lange vrijwillige inzet.

‘Ons 75 jarig jubileum schuiven we gewoon een jaartje op’

Helaas geen feest. Deze maand is het 75 jaar geleden dat de vereniging is opgericht. Een vereniging welke tot stand is gekomen direct na de bevrijding van Nederland. Het doel van de vereniging is het aankweken van liefde voor ons Koningshuis en het samenbinden van de Rijnsburgse bevolking.

Robert-Jan Heemskerk is voorzitter van Oranje Vereniging Rijnsburg. Hij vindt het jammer dat de geplande feestweek niet doorgaat: ‘Maar we schuiven het gewoon een jaartje op’, laat hij weten.
Aan het woord is een trotse voorzitter.‘De vereniging doet dit al 75 jaar met onder andere het organiseren van feesten, evenementen en activiteiten. Deze maand had er een feestelijke week plaats moeten vinden als verjaardagsfeest voor de Rijnsburgers en de vereniging. Maar alles werd anders….
Sinds maart werden er verschillende maatregelen afgekondigd. Weinigen hadden toen het besef dat dit wel eens een zeer lange en moeilijke tijd zou worden.

De vereniging, maar ook de commissie ’75 jaar OVR’, volgden de ontwikkelingen op de voet. Hoe zou het virus verspreiden, welke consequenties hebben de maatregelen voor de verschillende evenementen, hoe gaat het met de bedrijven en inwoners van Rijnsburg?
Dit waren allerlei vragen welke ons de afgelopen tijd druk bezig hebben gehouden. Want, zo weten we inmiddels, het virus heeft Rijnsburg niet overgeslagen. Er zijn mensen ons ontvallen en bedrijven zijn (hard) geraakt. Wij, de commissie en het bestuur, vonden het niet gepast om onze verjaardag dan te vieren. Met de maatregelen had dit overigens niet meer gekund. Dat is jammer, maar we bereiden ons voor op het volgende jaar.

Als bestuur zijn we druk doende om de activiteiten onder de loep te nemen, onderhoud te plegen en nieuwe projecten te ontwikkelen of te onderzoeken. We willen ervoor zorgen dat we volgend jaar weer de samenbindende factor mogen zijn om de Rijnsburgse bevolking te mogen dienen.

Ik ben trots en dankbaar voor de commissieleden, welke zich hebben ingezet om onze verjaardag vorm te geven. De vraag of zij de organisatie op een later moment gestalte wilden geven kon direct rekenen op steun van allen. Maar ook op het bestuur welke zich direct heeft herpakt om in deze periode aan de slag te gaan voor de vereniging.

Ik hoop u graag allen in gezondheid te mogen ontmoeten en hoop samen met u onze verjaardag in 2021 te mogen vieren.’

Close Menu

Aankomende evenementen