Skip to main content
Feestweek

Aanmelden voor activiteiten in de Feestweek.

Oranje Vereniging Rijnsburg gaat met zijn tijd mee. De afgelopen jaren kon u al voor verschillende activiteiten een kaartje vooraf kopen, soms ook via de website. Sommige activiteiten zijn gratis, andere kosten geld. Maar om het u makkelijk te maken, hebben we alle activiteiten waarvoor u zich voor de Feestweek kunt aanmelden hieronder genoemd.
Via deze website kunt u zich inschrijven voor alle activiteiten. U krijgt een mail ter bevestiging van de aanmelding. Print deze uit en neem het mee naar de activiteit, uw aanmelding zal daar gescand worden. Krijgt u geen bevestigingsmail, dan zit deze waarschijnlijk in uw SPAM-mailbox.

LEGPUZZELWEDSTRIJD
In 2019 is het eerste Nederlands Kampioenschap legpuzzelen gehouden met 75 teams van 4 personen. Op verzoek van een aantal Rijnsburgers zal er dit jaar voor het eerst het Open Rijnsburgs Kampioenschap leg­puzzelen gehouden worden op maandag 5 augustus van 19.00 – 23.30 uur. Er zal een puzzel van 1000 stukjes van Jan van Haaste­ren gemaakt gaan worden ­door teams van maximaal 4 personen. Natuurlijk krijgt de winnaar een prachtige prijs uitgereikt. En na afloop mag ieder team de puzzel mee naar huis nemen, dan kan ieder teamlid hem thuis nog eens maken. On­der het genot van gezellige muziek en wat te drinken en natuurlijk de puzzel, weten wij zeker dat het een geslaagde avond zal zijn.

HISTORISCHE RONDWANDELING
Wist u dat Rijnsburg al meer dan 1000 jaar bestaat? De afgelopen eeuwen hebben er zich tal van belangrijke en minder belangrijke zaken afgespeeld binnen onze dorpsgrenzen. Op maandag en vrijdagavond kunt u Rijnsburg op een andere manier leren kennen. Onder leiding van een gids van het Genootschap Oud Rijnsburg maakt u een wandeling door het centrum van Rijnsburg. De wandeling vertrekt om 19.30 uur vanaf het Museum, Oude Vlietweg 6, Rijnsburg.

KINDERCORSO
Het kindercorso van Rijnsburg niet meer weg te denken in de Feestweek. De kaartjes voor dit kindercorso kunnen weer worden gekocht. Er zijn maximaal 500 kaartjes te koop, dus wees er snel bij. De kaartjes kosten € 7,50 voor niet leden, en € 5,00 voor leden. Neemt u wel uw ledenpas 2019 mee als u een kaartje gaat kopen? Voor de kaartjes kunt u terecht bij The Read Shop en Slijterij ’t Vaatje. Maar natuurlijk kunt u de kaartjes ook via de website kopen. Voor alle kinderen die mee rijden is er een cadeautje. We zouden het leuk vinden als veel kinderen zich zullen verkleden, dat maakt de stoet met versierde fietsen nog vrolijker!

JEU DE BOULES
Buurtpreventie Frederiksoord en Wel­zijnskwartier organiseren op woensdag 7 augustus om 15.00 uur een Jeu de Boules toernooi op de spiksplinternieuwe Jeu de Boules baan tussen de Nassau­laan en Koningin Julianalaan, naast de skatebaan in Frederiksoord. Het gaat om een toernooi waar tweetallen het tegen elkaar opnemen.

RINGSTEKEN OP DE SCOOTER
Vorig jaar is deze nieuwe activiteit letterlijk in het water gevallen, daarom dit jaar weer in het programma ringsteken op de scooter aan de Vliet. Op donderdag 8 augustus om 19.00 uur gaan we van start. Versier jouw scooter op een unieke manier of verkleed jezelf en rij samen met je partner een rondje om de Vliet en probeer de ringen te steken. Naast de ronde prijzen krijgt ook de meest originele opgemaakte scooter de originaliteitsprijs.

HEEL RIJNSBURG BAKT!
Vindt u het bakken van taarten of andere lekkere baksels ook zo leuk om te doen? Gebruik uw creativi­teit en creëer verrassende smaakcombinaties. U mag alles gebruiken om uw baksel zo lekker mogelijk te laten smaken en er zo mooi mogelijk uit te laten zien. De prijzen zijn onderverdeeld in 2 ca­tegorieën: jeugd t/m 16 jaar en volwassenen. De commissie stelt het op prijs als u van tevoren meldt dat u iets gaat bakken. Lever uw taart, cake of ander gebak in bij De Burgt op vrijdag 9 augustus om 09.00 uur.

65 JAAR
Vrijdag 9 augustus vieren we een feestje. Bent u in 2019 65 jaar geworden? Of moet u het nog gaan vieren dit jaar? Wij feliciteren iedereen van harte met zijn 65 jarige verjaardag en hebben voor deze mensen een presentje klaar liggen. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, vieren we deze verjaardagen op het Burg. Koomansplein. Indien u niet zelf 65 jaar wordt of bent geworden in 2019, maar u kent wel iemand die 65 jaar is geworden, mag u ook diegene aanmelden. Wat een leuke verrassing zal dat zijn!

MOTORTOERTOCHT NAAR HET POLDERGEBIED DE RONDE VENEN
Op vrijdag 9 augustus is er een motorrit voor de motorliefhebbers. Rond 10.30 uur zal de eerste groep van 10 motoren vertrekken voor een fantastische rit richting het poldergebied. De route neemt een dag in beslag. Maar natuurlijk zit er een lunch, een verfrissing en een Chinees buffet bij inbegrepen.

DISCOAVOND VOOR KINDEREN MET EEN BEPERKING OF VAN HET SPECIAAL ONDERWIJS
In de bovenzaal van de Immanuelkerk organiseren we ook dit jaar weer de succesvolle Kinderdisco op vrijdag 9 augustus. Deze disco wordt georganiseerd voor kinderen van 8 tot 18 jaar die naar het speciaal onderwijs gaan of die een beperking hebben. Lekker dansen op diverse soorten muziek of gewoon lekker kletsen en dan ook nog gratis een hapje en een drankje. Ook de entree is gratis en er zijn ervaren vrijwilligers aanwezig om de avond te begeleiden en tot een knalfeest te maken. Dit mag je natuurlijk niet missen. De activiteit is rolstoeltoegankelijk.

BLOEMENCORSO BRIDGEDRIVE
In samenwerking met Oranje Vereniging Rijnsburg organiseert de Rijns­burgse Bridgeclub haar Bloemencorso Bridgedrive. Deelnemers kunnen vooraf aanmelden of op vrijdagavond 9 augustus tot 19.45 uur aan de zaal, mits er nog plaats is. Prijzen in natura en voor iedere deelnemer zijn er bloemen.

OLDTIMERSHOW
Niet meer weg te denken uit het programma van de Rijnsburgse Feest­week is natuurlijk: De Oldtimershow! Ook dit jaar is het weer zover op zaterdag 10 augustus. De oldtimershow staat garant voor gezelligheid, ontmoeten, maar boven­al genieten van de prachtige voertuigen die een plekje langs de Graaf Florislaan zullen krijgen. Wij nodigen u uit om deze ochtend een kijkje te komen nemen bij de diverse soorten auto’s en bromfietsen. Bent u zelf in het bezit van een oldtimer? Dan bent u ook van harte welkom om deel te nemen. U ontvangt van de organisatie een leuke herinnering. Ook maakt u kans op een mooie prijs! Met uw ticket kunt u zich vanaf 09.30 uur aanmelden op de kruising Burgemeester Koomansplein/Kerkstraat waarna uw auto zal worden opgesteld aan de Graaf Florislaan. U kunt dit jaar aanrijden via de Hofstraat. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 10.30 uur. De auto’s zijn te bewonderen tot 13.00 uur. Aan de hoeveelheid inschrijvingen is een maximum verbonden. Voor de Flower Parade uit zullen deze oldtimers door Rijnsburg rijden. De prijsuitreiking zal daaraan aansluitend plaatsvinden, onder het genot van een drankje, bij H2O.

RINGSTEKEN IN HET CENTRUM VAN RIJNSBURG
Door het centrum van Rijnsburg is er ook dit jaar weer een parcours uit­gezet voor het ringsteken, met het Burgemeester Koomansplein als cen­traal punt. Na de Flower Parade op zaterdag 10 augustus om 15.30 uur zullen de paarden te zien zijn. Hier zullen 4 x een ring gestoken moeten worden vanaf een rij­dende wagen voortgetrokken door 1 of meerdere paarden of pony’s. Wie steekt de meeste ringen en wint de 1e prijs? Het ringsteken wordt fees­telijk geopend door onze voorzitter, hij (probeert) de 1e ring te steken.

 

 

Close Menu

Aankomende evenementen