Skip to main content
FeestweekPersbericht

Aftellen tot de Feestweek

Het duurt nog een week of 5, dat betekent voor het bestuur en de vrijwilligers van Oranje Vereniging Rijnsburg dat de Feestweek dichtbij komt. Van 4 tot en met 12 augustus is het Feestweek in Rijnsburg.
De boodschappenlijstjes worden gemaakt, controles uitgevoerd om te checken of alles op orde is, het drukwerk wordt verzameld en niet geheel onbelangrijk, de vrijwilligers worden ingepland.

Nieuw
Dit jaar staat er een drietal nieuwe activiteiten op het programma van de Feestweek. Deze zijn voor de jongere inwoners van Rijnsburg. Op maandag 7 augustus is er voor kinderen tussen 1,5 en 6 jaar Gym. Gym voor de allerkleinste! Deze gymlessen duren 45 minuten en de leeftijden zijn niet door elkaar. Zo start de groep 1,5 tot 2,5 jaar om 9.20 uur. De gymzaal aan de Katwijkerweg wordt zo ingericht dat zij er kunnen rennen, klimmen en klauteren, zwaaien en dansen. Binnenkort zijn er voor deze activiteit kaartjes hier te koop.

Op woensdagochtend 9 augustus is er een bijzondere editie van Rijnsburg Klassiek. Deze editie is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Er wordt er een muzikaal verhaal gespeeld door het StringWood Ensemble. U kunt hier samen met uw kind naar toe. Het is in de Voorhof en er zijn 2 voorstellingen. De eerste start om 10 uur en de tweede voorstelling start om 11.30 uur. Aanmelden hiervoor is niet nodig.
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt een beweegactiviteit georganiseerd door het Welzijnskwartier. Dit is op woensdagochtend 10 augustus op het veld in de Kleipetten. De invulling is helemaal nieuw. Het is een Ninja Challenge baan. Dat klinkt niet alleen avontuurlijk, dat is het ook! Er zijn twee verschillende leeftijdscategorieën waarvoor je kunt inschrijven. Dat inschrijven kan binnenkort.
Daarnaast zijn er natuurlijk veel activiteiten die terugkeren; de legpuzzelwedstrijd, het Fifa toernooi, het Kindercorso en de Motortoertocht. Ook voor deze activiteiten en nog meer activiteiten kunt u kaartjes kopen, de website is er bijna klaar voor, dus neemt u regelmatig hier een kijkje!

Hulp gevraagd
Na het succes van de inzet door vrijwilligers van vorig jaar, vragen we weer om hulp. Want het bestuur kan het niet alleen. Er zijn al een hoop vrijwilligers benaderd, de planning is gemaakt, maar er zijn zo hier en daar nog wel wat plekken waar hulp gebruikt kan worden.
Er hebben zich dit jaar al weer een aantal nieuwe vrijwilligers gemeld, die ons komen helpen! Het is zo fijn om enthousiastelingen te spreken, die zich spontaan aanbieden om te helpen.
Vrijwilligers kunnen zelf aangeven wat zij leuk vinden om te doen, zodat we samen kijken naar wat past bij die vrijwilliger. Bent u technisch? Dan wilt u misschien wel helpen bij het opbouwen van de tonnetje steek baan of afbreken, dat kan ook. En blijft u in het dorp, dan mag u ook nog het karretje duwen, als u dat leuk lijkt. Houdt u van schoonmaken, komt u dan helpen zwabberen bij het buikschuiven? We zoeken ook nog mensen die helpen bij het inschrijven van de Vlietloop of toezichthouders bij de springkussens of het waterspektakel. Maar er is nog veel meer te doen! Kortom, helpt u ons mee om de Feestweek tot een nog groter succes te maken?
U kunt een mailtje sturen naar secretaris@ovrijnsburg.nl of hier een bericht achter laten.

Programma
Op donderdag 13 juli valt het programmaboekje op de mat. Met de stickers van tegenwoordig op de brievenbus, kan het zo zijn dat het boekje niet meer op uw mat valt. Daarom zorgen we dat er in Rijnsburg op diverse plekken programmaboekjes liggen, die u kunt afhalen.  Zo is het programma er voor iedereen. Natuurlijk is hier op onze website weer een digitaal boekje te vinden zijn.

Kaartverkoop en aanmelden
Hier op deze website is binnenkort niet alleen het volledige programma van de Feestweek te vinden, maar hier worden ook kaarten verkocht of u kunt zich aanmelden. Aanmelden voor een 65 jarige, of de Ninja Challenge baan. Kaarten kopen voor Gym voor de allerkleinste of voor één van de activiteiten die plaatsvinden op het Feestterrein.

Close Menu

Aankomende evenementen