Skip to main content
Koningsdag

Anders op Koningsdag

Het programma van Koningsdag ligt nog niet bij u op de mat, maar we kunnen u wel alvast vertellen dat het dit jaar een aantal kleine veranderingen heeft. We lichten deze even voor u uit.

Fotospeurtocht
Dit start al op 22 april. De kinderen van de Rijnsburgse basisscholen hebben dan al meivakantie. Dit jaar hebben we voor hen iets op poten gezet, wat ze de hele vakantie kunnen doen. Op de basisscholen is een blad uitgedeeld met daarop 18 foto’s die genomen zijn in Rijnsburg. De meeste foto’s zult u wel herkennen!
Het is de bedoeling dat kinderen op pad gaan. In de buurt van waar de foto is genomen hangt een brief met daarop een nummer en een letter. Vul dat in. Zo vormt zich een zin. Is de zin compleet? Dan kan het kind het blad op diverse adressen inleveren.

Oranjeconcert
Dit jaar is het Oranjeconcert op de dag voor Koningsdag, 26 april. Mannenensemble Marcato zal zingen in de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Katwijkerweg. Deze avond begint om 19.30 uur, maar de kerk is al vanaf 19.00 uur open. Behalve dat Marcato zingt, speelt Hugo van der Meij op het orgel en zijn er ook voldoende liederen die u mee kunt zingen. Het belooft een mooie avond te worden en de avond is ook nog eens gratis. Aan het einde van de avond zal er bij de uitgang een collecte zijn. Zo bestrijden we samen de onkosten. Naderhand kunt u ook nog een lekker kopje koffie blijven drinken.

Springkussens met lekkers
Op het Burgemeester Koomansplein worden na het opruimen van de platgetrapte ballonnen, springkussen neergezet. Hier zal het van 12 tot 16 uur een komen en gaan van kinderen en ouders zijn. Dit jaar is er een pannenkoeken foodtruck aanwezig. Dus er is gelegenheid om op een klein terrasjes een pannenkoek te eten, met of zonder kinderen. Natuurlijk kunt u hier ook iets te drinken kopen. We hopen er zo een energieke middag van te maken.

Bingo
Op Koningsdag, om 20 uur, is de Konings Bingo in de Voorhof. Geen muziekbingo, maar een ‘gewone’ bingo. Lollypop Entertainment organiseert dit samen met Oranje Vereniging Rijnsburg. En dan weet u wel dat dit een avond vol plezier zal worden, dat kunt u wel aan Daan de Mooy en zijn team overlaten. Voor deze avond hebt een entreekaartje nodig, die vooraf hier te koop zijn

De kaartverkoop is inmiddels gestart, wacht niet te lang, sommige kaartjes zijn snel uitverkocht.

Close Menu

Aankomende evenementen