Skip to main content
Koningsdag

Een bijzondere Koningsdag

By 25 april 2020juli 16th, 2020No Comments

Koningsdag 2020 zal niemand snel meer vergeten. Deze Koningsdag komt ongetwijfeld later terug in de geschiedenisboeken. Want het zal een Koningsdag worden waarbij iedereen thuis blijft.

Toen bekend werd dat de viering van Koningsdag anders dan anders zou worden, hebben we dat als Oranjeverenigingen met pijn in ons hart maar met begrip voor de ontstane situatie, moeten accepteren. Maar tegelijkertijd  werd er iets in ons wakker gemaakt, waarbij ons organisatie hart, direct sneller van ging kloppen.

Er werd als snel contact gelegd met de voorzitters van de gezamenlijke Oranjeverenigingen met als inzet, wat kunnen we samen organiseren om het Oranje gevoel in de gemeente Katwijk te laten leven? Een digitale pubquiz, in de vorm van een Kahootquiz werd bedacht.

De medewerkers van RTV Katwijk en Verhagen waren ook al aan een plan begonnen om op Koningsdag een uitzending in elkaar te zetten. Hoe blij waren beide partijen dat ze de handen in één konden slaan.
Inmiddels wordt de studio van RTV Katwijk klaar gemaakt voor de uitzending. De pubquiz in de vorm van een Kahootquiz  staat klaar. In de laatste editie van de Rijnsburger kan iedereen lezen waar het televisieprogramma uit zal bestaan. De burgemeester zal de Katwijkse bevolking toespreken, al zo ook de voorzitters van alle vier de Oranje Verenigingen, er zal muziek zijn, maar ook beelden van vroegere Koningsdagen. Kortom een boordevol programma dat tussen 10 en 13 uur wordt uitgezonden.

De Kahootquiz zal gespeeld kunnen worden door 2000 deelnemers. Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven op deelname, stellen we voor dat gezinnen die bij elkaar zitten om van heerlijk oranje gebak te snoepen, één team vormen. Elk team heeft 1 digitaal apparaat, waarop wordt ingelogd. Zodra de televisie uitzending start zal er een website in beeld komen. Dit is kahoot.it. Dit voer je in op Google. Er zal ook in beeld staan welke code (de pin) moet worden gebruikt. Je komt dan bij het aanmelden terecht. Elk team moet een eigen naam bedenken en bij het aanmelden van het team wordt deze naam ingevoerd. Ook kunnen er enkele namen van deelnemers aan dit team worden toegevoegd. Als je bent aangemeld is het wachten tot de quiz gaat beginnen.
De quiz bestaat uit 5 ronden van 12 vragen. Tussen de rondes door zijn er andere programma onderdelen te bekijken, is er tijd om te plassen en een nieuw kopje koffie te pakken.
Mee doen kan dus door actief deel te nemen aan de quiz via een digitaal apparaat, maar als u dit niet doet, is het ook leuk. Want het juiste antwoord wordt direct na de verstreken tijd bekend op het scherm.
De presentatie van het programma is in handen van Marc Wonnink en Teuntje van Delft. De pubquiz zal worden gepresenteerd door twee bestuursleden van Oranje Vereniging Rijnsburg.

Naast dit ochtend vullende programma roepen wij ook iedereen op om de vlag uit te hangen, voor onze Koning. Maar onze driekleur staat ook voor samen, samen met elkaar, samen in verbondenheid, samen als natie en samen verbonden met het Huis van Oranje. Tussen 11 en 12 uur zal het carillon worden bespeeld door een beiaardier, om het dorp te laten horen dat het een bijzondere Koningsdag is.

’s Avonds om 19.30 uur kunt u kijken naar KerkTV. Daar zal onze zomeravondzang uit 2019 worden uitgezonden. Deze zangavond was met medewerking van een mannenensemble onder leiding van Hugo van der Meij.  De liederen die gezongen worden zullen ondertiteld zijn, zodat u thuis mee kunt zingen.

We wensen iedereen een bijzondere Koningsdag toe, blijf thuis, maar maak daar een klein feestje met de mensen die bij u zijn.

Close Menu

Aankomende evenementen