Skip to main content
Nieuws

Feest, 75 jaar Oranje Vereniging Rijnsburg!

By 6 januari 2020januari 12th, 2020No Comments

De voorzitter over 75 jaar OV Rijnsburg: ‘We laten ons verrassen met een extra dorpsfeest’.

2020 wordt voor Oranje Vereniging Rijnsburg een bijzonder jaar. Eind mei, zaterdag 30 mei 2020, bestaat de vereniging 75 jaar. ‘Reden voor een feestje, alleen laat het bestuur van de vereniging zich verrassen wat er precies gaat gebeuren’, laat de voorzitter van Oranje Vereniging Rijnsburg, weten.

Door Carin van der Spijk-Kralt

Dat vindt hij best spannend, want graag wil hij als voorzitter ‘altijd graag weten wat er speelt’.  De organisatie van deze extra feestweek ligt in handen van een jubileumcomité, die hier al een jaar met de voorbereidingen bezig is. Heemskerk: ‘Ze praten mij wel bij, maar houden als verrassing ook nog wat voor zich. Wij hebben begrepen dat er voor eind mei extra feestelijkheden in de steigers staan voor alle doelgroepen van ons dorp. Dat is eigenlijk ook de enige voorwaarde welke wij als bestuur hebben meegegeven aan het comité. Verder laten we ons graag verrassen’.  

Trots op bestuur
Zelf is Robert-Jan al 14 jaar bestuurslid van de grootste vereniging van Rijnsburg. De laatste vier jaar doet hij dit als voorzitter. ‘Als kind ging ik altijd met mijn moeder mee om de fietsjes voor het kindercorso op te steken. Ik hielp dan mee het fust opruimen, oase blokken opbinden. Na een paar jaar mocht ik ook andere klusjes naast het kindercorso doen en liep ik een hele week mee te helpen met van alles en nog wat. In 2005 mocht ik als aspirant bestuurslid de feestweek draaien en in januari 2006 ben ik toegetreden tot het bestuur’, vertelt de voorzitter. Hij voegt er aan toe dat hij trots is op het bestuur: ‘met elkaar vormen we een mooie mix van verschillende leeftijden, achtergronden en levensovertuigingen. Hierdoor houd je elkaar scherp, ontwikkel je elkaar en investeer je in een gezonde vereniging. Ik zeg wel eens dat we een soort familie zijn. Naast de liefde voor het Koninklijk Huis, is het feit dat we allemaal iets willen organiseren voor de inwoners van Rijnsburg, hetgeen ons samenbindt. We doen het met elkaar en dat is de kracht van onze vereniging’.

Hoogtepunt
Naast de activiteiten rond Koningsdag, 4 en 5 mei en de Kerst Inn, is de feestweek in augustus het jaarlijkse hoogtepunt van de vereniging. Robert-Jan hierover: ‘Oranje Vereniging Rijnsburg kan ook altijd een beroep doen op veel vrijwilligers en sponsoren. Zij steunen ons in werkhanden, maar ook financieel en in materiële zin. Daarom kunnen we doen wat we graag willen doen voor de inwoners van Rijnsburg. Daarbij staat lokale betrokkenheid hoog in het vaandel. We organiseren dorpsfeesten. Geen megafeesten waarbij veel mensen van buitenaf komen. Maar juist een groot aanbod van activiteiten voor alle inwoners om hen bij elkaar te brengen’.

Enthousiast
Het jaar 2020 wordt een druk jaar voor Oranje Vereniging Rijnsburg. ‘Ik zie er zeker naar uit. Wat mij opvalt is dat iedereen binnen het bestuur enthousiast blijft om van alles te organiseren. Met ook elk jaar weer nieuwe activiteiten. Ik ben dan ook enorm trots op de bestuursleden van onze vereniging. Stuk voor stuk zijn het kanjers. Maar zonder alle leden, vrijwilligers en sponsoren die ons een warm hart toe dragen hebben wij als Oranje Vereniging Rijnsburg geen bestaansrecht. Met elkaar wordt 2020 ook vast weer een heel bijzonder jaar’, besluit voorzitter Robert-Jan Heemskerk.

Close Menu

Aankomende evenementen