Skip to main content
BestuurFeestweekNieuwsPersbericht

Feestweek in Coronatijd

Inmiddels heeft u wel gehoord en gelezen dat de Feestweek er aan gaat komen. Er wordt nog steeds gewerkt aan het programma, er komt nog iets bij, er valt een activiteit af, maar het programma gaat steeds meer vorm krijgen.

  Oranje Vereniging Rijnsburg is gewend om te organiseren, Koningsdag, 4 & 5 mei, Feestweek en de Kerst-Inn. Maar het afgelopen jaar kon en er mocht er niets. Wat hebben wij hier last van gehad, wat heeft dat veel met ons gedaan. De Coronaregels wisselden continu, wat er voor zorgde dat plannen steeds weer moesten veranderen en nog steeds vinden er wijzigingen plaats.
Behalve dat het bestuur heel graag wil organiseren, zijn de Rijnsburgers echt wel toe aan een feestje. Ons bestuur wordt dan ook zeer regelmatig aangesproken op straat met de vraag: ‘Komt er een Feestweek?’ en ‘is er een Kermis, komt er een Kindercorso?’ Gelukkig kunnen we antwoorden dat er een Feestweek komt, maar hiervoor hebben we wel behoorlijk moeten omdenken.
Met het programmaboekje van 2019 op tafel, kijkend naar wat wel kan, want daar gaat het om, zijn we keuzes gaan maken. Inmiddels krijgt het programma steeds meer vorm, omdat de coronamaatregelen versoepeld zijn en we dus meer kunnen en mogen. Maar soms gaat iets ook niet door. Dat is natuurlijk jammer, maar sommige voorbereidingen starten al vroeg en konden door de steeds veranderende maatregelen niet worden opgestart. Daarnaast nemen de coronamaatregelen ook meer tijd in beslag in de Feestweek zelf. De inrichting van het dorp, denk daarbij aan hekken, borden en andere zaken die wij doen om de veiligheid van onze bezoekers te kunnen waarborgen. Het bestuur zal haar handen vol hebben aan alle regelgeving die dit jaar anders is.
Inmiddels is het duidelijk geworden dat er dit jaar geen Kermis zal zijn. Het Hoftuinplein voldeed niet aan de eisen waaraan de kermisexploitanten dit jaar moeten voldoen. Er zijn andere locaties aan de orde geweest, maar helaas bleek ook daar geen Kermis te kunnen komen.
Maar als je toch aan het omdenken bent en er een leeg Hoftuinplein tot je beschikking komt, dan wil je die vullen! Daarom zal er op donderdag 12 augustus, vrijdag 13 augustus en zaterdag 14 augustus een Festival op het Hoftuinplein zijn. De locaties waar voorheen feesttenten stonden, zijn dit jaar leeg, maar een Festival met live muziek en een eet- en wijnplein zal wel kunnen.
Zo blijkt dat waar een gat valt, dit weer gevuld wordt door een ander initiatief. Omdenken, we kunnen eigenlijk niet meer zonder! Hoe dit Festival zal worden vormgegeven, de programmering en verdere invulling zijn op dit moment onderwerp van gesprek. We gaan er vanuit dat we half juli een volledig programma kunnen presenteren. En dan niet alleen van het Festival, maar ook hoe de rest van de Feestweek gevuld zal worden.  
  We zullen u de komende tijd zeker op de hoogte houden. Mogelijk gaan we u ook om hulp vragen, want met alle regels waaraan we moeten voldoen, zullen we extra handen nodig hebben en vooral uw medewerking. Houdt u onze website en de social media in de gaten? Samen met de berichten in de Rijnsburger zullen dit de plekken zijn waar u het programma kunt vinden en waar u zich kan aanmelden om te helpen. Kaartjes kopen of aanmelden zal via deze website gaan verlopen. Dus blijf op de hoogte en volg ons!!

Close Menu

Aankomende evenementen