Skip to main content
Persbericht

Feestweek voor kinderen.

De Feestweek in Rijnsburg is een feestelijke week met een programma voor jong en oud. In dit artRijnsburger 2ikel vertellen wij u wat er allemaal voor kinderen wordt georganiseerd.

Maandag
Een skelterrace voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Je rijdt een rondje om de Vliet, met daarin twee gevaarlijke bochten de brug af. Mee doen kost € 1,00. Daarna snel naar Westerhaghe daar vindt dit jaar voor het eerst het suppen plaats. Staand op een supboard zo snel mogelijk een parcours in het Westerwater afleggen en de snelste tijd neerzetten. Een unieke belevenis. Je moet tijdens het suppen schoenen aan en een zwemdiploma hebben. Om 19.00 uur start het vissen langs het Kanaal. Inschrijven is niet nodig. Vissen is voor jongens en meisjes tot en met 15 jaar. Iedere deelnemer krijgt een lekker ijsje.

Dinsdag
Dit jaar is er op dinsdag voor groep 6, 7 en 8 voetbal op het Burg. Koomansplein. Deze ochtend kan je allerlei vaardigheden oefenen met een voetbal. Mensen van Rijnsburgse Boys en Come4sports zullen jullie hierbij helpen. Mee doen kost € 1,00.
Om 14.00 uur wordt de kermis geopend door Paw Patrol bekend van televisie. Paw Patrol gaat over zes heldhaftige pups: Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Zuma en Skye, die worden geleid door de 10-jarige Ryder. Samen werken ze hard om de inwoners van Adventure Bay te beschermen. Het blijft nog een verrassing wie er allemaal tijdens de opening van de kermis zullen zijn.
Om 18.30 uur begint het levend Kolonisten van Catan in de Voorhof, de Rijnsburgse versie van dit spel wordt gespeeld. Als je tussen 8 en 15 jaar bent kun je mee doen met het bouwen van dorpen en steden. Als je het spel niet kent, geeft dat niets, want het wordt uitgelegd. Meedoen kost niets!

Woensdag
Wederom is er voetbal op het Burg. Koomansplein. Vandaag voor groep 3, 4 en 5.
’s Middag is er bingo. De eerste groep die mee kan doen is voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar, de tweede groep is voor kinderen vanaf 11 jaar. Het is in de Voorhof en het meedoen kost € 1,00.
Om 18.30 uur kan je mee doen met de Vlietloop. Je loopt 3 rondjes om de Vliet. Best pittig. Je kan mee doen van 0 tot 15 jaar, dus probeer het eens!! Om 18.00 uur begint de inschrijving en meedoen kost € 2,00.
Hou je van een sprintje trekken? Dan kun je met een groep van 4 kinderen mee doen met de Bruggenloop, een estafette. Er wordt gestart in twee poules: 8, 9 & 10 jaar en 11, 12 & 13 jaar. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur. Mee doen is gratis!
Voor de jeugd tussen de 12 en 17 jaar is vanaf 20.00 uur een feest in de Gogo! De inmiddels beroemde Rijnsburgse DJ Stan Frijns zal de beste muziek ten gehore brengen. De toegang is € 2,-.

Donderdag
Vandaag is alles in het centrum. ’s Morgens zien we jullie natuurlijk allemaal meelopen met het Kindercorso. De kaartjes hiervoor zijn in de verkoop gegaan. Bij zowel Slijterij ’t Vaatje als De Grim Sport zijn de kaartjes te koop voor € 7,50, bent u lid van OV Rijnsburg, dan kost een kaartje met de OV ledenpas 2016 maar € 5,00.
Kinderen vanaf 10 jaar kunnen meedoen met tonnetje steken of durf je mee te doen met Spuit ‘m erover? Je kan wel nat worden!! Misschien durft je vader of moeder ook wel mee te doen… trek wel schoenen aan die in het water mogen.
Net als afgelopen jaar verzorgen de dames van DWS weer een spetterende MINI-DISCO waarbij de kinderen uitgedaagd worden om te dansen. Dit jaar ook een ‘Stormbaan voor de allerkleinste’. Spelenderwijs leren turnen: klimmen, klauteren, springen en rollen.
Op het Burg. Koomansplein kun je mastklimmen.
Als je echt van avontuur houdt dan nodigen we je uit voor de nieuwe activiteit: de mountainbike technic clinic. Onder leiding van voormalig Nederlands kampioen mountain biketrial, Patrick Smit, leer je een aantal trucs op je mountainbike. Je mag je eigen fiets meenemen, maar wij hebben ze ook. Ben je tussen de 8 en 17 jaar dan mag je dit niet missen!
En op veler verzoek dit jaar voor de jeugd tot 18 jaar ‘cola schuiven’ op het Burg. Koomansplein. Doe mee met drie vrienden en zorg dat je de ton op precies de juiste plek laat stoppen. Lukt je dat niet……………….. tja dan wacht je een verrassing. Lukt het jou en je team wel, dan staat er iets lekkers voor jullie klaar.

Vrijdag
Kun je taart of iets anders lekkers bakken? Dan kan je meedoen met de taartenbakwedstrijd. Het thema dit jaar is: Heel Rijnsburg bakt!! Kinderen tot en met 16 jaar maken kans op een prijs! Maar er is ook een stoepkrijtfestival, een springkussenfestijn, allemaal op vrijdagmorgen. Papa en mama kunnen dan koffiedrinken, terwijl jij je wel vermaakt!
’s Middags is er een spelletjesmiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar op het plein. Allemaal leuke spelletjes iets lekkers en ook nog een slushpuppy, wat wil je nog meer. Voor €2,- kun je 8 spelletjes doen.
Natuurlijk proberen we iedere groep in de Feestweek binnen boord te halen. Dit lukt ons al een aantal jaren met groot succes voor de kinderen tussen de 8 en 18 jaar, met een beperking of van het speciaal onderwijs. Vanaf 19.30 uur barst het feest los in de bovenzaal van de Immanuelkerk. Dit jaar zal Willem van Zuijlen zorgen voor de perfecte muziek en…… heb je een verzoeknummer zorg dat Willem het weet dan zal hij deze vast draaien.
Om 20.00 uur is er in de Gogo voor de jeugd van 12 – 17 jaar weer een heuse schuimparty! Het is bijna jammer dat papa en mama er niet in mogen, wij denken echt dat zij jaloers zijn, heerlijk een schuimparty! De toegang is € 3,-.
Als afsluiter van de vrijdag is er natuurlijk weer een lampionnenoptocht!!

Zaterdag
Speciaal voor kinderen een activiteit waarbij je nat wordt. Doe je zwembroek en je waterschoenen aan! Kom naar de Kazerne langs het Kanaal. Dat wordt hartstikke leuk!
Op de kermis is het vandaag Familiedag je krijgt bij diverse attracties € 0,50 korting,