Skip to main content
Feestweek

FEESTWEEK VOOR KINDEREN

De Feestweek in Rijnsburg is een feestelijke week met een programma voor jong en oud. In dit artikel vertellen wij u wat er allemaal voor kinderen wordt georganiseerd.

Maandag

Nieuw dit jaar is de open middag op de kinderboerderij Westerweide met verschillende activiteiten. Naast het vasthouden van konijnen en cavia’s zijn er ook ‘spannende’ dieren om vast te houden. Speciaal voor deze middag zijn er slangen en reptielen aanwezig. Durf jij ze vast te houden?
Maar er is deze middag nog veel meer te doen, zoals een dierenbingo, je kunt een dieren glittertattoo laten zetten, op de foto met je favoriete dier en nog veel meer. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen een geweldig uitje aan het begin van de Feestweek. Wij kunnen ons niet voorstellen dat u daar niet bij wilt zijn! Vindt u wandelen leuk en heeft u een goede conditie dan kunt u deelnemen aan de wandeltocht. Deze tocht is ook uitermate geschikt voor kinderen. Ongeveer 10 kilometer lang is de wandeltocht. Er zijn diverse stempelposten en aan het einde………..ontvangt u natuurlijk een medaille!
Voor de minder sportieve mensen hebben we vissen. Rustig kijken naar de kinderen die vissen en een praatje maken met iedereen die u daar tegenkomt. Om 19.00 uur start het vissen langs het Kanaal. Inschrijven is niet nodig. Vissen is voor jongens en meisjes tot en met 18 jaar. Iedere deelnemer krijgt een lekker ijsje. Ook om 19.00 uur start het feest op het Burg. Koomansplein. Lokaal bekende en ervaren DJ’s zullen er een feest van maken en het plein op zijn kop zetten.

Dinsdag
Op dinsdag trappen dit jaar af met de activiteit GPS-Speurtocht. Niet alleen voor kinderen, maar samen met je ouders de schat zoeken dat is toch wel heel spannend. Wandelend door ons mooie dorp speur je aan de hand van GPS-coördinaten naar de puzzels. De coördinaten voert u in op Google Maps op uw smartphone. Wie wil dit nu niet, legitiem met je smartphone in de hand lopen! Iedere dag kunt u zoeken naar de schat. Vrijdagmiddag om 16.00 uur sluit de speurtocht. Overigens kan de GPS-Speurtocht ook alleen door volwassenen worden gelopen.
Willen de kinderen meedoen met het Kindercorso op donderdag dan is vandaag de dag om de fiets in te leveren. Bij zowel Slijterij ’t Vaatje als The Read Shop zijn de kaartjes te koop voor € 7,50, bent u lid van OV Rijnsburg, dan kost een kaartje met de OV ledenpas 2019 maar € 5,00. De fiets, of ander vervoermiddel, moet wel een standaard hebben en geen mandje in verband met het steken van de bloemen. U kunt de fiets inleveren bij de fietsenstalling aan de entree van de Bloemenveiling Royal FloraHolland. De fietsen kunnen ingeleverd worden tussen 09.00 – 18.00 uur.
Om 14.00 uur wordt de kermis geopend door meneer de Uil van de Fabeltjeskrant. Niet alleen bekend bij kinderen maar ook bij hun ouders. Wie kent de afsluitende tekst niet: ‘Dag, lieve kijkbuiskinderen en oogjes dicht en snaveltjes toe’. Natuurlijk kunnen de kinderen op de foto met de bekende meneer de Uil.
Om 18.30 uur begint het levend Kolonisten van Catan in de Voorhof. Dit jaar hebben we een Feestweek versie van het spel gemaakt. Kinderen die tussen 8 en 15 jaar zijn kunnen mee doen met het bouwen van dorpen en steden. Als uw kinderen het spel niet kennen, geeft dat niets, want het wordt uitgelegd. En o ja, ze krijgen ook nog iets lekkers te eten en iets te drinken.

Woensdag
Ook vandaag kan iedereen weer meedoen met de GPS-speurtocht.
Het Burg. Koomansplein is vandaag omgetoverd tot een voetbalplein. Samen met Rijnsburgse Boys organiseert Come4Sports dit spektakel. Tussen 10.00 – 11.30 uur is het voor de groepen 3, 4 en 5. En tussen 12.00 – 13.30 uur is het voor de groepen 6, 7 en 8. Het gaat om de groep waar de kinderen het komende jaar naar toe zullen gaan. Trek hen gymschoenen en een korte broek aan en kom met ze naar het plein. Er wordt een klein toernooitje georganiseerd.
Zoals de ochtend in het teken staat van sport, is het ’s middags tijd voor rust: BINGO. De eerste groep start om 14.15 uur en is voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar. De tweede groep is voor kinderen vanaf 11 jaar en start om 16.15 uur. Vader en moeder kunnen thuis blijven, want er zijn mensen om te helpen. Ook al vinden uw kinderen het nog een beetje moeilijk, wij gaan hen helpen. Natuurlijk is ook hier wat lekkers te eten en iets te drinken. Het is in de Voorhof en het meedoen kost 1 munt.
Om 18.30 uur start de Vlietloop. Kinderen lopen 3 rondjes om de Vliet. Best pittig. Er kan worden meegedaan van 0 tot 15 jaar, dus laat het ze eens proberen. Om 18.00 uur begint de inschrijving en meedoen kost 1 munt.
Zijn de kinderen moe geworden van de Vlietloop of Bruggenloop dan kunt u om 19.30 uur uitrusten op het Burg. Koomansplein. Hier start dan het muzikaal uitblazen door orkesten van de Flora Band. Misschien vinden de kinderen het wel zo leuk dat ze er volgend jaar zelf bij zijn!

Donderdag
Vandaag is alles in het centrum van Rijnsburg.
Natuurlijk kunt u de GPS-speurtocht weer lopen.
’s Morgens zien we de kinderen natuurlijk allemaal meelopen met het Kindercorso in prachtige kleren. Komen de kinderen verkleed? Dat vind de organisatie erg leuk! Wist u dat het Kindercorso zo’n unieke activiteit is dat het Guiness Book of Records het niet eens wil vermelden in het boek? Er is nergens op de wereld een activiteit waarmee wij een wedstrijd kunnen doen. Is wel jammer, maar………… we hebben dus al gewonnen!!
Zoals het Kindercorso hoort bij de Rijnsburgse Feestweek geldt dit ook voor het tonnetje steken. Vraag maar eens aan de opa’s of oma’s, die hebben vast ook vroeger wel eens meegedaan. Iedereen kan meedoen als zij 10 jaar of ouder bent hoe leuk zou het zijn al er een volwassene mee gaat zoals vroeger, dat zou echt heel leuk zijn.
Kinderen die toch al nat zijn, of misschien zijn ze nog wel droog, kunnen doorlopen naar de Vliet. Daar ligt de boegspriet klaar, een lange steeds dunner wordende ronde stam. Hier moet overheen worden gelopen naar de andere kant en aan de bel worden getrokken. Wie gaat dit jaar winnen? Trek wel schoenen aan die in het water mogen.
Sinds vorig jaar is het buikschuiven weer terug. Op je buik over een baan van 50 meter, die is ingesmeerd met groene zeep, zover mogelijk schuiven. En als het even kan in de bak met water aan het einde van de baan eindigen. Er mag met het buikschuiven worden meegedaan als je tussen de 12 en 16 jaar bent.

Vrijdag
Vanaf 9 uur kan weer worden gestart met de GPS-speurtocht.
Zowel ouders als kinderen kunnen taart of iets anders lekkers bakken. Vindt u dat leuk om alleen of samen te doen? Dan kan u meedoen met de taartenbakwedstrijd. Er zijn diverse prijzen te winnen. Waaronder ook eentje speciaal voor kinderen tot en met 16 jaar! Wij zijn heel benieuwd naar de creativiteit van de kinderen uit Rijnsburg.
Als u de taart heeft ingeleverd kunnen de kinderen gelijk meedoen met de straattekenwedstrijd, hier is het thema: Betsy op de boerderij. Ze kunnen ook op de foto met een boer of boerin, misschien ook wel met beide. Zijn ze klaar met tekenen, dan kunnen ze even springen op de springkussens die op het plein van de Wilhelminaschool staan. Dan kunnen ze even alle energie kwijt.
En voor vader en moeder? U kunt al die tijd lekker koffie drinken op het Burg. Koomansplein en na 10.30 uur ook nog proeven van de taarten die ingeleverd zijn.
Wilden u kinderen altijd al heel graag naar de kermis, maar vinden zij al die muziek teveel herrie en de lichten veel te fel? Ga dan vandaag tussen 12.00 – 15.00 uur naar de prikkelarme kermis. Ook voor toegang tot de kermis.
’s Middags is er een spelletjesmiddag voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar op het plein. Allemaal leuke spelletjes, wat denkt u van spijkerbroek hangen, koe melken, sjoelen en nog veel meer. Natuurlijk krijgen zij hier ook iets lekkers.
Zijn de kinderen na al die spelletjes moe en hebben ze honger, blijf dan op het plein om met z’n allen barbecueën. Na de spelletjesmiddag toveren wij het Burg. Koomansplein om tot een BBQ plein.
Natuurlijk proberen we iedere groep in de Feestweek binnen boord te halen. Dit lukt ons al een aantal jaren met groot succes voor de kinderen tussen de 8 en 18 jaar, met een beperking of van het speciaal onderwijs. Vanaf 19.30 uur barst het feest los in de bovenzaal van de Immanuelkerk.
Bent u al die activiteiten een beetje zat en op zoek naar wat rustigers dan bent of u kind uitgenodigd om een potje te gaan dammen op vrijdagavond in de Voorhof. Wij weten al jaren dat het nog niet zo makkelijk is, dammen. Dus gaat u het eens proberen.
Als afsluiter van de vrijdag is er natuurlijk weer een lampionnenoptocht!!

Zaterdag
Het waterspektakel langs het Kanaal is een activiteit waarbij je nat wordt.
Trek de kinderen een zwembroek en waterschoenen aan! Kom naar de Kazerne langs het Kanaal. Dat wordt hartstikke leuk! Ook dit jaar is de Brandweer weer van de partij. Kinderen mogen zelf ook even oefenen met de brandweerspuit.
Op de kermis is het vandaag Familiedag bij diverse attracties kan je € 0,50 korting krijgen.
U zult vandaag moeten kiezen, het nat worden bij het waterspektakel of kijken naar Goochelaar Bertus op het Burg. Koomansplein. Hij houdt u voor de gek, terwijl je ernaar kijkt, snap je niet hoe het kan gebeuren. Met zijn verhalende goocheltrucs en een hilarische boekenwurm vermaakt hij de niet alleen de kinderen, maar ook de ouders. Het is leuk voor de kinderen om vooraan te zitten. Ouders mogen vanaf de tribune, achter de kinderen, toekijken. En natuurlijk aan het einde van de Feestweek………..het vuurwerk langs het Kanaal een mooie opblijfavond voor de kinderen!

Close Menu

Aankomende evenementen