Skip to main content
FeestweekNieuws

Feestweek voor kinderen 

De Feestweek in Rijnsburg is een feestelijke week met een programma voor jong en oud. In dit artikel vertellen wij u wat er allemaal voor kinderen wordt georganiseerd.  

Maandag 

Ook dit jaar is er een open middag op de Kinderboerderij Westerweide met verschillende activiteiten. Naast het vasthouden van konijnen en cavia’s kunt u ook knuffelen met April, Loes en Theo.  
Maar er is deze middag nog veel meer te doen, je kunt een dieren glittertattoo laten zetten, op de foto met je favoriete dier en nog veel meer. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen een geweldig uitje aan het begin van de Feestweek. Wij kunnen ons niet voorstellen dat u daar niet bij wilt zijn! Tussen 14.00 en 16.00 uur wachten de dieren op de kinderen.  
Vindt u wandelen leuk en heeft u een goede conditie dan kunt u deelnemen aan de wandeltocht. Deze tocht is ook uitermate geschikt voor kinderen. Ongeveer 10 kilometer lang is de wandeltocht. Er zijn diverse posten en aan het einde………..ontvangt u natuurlijk een medaille! Vertrekken kan tussen 18.30 en 19.00 uur vanaf het Burg. Koomansplein. 

Voor de minder sportieve mensen hebben we een andere sport, namelijk vissen. Rustig kijken naar de kinderen die vissen en een praatje maken met iedereen die u daar tegenkomt. Om 19.00 uur start het vissen langs het Kanaal. Inschrijven is niet nodig. Vissen is voor jongens en meisjes tot en met 18 jaar. Iedere deelnemer krijgt een lekker ijsje.  
Ook om 19.00 uur start het feest op het Feestterrein. Alleen deze avond is er entree voor alle leeftijden.  

Dinsdag 
Op dinsdag start de activiteit GPS-Speurtocht vanaf 9.00 uur. Niet alleen voor kinderen, maar samen met je ouders de schat zoeken dat is toch wel heel spannend. Wandelend door ons mooie dorp speur je aan de hand van GPS-coördinaten naar de puzzels. De coördinaten voert u in op Google Maps op uw smartphone. Wie wil dit nu niet, legitiem met je smartphone in de hand lopen! Iedere dag kunt u zoeken naar de schat. Vrijdagmiddag om 16.00 uur sluit de speurtocht. Overigens kan de GPS-Speurtocht ook alleen door volwassenen worden gelopen. 

Willen de kinderen meedoen met het Kindercorso op donderdag dan is vandaag de dag om de fiets in te leveren. Bij zowel Slijterij ’t Vaatje als The Read Shop zijn de kaartjes te koop voor € 9,00 bent u lid van OV Rijnsburg, dan kost een kaartje met de OV ledenpas 2022 maar € 6,00. De fiets, of ander vervoermiddel, moet wel een standaard hebben en geen mandje in verband met het steken van de bloemen. U kunt de fiets inleveren bij de fietsenstalling aan de entree van de Bloemenveiling Royal FloraHolland. De fietsen kunnen ingeleverd worden tussen 09.00 – 18.00 uur. Kaartjes zijn overigens ook op de website te koop. 

Vanaf 10.30 uur wordt De Voorhof omgetoverd tot een waar bordspellen paradijs. In samenwerking met The Readshop kunnen er allemaal bordspellen uitgeprobeerd worden. Er zijn spellen voor jong en oud, loop even binnen voor een bijzondere ervaring.  

Om 14.00 uur wordt de kermis geopend door Bing het konijn. Het drie jaar oude konijn, komt vanmiddag zonder zijn vriendje Flop. Natuurlijk kunnen de kinderen op de foto met het bekende konijn Bing.  

Om 14.00 uur start voor de eerste keer het FIFA Toernooi in De Voorhof. De grote zaal wordt omgetoverd tot een groot voetbalveld, wel op de Playstation. ’s Middags is het voor kinderen tot en met 15 jaar. In de avond is het voor iedereen van 16 jaar en ouder. Hiervoor is het noodzakelijk dat iedereen zich vooraf opgeeft via de website.  

Om 18.30 uur begint het levend Kolonisten van Catan in de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk. We spelen een Feestweek versie van het spel. Kinderen die tussen 8 en 15 jaar zijn kunnen mee doen met het bouwen van dorpen en steden. Als uw kinderen het spel niet kennen, geeft dat niets, want het wordt uitgelegd. En o ja, ze krijgen ook nog iets lekkers te eten en iets te drinken.  

Woensdag 

Ook vandaag kan iedereen weer meedoen met de GPS-speurtocht.  

Hebben de kinderen na het spelen van het FIFA toernooi vierkante ogen gekregen dan is het nu tijd voor bewegen. Vanaf 10.00 uur staan er allemaal spellen klaar voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het Welzijnskwartier begeleidt de kinderen op het voetbalveld in de Kleipetten. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en is gratis.  

Zoals de ochtend in het teken staat van sport, is het ’s middags tijd een binnen spel: BINGO. De eerste groep start om 14.15 uur en is voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar. De tweede groep is voor kinderen vanaf 11 jaar en start om 16.15 uur. Vader en moeder kunnen thuis blijven, want er zijn mensen om te helpen. Ook al vinden uw kinderen het nog een beetje moeilijk, wij gaan hen helpen. Natuurlijk is ook hier wat lekkers te eten en iets te drinken. Het is in de Voorhof en het meedoen kost 2 munten.  

Om 18.30 uur start de Vlietloop. Dit jaar zijn er voor het eerst twee leeftijdscategorieën voor de kinderen. Tot en met 9 jaar lopen de kinderen drie ‘halve’ rondes van ongeveer 250 meter. De kinderen van 10 – 17 jaar lopen 3 rondjes om de Vliet, best pittig. Om 18.00 uur begint de inschrijving en meedoen kost 2 munten.  

Zijn de kinderen moe geworden van de Vlietloop, dan kunt u om 19.00 uur uitrusten op het Burgemeester Koomansplein. Hier start dan het Muzikaal uitblazen door orkesten van de Flora Band. Misschien vinden de kinderen het wel zo leuk dat ze er volgend jaar zelf bij zijn! 

Donderdag 

Vandaag is alles in het centrum van Rijnsburg.  

Natuurlijk kunt u de GPS-speurtocht weer lopen.  

’s Morgens zien we de kinderen natuurlijk allemaal meelopen met het Kindercorso in prachtige kleren. Komen de kinderen verkleed? Dat vindt de organisatie erg leuk! Wist u dat het Kindercorso zo’n unieke activiteit is dat het Guiness Book of Records het niet eens wil vermelden in hun boek? Er is nergens op de wereld een activiteit waarmee wij een wedstrijd kunnen doen. Is wel jammer, maar………… we hebben dus al gewonnen!! 

Zoals het Kindercorso hoort bij de Rijnsburgse Feestweek geldt dit ook voor het tonnetje steken. Vraag maar eens aan de opa’s of oma’s, die hebben vast ook vroeger wel eens meegedaan. Iedereen kan meedoen als zij 10 jaar of ouder zijn hoe leuk zou het zijn al er een volwassene mee gaat zoals vroeger, dat zou echt heel leuk zijn.  

Ook staat het buikschuiven weer op het programma. Op je buik over een baan van 50 meter, die is ingesmeerd met groene zeep en dan zover mogelijk schuiven. En als het even kan in de bak met water aan het einde van de baan eindigen. Er mag met het buikschuiven worden meegedaan als je tussen de 13 en 18 jaar bent.  

Vrijdag 

Vanaf 9 uur kan weer worden gestart met de GPS-speurtocht.  

Zowel ouders als kinderen kunnen taart of iets anders lekkers bakken. Vindt u dat leuk om alleen of samen te doen? Dan kan u meedoen met de taartenbakwedstrijd. Er zijn diverse prijzen te winnen. Waaronder ook eentje speciaal voor kinderen tot en met 16 jaar! Wij zijn heel benieuwd naar de creativiteit van de kinderen uit Rijnsburg.  
Als u de taart heeft ingeleverd kunnen de kinderen gelijk meedoen met de straattekenwedstrijd. Zijn ze klaar met tekenen, dan kunnen ze even springen op de springkussens die op het Burgemeester Koomansplein staan. Dan kunnen ze even alle energie kwijt.  

En voor vader en moeder? U kunt al die tijd lekker koffie drinken op het Burg. Koomansplein en na 10.30 uur ook nog proeven van de taarten die ingeleverd zijn. 

Wilden u kinderen altijd al heel graag naar de kermis, maar vinden zij al die muziek teveel herrie en de lichten veel te fel? Ga dan vandaag tussen 12.00 en 15.00 uur naar de prikkelarme kermis.  

’s Middags is er een spelletjesmiddag voor kinderen op het plein. Allemaal leuke spelletjes, wat denkt u van koe melken, sjoelen en nog veel meer. Natuurlijk krijgen zij hier ook iets lekkers. 

Natuurlijk proberen we iedere groep in de Feestweek binnen boord te halen. Dit lukt ons al een aantal jaren met groot succes voor de kinderen tussen de 8 en 18 jaar, met een beperking of van het speciaal onderwijs. Vanaf 19.30 uur barst het feest los in de De Voorhof.  
Bent u al die activiteiten een beetje zat en op zoek naar wat rustigers dan bent of u kind uitgenodigd om een potje te gaan dammen op vrijdagavond in de Voorhof. Wij weten al jaren dat het nog niet zo makkelijk is, dammen. Dus gaat u het eens proberen.  
Als afsluiter van de vrijdag is er natuurlijk weer een lampionnenoptocht!! 

Zaterdag 

Het waterspektakel is dit jaar verplaatst naar de Vliet, een activiteit waarbij je bijna zeker nat wordt.  

Trek de kinderen een zwembroek en waterschoenen aan! Kom naar de Vliet. Dat wordt hartstikke leuk! Ook dit jaar is de Brandweer weer van de partij. Kinderen mogen zelf ook even oefenen met de brandweerspuit.  

Op de kermis is het vandaag Familiedag bij diverse attracties kan je € 1,00 korting krijgen. Deze bonnen tref je aan in ons online boekje.  

U zult vandaag moeten kiezen, het nat worden bij het waterspektakel of kijken de theatervoorstelling ‘Stampot, een sprookjesmix’. U kunt deze voorstelling bijwonen in de gymzaal aan de Korte Vaart. Het is leuk voor de kinderen om vooraan te zitten. In de sportzaal mag u geen schoenen aan, dit geldt voor de kinderen en de ouders.   

’s Vanaf 17.00 uur is er een Open BBQ op het Burg. Koomansplein. Er zijn speciale vleespakketten beschikbaar voor de kinderen. Online kunt u zich hiervoor aanmelden.  
Helaas komt er een einde aan de Feestweek………..met het vuurwerk langs het Kanaal, dat is gelijk een mooie opblijfavond voor de kinderen! 

Close Menu

Aankomende evenementen