Skip to main content
Feestweek

Feestweek voor kinderen.

De Feestweek in Rijnsburg is een feestelijke week met een programma voor jong en oud. In dit artikel vertellen wij u wat er allemaal voor kinderen wordt georganiseerd.

Maandag
Een skelterrace voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Je rijdt een rondje om de Vliet, met daarin twee gevaarlijke bochten de brug af. Mee doen kost € 1,00. De inschrijving start om 13.30 uur.
Om 19.00 uur start het vissen langs het Kanaal. Inschrijven is niet nodig. Vissen is voor jongens en meisjes tot en met 15 jaar. Iedere deelnemer krijgt een lekker ijsje en ontvangt een gratis lot!

Dinsdag
Dit jaar is er op dinsdag voor groep 6, 7 en 8 korfbal op het Burg. Koomansplein. Er wordt een toernooi 4-Korfbal gespeeld. Mee doen kost € 1,00.
Om 14.00 uur wordt de kermis geopend door het Elsa en Olaf bekend van de film Frozen. Om 18.30 uur begint het levend Kolonisten van Catan in de Voorhof, de Rijnsburgse versie van dit spel wordt gespeeld. Als je tussen 8 en 15 jaar bent kun je mee doen met het bouwen van dorpen en steden. Als je het spel niet kent, geeft dat niets, want het wordt uitgelegd. Meedoen kost niets!
Ben je sportief? Dan kun je ook nog vanaf 19.30 uur badmintonnen in sporthal het Waterbos. Dat kan vanaf 10 jaar. Je hoeft alleen maar sportschoenen (geen zwart zolen) en sportkleding aan.

Woensdag
Wederom is er korfbal op het Burg. Koomansplein. Vandaag voor groep 3, 4 en 5.
’s Middag is er bingo. De eerste groep die mee kan doen is voor kinderen van 8, 9 en 10 jaar, de tweede groep is voor kinderen vanaf 11 jaar. Het is in de Voorhof en het meedoen kost € 1,00.
Om 18.30 uur kan je mee doen met de Vlietloop. Je loopt 3 rondjes om de Vliet. Best pittig. Je kan mee doen van 0 tot 15 jaar, dus probeer het eens!! Om 18.00 uur begint de inschrijving en meedoen kost € 2,00.
Hou je van een sprintje trekken? Dan kun je met een groep van 4 kinderen mee doen met de Bruggenloop, een estafette. Er wordt gestart in twee poules: 8, 9 & 10 jaar en 11, 12 & 13 jaar. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur. Mee doen is gratis!

Donderdag
Vandaag is alles in het centrum. ’s Morgens zien we jullie natuurlijk allemaal meelopen met het Kindercorso. De kaartjes hiervoor zijn in de verkoop gegaan. Bij zowel Slijterij ’t Vaatje als De Grim Sport zijn de kaartjes te koop voor € 7,50, bent u lid van OV Rijnsburg, dan kost een kaartje maar € 5,00.
Kinderen vanaf 10 jaar kunnen meedoen met tonnetje steken of durf je mee te doen met Spuit ‘m erover? Je kan wel nat worden!! Misschien durft je vader of moeder ook wel mee te doen…
’s Middags is er een kinderfeestje in de Feesttent van Oranje met een springkussen en een kegelbaan, ook komen de juffen van DWS, om mee dansen in de kinderdisco. Op het Burg. Koomansplein kun je mastklimmen. Om 18.30 uur begint levend stoelendans voor kinderen. En de nieuwe activiteit Bouncing Balls voor kinderen vanaf 12 jaar begint om 20.30 uur en is echt spectaculair, misschien willen je vader en moeder ook wel meedoen?

Vrijdag
Kun je taart of iets anders lekkers bakken? Dan kan je meedoen met de taartenbakwedstrijd. Het thema voor dit jaar is: fruit. Leuk en lekker!! Kinderen tot en met 16 jaar maken kans op een prijs! Maar er is ook een stoepkrijtfestival, een springkussenfestijn, allemaal op vrijdagmorgen. Papa en mama kunnen dan koffie drinken, terwijl jij je wel vermaakt!
’s Middags is er een spelletjesmiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar op het plein. Allemaal leuke spelletjes en ook nog iets lekkers en wat te drinken, wat wil je nog meer. Voor de kinderen die langer zijn dan 1.60 meter is er een nieuwe activiteit ‘Fiets ‘m Omhoog. Kon je vorig jaar Rijnsburg nog vanaf de Toren bekijken, nu kan je dat vanaf de fiets!!
’s Avonds is er natuurlijk weer een lampionnenoptocht!!

Zaterdag
Speciaal voor kinderen een activiteit waarbij je nat wordt. Doe je zwembroek en je waterschoenen aan! Kom naar de Kazerne langs het Kanaal. Dat wordt hartstikke leuk! Op de kermis is het vandaag Familiedag, hiervoor kan je de kortingsbonnen uit het programmaboekje gebruiken.