Skip to main content
Koningsdag

Jong klassiek talent

Zaterdag 20 april organiseert Oranje Vereniging Rijnsburg wederom een Rijnsburg Klassiek in de Burgt. Vanaf 18.45 uur is de Burgt open en is er tijd voor ontmoeting, de avond start om 19.30 uur.  

 Jong talent
De muzikanten van deze avond spelen allemaal bij Muziekschool Katwijk en zijn ook geboren en/of getogen in Katwijk en omgeving. De oudste muzikant, Bart Remmelzwaal is 23 jaar oud. En werd pas op zijn 16e gegrepen door de piano. Wessel Schuitemaker is 19 jaar oud speelt sinds zijn 5e jaar piano. Hij vindt de piano een fijn instrument omdat hij hierbij geen andere musici nodig heeft om een stuk compleet te laten klinken.
Naast de twee pianisten, spelen er ook drie violisten deze avond samen met een andere pianist. Ze zijn allen ook nog jong! Samen vormen zij Strijkensemble Stapel. Anneroos Meijvogel is 19 jaar oud, Fleur van der Laan is 21 jaar en Nicolette Corsèl is ook 21 jaar oud en jongste van alle muzikanten is Leonard van Eer, hij is 17 jaar. 

 Piano
Twee van hen spelen op de piano. Bart Remmelzwaal speelt Ballade No. 1 In G-klein, Op. 23 van Frédéric Chopin. Hierover zegt hij: ‘Het is een aangrijpend verhaal dat je als luisteraar vanaf het begin meeneemt in een emotionele achtbaan en niet meer loslaat tot het einde. Het bevat schitterende zangerige melodieën, een meeslepende narratieve structuur, en als kers op de taart een beetje pianistische virtuositeit.’
Wessel Schuitemaker zal misschien iets minder bekende muziekstukken spelen, maar de verrassing zit ‘m in de schoonheid van de muziek en de manier waarop Wessel de uitdagende stukken ten gehore brengt. 

 Strijkensemble Stapel
Dit zijn 3 vrouwelijke violisten die samen met een pianist spelen. Zij maken pas sinds kort met elkaar in deze samenstelling muziek. Wel speelden ze al langere tijd bij Muziekschool Katwijk. Zij staan onder begeleiding van docent Hans Penders. Hij kiest de muzikale stukken uit, die de muzikanten wel kunnen waarderen, maar deze muziek daagt hen vooral ook uit! Zo luisteren ze naar elkaar en musiceren ze echt samen.  

U bent van harte welkom om deze mooie muzikale avond in de Burgt bij te wonen. De avond is gratis te bezoeken, maar een vrije donatie kan worden gedaan bij de uitgang.  

Close Menu

Aankomende evenementen