Skip to main content
BestuurKerst-Inn

Kerstsamenzang

By 1 december 2022december 22nd, 2022No Comments

Zaterdag 10 december om 19.30 uur zal er weer een Kerstsamenzangavond worden georganiseerd door Oranje Vereniging Rijnsburg. In 2019 organiseerden zij deze samenzangavond voor het laatst. Hoewel in 2021 alles voorbereid was voor deze avond, gooide ook toen corona roet in het eten. Maar dit jaar zal er weer heerlijk gezongen kunnen worden in de Grote- of Laurentius Kerk.

In de ochtend van 10 december zal het bestuur de Kerstboom weer optuigen. Deze metershoge boom zal versierd worden met sterren. De Kerstboom zorgt voor sfeer op het Burg. Koomansplein. Ook zal de kerk worden aangekleed met kerststerren en kerstgroen.

Het programma van de samenzang is met zorg samengesteld. Er zullen echte kerstliederen gezongen worden, dit gebeurt onder orgelbegeleiding van Dick Durieux. Hij zal muzikaal ondersteund worden door Dennis Rooijers en René de Mooij op de bes cornet en Martine van Dijk zal de dwarsfluit bespelen, Rob Aarssen zit achter het slagwerk. Samen zullen zij deze avond muzikaal omlijsten. Mannenzanggroep Jeruël zal ook enkele liederen ten gehore brengen. Zij worden begeleid op het orgel door Ton Baris.

Op het programma staan onder anderen de volgende liederen: Komt allen tezamen en Midden in de winternacht. Natuurlijk sluiten we de avond af met het Ere zij God!

Aan het einde van deze samenzang kunt u op het plein voor de kerk, gezellig napraten met de andere bezoekers. Dit kan onder het genot van een glaasje glühwein of een kommetje erwtensoep. Natuurlijk zal er ook traditioneel overheerlijk krentenbrood zijn.

Het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg kijkt er naar uit om u op deze avond te ontvangen. De avond start om 19.30 uur en is gratis. Aan het einde van de avond zal er bij de uitgang van de kerk een collecte zijn, ten bestrijding van de onkosten.
We hopen u hier te ontmoeten.

Close Menu

Aankomende evenementen