Skip to main content
KoningsdagPersbericht

Koningsdag, aanmelden!

Als u dit leest, is de Oranje Flyer met het programma voor Koningsdag ook bij u op de mat gevallen!

Vorige week kon u al lezen over een aantal programma onderdelen, deze week nemen wij u mee in een aantal andere onderdelen. Maar niet voordat we u vertellen dat het belangrijk is om u voor sommige activiteiten in te schrijven. Zo kunt u met 2 tot 6 teamleden mee doen aan de Oranje Boven Pubquiz op de avond voor Koningsdag, 26 april. Het is verstandig om hier vooraf al kaartjes voor te kopen! Als u van plan bent om op de Vrijmarkt te gaan staan, huurt u dan een kraampje? Dat kan, maar op een kleedje kan natuurlijk ook. De eerste kramen zijn al verkocht, dus wacht niet te lang! Bij het gezellige Dorpsontbijt kunt u met vrienden en familie aanschuiven. Voor de inkoop van alle ontbijtwaren is het handig voor de organisatie om te weten hoeveel mensen er komen. En als u gek bent op muziek en ook op bingo, koop dan alvast een kaartje voor de Muziekbingo van donderdagavond 27 april. Vorig jaar werd er gezongen, gedanst en polonaise gelopen. Het was één groot feest!! Kaartjes koopt u per stuk, maar samen komen en plezier maken is natuurlijk veel gezelliger!
Het is overigens ook mogelijk om voor de 3 activiteiten in de Voorhof, ter plekke kaartjes aan de deur te kopen. Dat is alleen mogelijk als er nog plek is.

Maar wat staat er dan nog meer op het programma? Natuurlijk de jaarlijks terugkerende Aubade. Samen met de muzikale ondersteuning van de Flora Brass Band, zingen we allerlei liederen, waaronder natuurlijk het Wilhelmus. De burgemeester is hierbij ook altijd aanwezig en zal u oproepen om hoera voor Koning te roepen, we vieren tenslotte zijn verjaardag. Tijdens de Aubade zullen dansers van DWS op het bordes de dans laten zien die bij de Koningsspelen hoort. Het lied ‘ZiggZagg’ is speciaal voor de Koningsspelen geschreven. Op de Rijnsburgse basisscholen zal de dans en het lied ook geoefend worden. En tijdens de Koningsspelen van de groepen 6, 7 en 8, in de Krom zal het ook worden uitgevoerd. De kinderen die tijdens de Aubade op het plein zijn, mogen naar voren komen en lekker mee zingen en dansen!
Daarna is het tijd voor de Ballondrop. Trap de naar beneden vallende ballonnen kapot en wie weet vindt uw kind een briefje met daarop het woord PRIJS! Die prijs kan direct op het bordes worden opgehaald. Na het slenteren over de Vrijmarkt kunnen de kinderen met hun verkregen Versnapering bon een lekkere gevulde doos snoep met sinaasappel ophalen in de Kerkstraat. Dit is tussen 11 en 12 uur.
Tussen 12 en 16 uur staan op het Burg. Koomansplein diverse springkussens. Er zijn springkussens voor kleine kinderen en voor iets grotere kinderen. Wel even de schoenen uit! Meestal is het hier een komen en gaan van kinderen en ouders. Na de lunch vertrekt vanaf de Graaf Florislaan, tussen 13.30 en 14.00 uur een Fietstocht. Als u lid bent van Oranje Vereniging Rijnsburg, fietst u voor € 2,50 per persoon mee. Neem u lidmaatschapskaart mee!! Bent u geen lid, dan betaalt u € 5,00. U fietst zo’n 30 kilometer en ontvangt een consumptiebon die u aan het einde van de rit kunt inleveren bij ’t IJswaerd. U hoeft zich voor de Fietstocht niet vooraf aan te melden.
’s Avonds is het Oranjeconcert in de Geref. Kerk Vrijgemaakt. Mannenensemble Marcato zal hier zingen. Deze heren gooien hoge ogen en trekken volle zalen met hun schitterende gezang. Dus deze avond mag u zeker niet missen. De kerk is vanaf 19.00 uur open, het concert start om 19.30 uur. Na afloop zal er een collecte gehouden worden, ter bestrijding van de onkosten. Natuurlijk wordt u van harte uitgenodigd om na het concert nog een kopje koffie te blijven drinken.
De lampionnenoptocht die vertrekt om 21.00 uur vanaf de Graaf Florislaan mag natuurlijk niet gemist worden door de kinderen. Koningsdag valt midden in de vakantie, dus alle kinderen kunnen opblijven! De Jong Flora Band loopt voorop, loopt u gezellig met uw kroost mee!!
Als u dit zo leest, krijgt u dan ook zo’n zin in Koningsdag? Het bestuur en alle vrijwilligers wel in elk geval. De voorbereidingen zijn zo goed als klaar, Koningsdag kan van start.

Close Menu

Aankomende evenementen