Skip to main content
Koningsdag

Koningsdag voor iedereen!

Oranje Vereniging Rijnsburg wil graag op Koningsdag iedereen op de been krijgen, want ontmoeten staat hoog bij hen in het vaandel. Daarom organiseren zij op Koningsdag activiteiten waarbij iedereen kan aansluiten. 

 Kinderen
Tijdens de aubade wordt het lied van de Koningsspelen door de kinderen van DWS gedanst. De titel Daba Die Daba Daa wordt door de meeste kinderen uit volle borst meegezongen. Daarom mag iedereen natuurlijk komen meedansen. De ballondrop is voor kinderen tot 12 jaar. Lekker ballonnen laten knallen en hopen op een prijs, die je op een briefje in de ballon aantreft.
’s Middags vanaf 12 uur tot 16 uur staan er een aantal springkussen opgesteld op het plein. Lekker even alle energie eruit. Dit jaar is er ook iets te eten en te drinken te koop. Lekkere pannenkoeken!!

Samen
Natuurlijk zijn er ook programmaonderdelen die jong en oud samen kunnen doen. Ontbijten is voor iedereen lekker! De aubade, voor de ouderen onder ons wordt er meegezongen, liedjes van vroeger die je nog maar 1 of 2 keer per jaar zingt. Maar voor de jeugd kan er worden gedanst op de muziek van het Koningsspelen lied. Natuurlijk zingen we ook dit jaar het kinderlied; rood, wit en blauw.
Fietsen kan natuurlijk ook door jong en oud worden gedaan. Zelf op de fiets of achterop bij papa of mama. Iets lekkers mee voor onderweg. De route is zo’n 30 kilometer lang en eindigt met een bakje koffie in het IJswaerd.
En als er nog een beetje energie over is, dan is de Lampionnenoptocht ‘s avonds natuurlijk uitermate geschikt om met het hele gezin te lopen. Of de ene ouder loopt met de kinderen mee, de ander staat langs de route te zwaaien, want het is echt heel erg leuk als je onderweg iemand tegenkomt! 

Volwassenen
Het Oranjeconcert wordt veelal bezocht door volwassenen. Dit jaar op vrijdag 26 april. Ook de Pubquiz heeft overwegend wat oudere bezoekers, hoewel het best een goede zet zou kunnen zijn om wat jeugdige deelnemers toe te voegen aan het team van 6 personen. De vragen zijn namelijk van alle leeftijden. Ook de Konings Bingo is te bezoeken door jong en oud.  

Kortom het programma van Koningsdag is zo gemaakt dat er voor iedereen iets kan doen die dag. Het programma is hier te lezen. Er zijn nog wat kaartjes te koop, zodat iedereen deel kan nemen aan de diverse activiteiten waarvoor entree moet worden betaald.  

  

Close Menu

Aankomende evenementen