Skip to main content
KoningsdagPersbericht

Oranje Boven Pubquiz getest!

Dit jaar valt Koningsdag op donderdag. Op 27 april is het feest van ’s morgens vroeg, tot ‘s avonds laat. Maar eigenlijk begint het al op de avond voor Koningsdag, met de Oranje Boven Pubquiz.

Om goed voorbereid te zijn voor zo’n avond, hebben we met elkaar een quizavond gehouden. Dit jaar is voor het eerst de quiz gemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers! Dat vinden wij superleuk en zij waren misschien nog wel enthousiaster. Het was kritisch zijn, op vragen en antwoorden, lachen en zingen, maar vooral plezier maken met elkaar.  De quiz heeft sportvragen, Koninklijke vragen, geschiedenis vragen, weetjes en nog veel meer en al die vragen zijn vooral gericht op Nederland. Als uw algemene kennis goed is, komt u een heel eind. Er zijn elke ronde ook muzikale vragen. Hiervoor komt een speciaal gevormde band spelen. Zij improviseren tussendoor, maar spelen ook de muzikale vragen; welke zanger/zangeres zingt dit nummer, wat is de titel van dit muzieknummer of maak de songtekst af.
Doordat je met een team (van 2 tot 6 personen) speelt, kan je samen tot de veel goede antwoorden komen.

Naast de Pubquiz organiseren we natuurlijk nog veel meer. Voor een aantal activiteiten moeten kaarten worden gekocht. Zo starten we Koningsdag met een gezellig Dorpsontbijt in de Voorhof. Koop kaarten via onze website of als er nog voldoende plek is, ter plaatse aan de deur. Het ontbijt is het eerste moment van deze feestelijke dag om elkaar te ontmoeten. Spreek af met vrienden of familie en start de dag gezellig samen.
U kunt natuurlijk ook op de Vrijmarkt gaan staan. Gaat u uw spulletjes verkopen vanaf een kleedje of kiest u ervoor om een kraampje te huren? De kramen staan vanaf 7.00 uur klaar, maar de eerste kleedjes worden zo rond 6.00 al op de beste plekken neergelegd. De plekjes waar het zonnetje het grootste deel van de ochtend schijnt zijn het snelst vol met kleedjes. Een kraam voor de Vrijmarkt is via onze webshop te reserveren.
Er is een aubade en de inmiddels bekende ballondrop. DWS en alle Rijnsburgse kinderen mogen komen dansen op het lied van Kinderen voor Kinderen, ZiggZagg. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn de springkussens op het Burg. Koomansplein en tussen 13.30 en 14.00 uur vertrekt de fietstocht door de omgeving. ’s Avonds is een samenzangavond met Marcato in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.
Om 21.00 uur is de Lampionnenoptocht met de Jong Flora Band als korps voorop lopend.
En houdt u van Bingo of muziek, dan moet u, voor 20.00 uur in de Voorhof zijn voor een super gezellige Muziekbingo. Een DJ draait muziek en als u weet welk nummer het is, zoekt u dat nummer op de bingokaart op. Gaat u voor de volle kaart, dan moet u goed opletten en nu alvast beginnen met het luisteren naar een muziekzender op de radio! Er zal ongetwijfeld polonaise worden gelopen en keihard worden meegezongen. Gegarandeerd een avond vol plezier!

De komende weken zullen we het programma nog wat meer toelichten in de krant. Maar het volledige programma is uitgebreid  hier te lezen. Op al onze social media kanalen worden al onze activiteiten genoemd en bent u als eerst op de hoogte van alles wat onze vereniging doet.
En denkt u, aan deze activiteiten wil ik bijdragen? Laat ons dat weten de contactpagina  van deze website. We zoeken mensen die de handen uit de mouwen willen steken, maar ook organisatorisch talent of mensen die zich op welke andere manier voor onze vereniging willen inzetten. Laat het ons weten!

Close Menu

Aankomende evenementen