Skip to main content
Nieuws

Paardenmarktconcert van Rijnsburg Klassiek

Dinsdag 11 juni spelen Jasmijn van der Weide en Peter Bontje tijdens het Paardenmarkt in De Burgt. De avond duurt ongeveer een uur en er is gratis toegankelijk.  De avond begint om 19.30 uur, maar voor die tijd is er gelegenheid tot ontmoeting.  

De reacties op deze concerten zijn zo enthousiast, dat de commissie elke keer naar wegen zoekt deze concertserie te prolongeren. Dit jaar is dat weer gelukt en daar is de commissie trots op. Deze commissie bestaat uit Ida Zwaan, Koos van Kruistum en Teuntje van Delft. Zij organiseren de concerten in opdracht van Oranje Vereniging Rijnsburg. Naast het Paardenmarktconcert zijn er op 3 augustus en 28 december ook concerten gepland. Bijzonder zijn de 2 concerten die gepland staan op 7 augustus. Deze concerten zijn voor peuters!  

Jasmijn begon op negenjarige leeftijd met pianospelen. Zij heeft eerst les gehad in Nijverdal en Maassluis en sinds 2008 heeft zij pianoles van Peter Bontje. Jasmijn werkt bij het Gastenhuis in Warmond, een huis voor mensen met dementie, waar zij wekelijks een concertje verzorgt met klassieke pianomuziek. Verder speelt zij regelmatig bij kerkdiensten en herdenkingsbijeenkomsten en andere gelegenheden. Behalve solo speelt Jasmijn ook graag samen met een of meer andere instrumentalisten. Naast piano speelt zij ook klarinet en viool.  

Peter Bontje is een oude bekende in Rijnsburg. Op zijn 19e jaar werd hij dirigent van verschillende grote gemengde koren, kinderkoren en jeugdkoren. Hij werkte 2 jaar aan de muziekschool te Aruba. Na zijn terugkomst werd hij directeur van de muziekschool in Katwijk. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het begeleiden van koren en het spelen en programmeren van elektronische muziekinstrumenten en het maken van arrangementen voor koor en orkest. Verder was hij jaren vaste gastdirigent van verschillende koren o.a. bij het alom bekende mannenkoor ‘Jubilate’ uit Katwijk.  Als begeleider maakte hij concertreizen door vele landen van Europa, door Amerika, Canada, de Nederlandse Antillen en Brazilië en speelde hij in 1997 in de beroemde Christal Cathedrale in Los Angeles. 

Laat u verassen door het afwisselende programma van deze avond. U hoort onder andere het werk van Mozart, Debussy en Piaziolla. Na het concert is er gelegenheid om nog even na te praten met de overige bezoekers. Het concert is gratis te bezoeken, maar bij de uitgang staat een collectebus voor een vrije donatie. 

Close Menu

Aankomende evenementen