Skip to main content
4 en 5 meiKoningsdag

Programma Koningsdag

By 28 maart 2022april 4th, 2022No Comments

Dinsdag 26 april

20:00 -22:30 uur: Oranje Boven Pubquiz
Weet u alles over het Koningshuis, Nederlandstalige Muziek, Vaderlandse Geschiedenis etc.? Dan bent u op deze gezellige avond in De Voorhof aan het juiste adres! Deelnemen kan in een team tussen 2 en 6 personen. We spelen 5 rondes met vragen en tussendoor is er gelegenheid voor het nuttigen van een hapje of drankje. Tussen de rondes door wordt er live muziek gespeeld. Kortom, dit mag u niet missen. Meedoen kost € 2,50 voor leden van Oranje Vereniging Rijnsburg en € 5,00 voor niet-leden (pinnen is mogelijk). Hiervoor krijg je gedurende de avond wat lekkers te eten. Tickets koopt u in de voorverkoop via onze website of bij de entree van De Voorhof, neem je ledenpas mee. Let op: VOL=VOL. De zaal is open vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur start het programma.

Woensdag 27 april

8:00 uur: Alle vlaggen uit

8:00 -9:30 uur: Dorpsontbijt
Kom gezellig naar het Koningsdag Dorpsontbijt! Vanaf 08.00 uur bent u van harte welkom in De Voorhof waar lekkere broodjes, beleg en natuurlijk een vers kopje koffie of thee of sap voor u klaarstaan. Aanmelden voor deze activiteit kan vooraf via de website of op Koningsdag bij de Voorhof. Entree: € 5,00 (niet leden) of € 2,50 (leden en kinderen).

8:00 -12:30 uur: Vrijmarkt
Voor jong en oud in het centrum van Rijnsburg. Deelname is gratis. Het huren van een marktkraam is mogelijk, de kosten hiervoor bedragen € 15,-. Voor reserveringen kunt u zich aanmelden via onze website.
De locatie van de vrijmarkt is langs de Vliet N.Z., Kerkstraat, Abijlaan.

9:30 -10:00 uur: Aubade
Op het Burg. Koomansplein m.m.v. de Flora Brass o.l.v. Joop van Dijk.

9:30 -10:00 uur: Ballon-drop
Na het succes van de vorige keer, organiseren we ook dit jaar weer een geweldige Ballon-drop midden in het eigen dorp! De ballonnen gaan niet de lucht in, maar vallen naar beneden. Trap jij de ballon kapot waar een prijsbon in zit? Dan kan je op het bordes je prijs ophalen.

10:00 -13:00 uur: Koffiecorner
Koffiecorner in de Voorhof en de Burgt. Dit zijn de plekken voor een lekkere kop koffie met gebak en/of een aangeklede borrel.

10:00 -11:30 uur: Koffiedrinken voor bewoners van de Vlietstede
Koffiedrinken in de Vlietstede m.m.v. de Flora Brass. Toegankelijk voor inwoners van het verzorgingstehuis en de senioren woonachtig in de aanleunwoningen.

11:00 -12:00 uur: Uitreiken versnapering
Aan de schoolgaande kinderen tegen inlevering van de bon die namens de Oranje Vereniging is uitgedeeld op de scholen. Je kunt je bon inleveren bij de kraam in de Kerkstraat.

12:00 -16:00 uur: Springkussens op het plein
Deze Koningsdag zetten we op het plein bijzondere springkussens waar je de hele middag onbeperkt kunt komen spelen.
Kom je ook?

13:30 -14:00 uur: Fietstocht voor jong en oud
U vertrekt vanaf het plein achter de Burgt voor een heerlijke fietstocht door de omgeving.
Deelname € 5,00 (niet leden) of € 2,50 (leden). Kinderen tot 16 jaar zijn gratis!

19:30 -20:45 uur: Oranjeconcert
Een samenzangavond in de Gereformeerde Kerk (vrijg.) aan de Katwijkerweg. Organist Hugo van der Meij zal een mooi programma neerzetten, waarbij veel samenzang is. Mannenensemble Marcato zal enkele liederen voor u ten gehore brengen. De kerk is open om 19.00 uur. De entree van deze avond is gratis, maar na afloop zal er een collecte ter bestrijding van de onkosten zijn. Na afloop wordt een ieder uitgenodigd om nog een kopje koffie met elkaar te drinken.

20:00 -23:00 uur: Muziekbingo
Muziekbingo is gewoon bingo, maar dan in een nieuw jasje. De getallen op uw bingokaart worden vervangen voor muzieknummers die u mag afstrepen als de DJ ze speelt. Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen! DJs4party bezorgt u een feestelijke avond voor jong en oud vol (oude) bekende hits, meezingers en klassiekers. Koop uw kaarten vooraf in de voorverkoop via de website of aan de deur bij De Voorhof. Entree: € 10,00 (niet leden) of € 7,50 (leden), pinnen is mogelijk. Let op: VOL=VOL. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

21:00 -21:45 uur: Lampionnenoptocht
De start is achter de Burgt en de Jong Flora Band zal ons muzikaal begeleiden.

Route Lampionnenoptocht:
Vertrek, Abdijlaan, Graaf Florislaan, Oude Vlietweg, Smidstraat, Vliet ZZ, Bakkersebrug, Vliet NZ, Koestraat, Tulpenstraat, Irissenstraat, Burg. Hermansstraat, Hyacinthenstraat, Burg. Meijboomstraat, Kanaalstraat, Katwijkerweg, Rapenburg, Korte Vaart, Hofstraat, Burg. Koomansplein.

Zaterdag 30 april

19:30 -20:45 uur: Rijnsburg Klassiek
Een nieuwe start met twee topmusici. Iris Kroes, harpiste en zangeres en Marc van der Marel, pianist, zijn de eerste gasten die na lange tijd op dit podium gaan optreden. Iris Kroes was voor haar deelname aan The Voice of Holland al jaren actief als zangeres en harpiste. Marc van der Marel is een bekende in Rijnsburg en een graag geziene gast bij Rijnsburg Klassiek. Kroes en van der Marel treden al geruime tijd gezamenlijk op en nu dan bij Rijnsburg Klassiek. Een bijzonder programma met schitterende talenten. Zaal open (De Burgt) vanaf 18.45 uur en aanvang concert 19.30 uur. Gelegenheid om na het concert even gezellig na te zitten op het terras. De entree is gratis.

Woensdag 4 mei

19:40 -19:55 uur: Stille tocht
Voorafgaand aan de herdenking op het Burg. Koomansplein kunt u deelnemen aan de Stille tocht vanuit de Voorhof. Een ieder is hiervoor uitgenodigd. Voorop de Stille tocht lopen 4 trommelslagers van de Flora Band orkesten.

19:45 -20:25 uur: Nationale Dodenherdenking te Rijnsburg
Nationale Dodenherdenking en kranslegging bij het monument op het Burg. Koomansplein.

20:30 -21:30 uur: Herdenkingsbijeenkomst
Aansluitend aan Nationale Dodenherdenking is er een herdenkingsbijeenkomst in de Grote- of Laurentiuskerk. De overdenking tijdens deze bijeenkomst zal worden gehouden door de heer Anne Post. Hij is de kleinzoon van dominee Henk Post, die in WOII, actief was in het verzet. Anneke Noordermeer zal deze bijeenkomst besluiten met gebed.
Medewerking wordt verleend door de Flora Brass o.l.v. Joop van Dijk en organist Dick Durieux.
De collecte aan de uitgang is bestemd voor de Oorlogsgravenstichting.

Donderdag 5 mei

19:30 -21:00 uur: Samenzang
In de Grote- of Laurentiuskerk vindt een samenzang van Vaderlandse liederen plaats. Onder leiding van D. Durieux zingen we met elkaar. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. De entree van deze avond is gratis. Na afloop zal er een collecte ter bestrijding van de onkosten zijn.

20:30 -22:00 uur: Fakkeloptocht
Vanaf 20.30 kunnen basisschoolkinderen verzamelen in de Burg. Koomansplein, Hier zal om ongeveer 20.45 uur kort stil gestaan worden bij het landelijke thema ‘vrijheid in verbondenheid’. Hierna krijgen alle kinderen (zolang de voorraad strekt) een brandende fakkel uitgereikt.
Nu zullen we onder begeleiding van de Jong Flora Band een route door Rijnsburg lopen. Hierbij komen we langs Koninklijke bomen (geplant bij een bijzondere gelegenheid) en langs het Vrijheidsmonument.

Route Fakkeloptocht:
Burg. Koomansplein (Verzetsmonument/Willem Alexanderboom/4 mei monument), Tramstraat, Oranjelaan, Christinalaan (Julianaboom), Kamerlingh Onnesstraat, Monetstraat (Amaliaboom),  Geesterwaardelaan, Kleipettenlaan, Boslaan (Beatrixboom), Aronskelk, Akkerwinde, Katwijkerweg, Rapenburg, Fresiastraat (Oranje Nassauboom), Tulpenstraat (Vrijheidsmonument), Koestraat, Vliet N.Z. (Wilhelminaboom), Kerkstraat, Burg. Koomansplein.

Close Menu

Aankomende evenementen