Skip to main content
Koningsdag

Programma Koningsdag 2024

Het programma van Koningsdag is deze week verspreid in Rijnsburg. U heeft deze flyer wel of niet ontvangen. Dat heeft te maken met de sticker die u wel of niet op de brievenbus heeft geplakt. Heeft u de flyer niet ontvangen? Dan kunt u deze ook ophalen op meerdere plekken in het centrum van ons dorp. 

 Programma
Het programma van 2024 start op vrijdag 26 april met het Oranjeconcert waarbij mannenensemble Marcato zal zingen. Er zijn ook verschillende liederen die door de bezoekers kunnen worden meegezonden. Hugo van der Meij speelt op het orgel. Deze avond vindt plaats in de Nederlands Gereformeerde kerk aan de Katwijkerweg.
Ook is de Pubquiz deze avond in de Voorhof. Het is verstandig om hiervoor in de voorverkoop kaartjes te kopen, zodat u verzekerd bent van deelname.  

 Koningsdag
Op het programma staan veel oude bekende activiteiten. Natuurlijk de Vrijmarkt, de aubade. Maar we beginnen de dag met het Dorpsontbijt in de Voorhof. Een gezellige dagstart, die in het teken van ontmoeten staat. Schuif eens aan en maak kennis met mensen die u anders nooit ontmoet. Op het Burgemeester Koomansplein wordt door de kinderen van DWS en elk kind dat het leuk vindt, gedanst op het lied van de Koningsspelen. Dit vindt plaats tijdens de aubade, waarna zo’n 1500 oranje ballonnen worden kapotgetrapt door kinderen, in de hoop dat zij een briefje vinden waarop staat dat zij een prijs hebben gewonnen.
In de middag zijn er springkussen voor de kinderen op het plein, maar u kunt ook lekker op de fiets stappen en kilometers door de omgeving fietsen. Zo is er voor elk wat wils. 

 Afsluiting
Dit jaar is op de avond van Koningsdag een bingoavond. Een gezellige avond in de Voorhof die mede door Lollypop Entertainment wordt georganiseerd. Een avond om samen met familieleden of juist vrienden en vriendinnen mee te maken. Vooraf kan u alvast hier een kaartje kopen., aan de deur kunt u eventueel nog een tweede bingokaart kopen, zodat u meer kans maakt op de leuke prijzen die er te winnen zijn. 

Als het donker is, een grote opkomst verwacht voor de Lampionnenoptocht. Dit jaar valt Koningsdag op zaterdag, veel kinderen mogen dan later naar bed. Dus zorgt u dat u een lampion en batterijen in huis hebt? Dat is dit jaar geen reden om de Lampionnenoptocht over te slaan.  

Close Menu

Aankomende evenementen